10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τον Βασιλιά των Λιονταριών – The Daily Owl
fade
70311
post-template-default,single,single-post,postid-70311,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τον Βασιλιά των Λιονταριών

Ο αρχικός τίτλος της ταινίας της Disney “Ο Βασιλιάς των Λιονταριών” ήταν King of the Jungle, ενώ υποψήφιος τίτλος για την ταινία υπήρξε και ο The King of the Kalahari. Ωστόσο, επειδή η υπόθεση διαδραματίζεται σε μια σαβάνα – και όχι στη ζούγκλα – οι δημιουργοί της ταινίας αποφάσισαν να μη συμπεριλάβουν κάποια αναφορά σε αυτήν και κατέληξαν στο – απλό και περιεκτικό – The Lion King.

 

 

Ο πρώτος σκηνοθέτης της ταινίας, George Scribner, ήθελε το δημιουργικό αποτέλεσμα να μοιάζει με ταινία του National Geographic και (ευτυχώς) αποχώρησε από το πρότζεκτ όταν λήφθηκε η απόφαση της παραγωγής να γίνει μιούζικαλ

 

Η σεναριογράφος Irene Mecchi είχε δηλώσει πως τής είχαν παρουσιάσει την ιδέα πίσω από την υπόθεση ως “O Άμλετ στην Αφρική με κάτι από τον Bambi” και έτσι το είχε χαρακτηρίσει με μια λέξη, “Bamblet“. 

 

 

Τον Νοέμβριο του 1991 μια ομάδα σχεδιαστών της Disney επισκέφτηκε το Εθνικό Πάρκο της Κένυα για να εμπνευστεί για την ταινία. Πολλά από τα τοπία του The Lion King βασίζονται σε αυτό το εθνικό πάρκο, όχι όμως και ο βράχος της υπερηφάνειας, τον οποίο σχεδίασε από την αρχή ένας καλλιτέχνης της Disney από το στούντιο του Burbank. 

 

Οι Nathan Lane και Ernie Sabella αρχικά πέρασαν από κοντισιόν για να υποδυθούν τις ύαινες. Όταν ζήτησαν να διαβάσουν μαζί τα λόγια τους, ο συνδυασμός τους ήταν τόσο αστείος, που οι δημιουργοί της ταινίας σκέφτηκαν αμέσως πως θα ήταν ιδανικοί για τους ρόλους των Timon και Pumbaa αντίστοιχα.

 

 

Το τραγούδι Hakuna Matata δεν είχε συμπεριληφθεί εξαρχής στο σενάριο και αντ’ αυτού υπήρχε  το κομμάτι “He’s Got it All Worked Out”, το οποίο αναφερόταν στις διατροφικές συνήθειες των Timon και Pumbaa (οι οποίοι να θυμίσουμε πως τρεφόντουσαν με έντομα). Ο σκηνοθέτης της ταινίας Rob Minkoff πίστευε πως το περιεχόμενο του τραγουδιού δε θα άρεσε σε όλους κι έτσι σε ένα meeting με την ομάδα των σχεδιαστών που είχε επιστρέφει από την Αφρική έγινε αναφορά στη φράση Hakuna Matata, όπου και βασίστηκε το διάσημο τραγούδι. 

 

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών είναι η πιο εμπορικά επιτυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων που έχει σχεδιαστεί στο χέρι, με εισπράξεις πάνω από 986 εκ. δολάρια. Επίσης, η βιντεοκασέτα της ταινίας είναι η πιο ευπώλητη όλων των εποχών. 

 

Πάνω από δυο χρόνια χρειάστηκαν οι σχεδιαστές της Disney για να ολοκληρώσουν την – διάρκειας μόλις 2,5 λεπτών – σκηνή του θανάτου του Μουφάσα. 

 

 

 

O Μουφάσα και ο Σκαρ δε μοιάζουν καθόλου εξωτερικά γιατί στο αρχικό σενάριο της ταινίας δεν ήταν συγγενείς. 

 

Ο Elton John είδε την ταινία λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη πρεμιέρα της και έπεισε τον παραγωγό Jeffrey Katzenberg να συμπεριλάβει το κομμάτι “Can You Feel the Love Tonight” στην ταινία, καθώς στο μεταξύ οι δημιουργοί της ταινίας το είχαν παραλείψει. Αν αυτό δεν είχε συμβεί, τότε δε θα είχε κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την Ποκαχόντας

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment