10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά "Οι Τρεις Χάριτες" - The Daily Owl
fade
66259
post-template-default,single,single-post,postid-66259,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά “Οι Τρεις Χάριτες”

Οι δημιουργοί της σειράς Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου είχαν προτείνει στον ΑΝΤ1 και την ΕΡΤ να προβληθεί από τις συχνότητές τους η σειρά, ωστόσο και τα δυο κανάλια απέρριψαν τις αντίστοιχες προτάσεις, καθώς δεν είχαν πιστέψει στην επιτυχία της. 

 

 

 

Μπορεί η Μίνα Αδαμάκη να έπαιζε την μικρότερη από τις τρεις αδελφές, στην πραγματικότητα όμως είναι μεγαλύτερη κατά έναν χρόνο από την Άννα Παναγιωτοπούλου και την Νένα Μεντή

 

Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου θα έπαιζε μια από τις αδερφές Χαρίτου, εκείνη ωστόσο τελευταία στιγμή αποφάσισε να μη συμμετάσχει στη σειρά, ενώ εμφανίστηκε σε έναν γκεστ ρόλο στη 2η σεζόν. 

 

 

Συνθέτης της χαρακτηριστικής μελωδίας που ακούγεται στους τίτλους αρχής είναι ο Αντώνης Πλέσσας, πρωτότοκος γιος του συνθέτη Μίμη Πλέσσα. 

 

Στους τίτλους αρχής της σειράς, οι βασικές πρωταγωνίστριες αναπαριστούν τον διάσημο πίνακα “Τρεις Χάριτες” του αναγεννησιακού ζωγράφου Ραφαήλ. 

 

 

 

Το πιο δύσκολο γύρισμα όλων των επεισοδίων της σειράς ήταν αυτό όπου οι αδελφές Χαρίτου με τη θεία Μπεμπέκα πηγαίνουν στην παραλία, καθώς στην Αθήνα έχει καύσωνα. Σύμφωνα με το σενάριο, η Μπεμπέκα έπρεπε να βρίσκεται σε μια ταβέρνα και οι αδελφές να κάνουν ηλιοθεραπεία για πολλές ώρες, με αποτέλεσμα και οι τρεις να πάθουν κανονικά εγκαύματα.

 

Τα γυρίσματα ήταν πολύ απαιτητικά, και μέχρι το 76ο επεισόδιο οι ώρες δουλειάς είχαν φτάσει περίπου τις 1700

 

 

Από τη σειρά πέρασαν 103 γκεστ ηθοποιοί, πολλοί από τους οποίους ήταν ήδη καταξιωμένοι στο χώρο, ενώ άλλοι, όπως ο Λάμπης Λιβιεράτος και η Λιάνα Παρούση, έκαναν ακόμα τα πρώτα τους καλλιτεχνικά βήματα.

 

Πριν δέκα χρόνια είχε ανακοινωθεί ότι οι Ρέππας – Παπαθανασίου ετοίμαζαν το remake της σειράς με πρωταγωνίστριες τις Μαρία Καβογιάννη, Καίτη Κωνσταντίνου και Μαρία Λεκάκη. Τελικά η ιδέα εγκαταλείφθηκε και οι σεναριογράφοι άρχισαν να δουλεύουν ένα άλλο project, στο πλαίσιο του οποίου θα επέστρεφαν στους ρόλους τους οι αρχικές πρωταγωνίστριες, κάτι που επίσης εγκαταλείφθηκε στην πορεία για οικονομικούς λόγους. 

 

 

Ο μέσος όρος τηλεθέασης της σειράς σε όλη τη διάρκεια της προβολής της ήταν 56,6%, ποσοστά που σήμερα είναι απλησίαστα στην ελληνική τηλεόραση. 

 

Πηγή πληροφοριών: Μηχανή του Χρόνου

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά Δυο Ξένοι

Οκτώ πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά Πενήντα – Πενήντα

Πέντε πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά Μαύρα Μεσάνυχτα

7 πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά Σαββατογεννημένες

No Comments

Post a Comment