Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τη σειρά "Οι Μεν και οι Δεν" - The Daily Owl
fade
74051
post-template-default,single,single-post,postid-74051,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τη σειρά “Οι Μεν και οι Δεν”

Η αρχική πρόταση του Χάρη Ρώμα και της Άννας Κουρή για τη σειρά Οι Μεν και οι Δεν, που ήταν και η πρώτη τηλεοπτική σειρά όπου συνεργάστηκαν ως σεναριογράφοι, είχε γίνει στο Mega. Το κανάλι τότε αρνήθηκε τη συνεργασία γιατί θεωρήθηκε πως η σειρά δε θα είχε επιτυχία εξαιτίας του ότι οι ηθοποιοί ήταν άγνωστοι. Ούτε στον ΑΝΤ1 πίστεψαν, βέβαια, στην αρχή πως η σειρά θα είχε επιτυχία, παρά το γεγονός ότι οι ηθοποιοί έκαναν ήδη πρόβες ένα χρόνο πριν την επίσημη αρχική πρεμιέρα της.

 

 

 

Αρχικά για τους ρόλους του Τίμου και της Νανάς Σταμάτη είχαν επιλεγεί ο Χρήστος Ευθυμίου (με τον οποίο ο Χάρης Ρώμας συνεργάστηκε χρόνια μετά στον Κακό Βεζύρη και σε ένα επεισόδιο του Κωνσταντίνου και Ελένης) και η Κατερίνα Πετούση (η οποία έπαιξε στη Λάμψη το ρόλο της Πέρσας). Το κανάλι αποφάσισε να αντικαταστήσει τους ηθοποιούς το καλοκαίρι του 1992, όταν είχαν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα του πιλότου της σειράς, ο οποίος τελικά δεν άρεσε στο κανάλι.

 

Η Άννα Κουρή ήταν η πρώτη που είχε συμφωνήσει με τον Χάρη Ρώμα να πρωταγωνιστήσει στη σειρά. Τζόυς Ευείδη και Στέλιος Μάινας επιλέχθηκαν για τους δυο πρωταγωνιστικούς ρόλους μετά από οντισιόν. Η τότε υπεύθυνη του ΑΝΤ1 Άλκηστις Μαραγκουδάκη επέμενε να δοθεί ο ρόλος της Νανάς στην Ευείδη γιατί την είχε δει στο Ρετιρέ και της άρεσε πολύ. Η καθυστέρηση αυτή στην επιλογή του καστ μετέθεσε την πρεμιέρα για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. 

 

 

 

Ο Χάρης Ρώμας αποφάσισε να δώσει στην τηλεοπτική του σύζυγο το όνομα της μητέρας του. Η επιλογή του ονόματος Βάνα έγινε, μεταξύ άλλων, για να του φέρει και γούρι!

 

 

 

 

 

 

Στο αρχικό σενάριο της σειράς ο Διονύσης Δάγκας λεγόταν Διονύσης Γάγκας, το οποίο ακούγεται σε ορισμένα από τα πρώτα επεισόδια (1, 5, 8, 10), ενώ στα επεισόδια 2, 3, 4, 6, 7, 9 ακούγεται το Δάγκας με voice over. 

 

Αρχικός τίτλος της σειράς ήταν το “Ζευγάρι της Διπλανής Πόρτας“. Η έμπνευση πίσω από αυτό βρίσκεται στην ταινία του Φρανσουά Τρυφώ La Femme d’à Côté. Ωστόσο, ο τίτλος αυτός θεωρήθηκε πολύ σοβαρός και καθόλου νεανικός και έτσι η ιδέα εγκαταλείφθηκε. Μια άλλη ταινία του γαλλικού κινηματογράφου, το Les uns et les autres, που μεταφράστηκε στα ελληνικά ως “Η ζωή είναι ένα μπολερό”, ήταν τελικά η έμπνευση του τίτλου Οι Μεν και οι Δεν.

 

 

 

 

Το τραγούδι των τίτλων αρχής ερμηνεύει η Λία Βίσση γιατί τα πνευματικά δικαιώματα του ορίτζιναλ κομματιού της Ίμα Σουμάκ ήταν πανάκριβα.

 

Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο, δεν υπήρχε κάποιο κατοικίδιο στο σπίτι της οικογένειας Δάγκα και η απόφαση να ενταχθεί στο σενάριο η Τερέζ λήφθηκε στην πορεία. Οι πρωταγωνιστές έκαναν πρόβες στο σπίτι του σεναριογράφου και η Άννα Κουρή έπαιρνε πάντα μαζί της την Τερέζ. Έτσι, η Τζόυς Ευείδη πρότεινε να μπει στη σειρά το σκυλί, το οποίο μάλιστα έπαιρνε και κανονικό μισθό, δέκα χιλιάδες δραχμές για τον πρώτο χρόνο και τα διπλάσια για τον δεύτερο χρόνο.

 

 

Ο Στέλιος Μάινας είναι στην πραγματικότητα ερασιτέχνης κλαρινίστας.

 

Το κανάλι πίεζε τους συντελεστές για μια 4η σεζόν της σειράς, ωστόσο οι ηθοποιοί από κοινού αποφάσισαν να μη δεχτούν, ώστε μεταξύ άλλων να μην ταυτιστούν με τους ρόλους που υποδύονταν.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τους Απαράδεκτους

5+1 τύποι χαρακτήρων που υπάρχουν σε κάθε σειρά του Χάρη Ρώμα

No Comments

Post a Comment