10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την Ποκαχόντας - The Daily Owl
fade
70100
post-template-default,single,single-post,postid-70100,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την Ποκαχόντας

Pocahontas σημαίνει “μικρή σκανδαλιά”. Το πραγματικό όνομα της ηρωίδας, βέβαια, ήταν Matoaka, που στην ινδιάνικη διάλεκτο της φυλής της σημαίνει “Φως Ανάμεσα στους Λόγους”. To όνομα αυτό, ωστόσο, δε συμπεριλήφθηκε στην ταινία της Disney που κυκλοφόρησε το 1995. 

 

 

 

Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της Pocahontas βασίστηκαν στην ηθοποιό Irene Bedard, η οποία δάνεισε τη φωνή της στο χαρακτήρα. Μερικά χρόνια μετά η ίδια υποδύθηκε τη μητέρα της Pocahontas στην ταινία New World με τον Colin Farrell. 

 

Η Pocahontas είναι η μόνη πρωταγωνίστρια της Disney που βασίζεται σε ιστορικό πρόσωπο και όχι σε παραμύθι ή άλλο θρύλο. Επίσης, μαζί με την Tiana, είναι οι μόνες πριγκίπισσες της Disney που έχουν γεννηθεί στην Αμερική.

 

 

Ο σκηνοθέτης Mike Gabriel πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο χαρακτήρα και να δημιουργήσει ένα “γουέστερν ρομάντζο” με την Pocahontas και τον John Smith κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. 

 

Βέβαια, η Pocahontas δεν ήταν η πρώτη Ινδιάνα ηρωίδα που εμφανίστηκε σε ταινία της Disney, καθώς είχε προηγηθεί η εμφάνιση της Tiger Lily στην ταινία Peter Pan. Ωστόσο, η ιστορία της Pocahontas και του John Smith είναι η πρώτη διαφυλετική σχέση που παρουσιάζεται σε ταινία της Disney

 

 

55 σχεδιαστές χρειάστηκε να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με τη δημιουργία της Pocahontas κι έτσι η ταινία χρειάστηκε πέντε ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί.

 

Αυτό, βέβαια, δε μας κάνει εντύπωση, καθώς οι σεναριογράφοι της σειράς χρειάστηκε να ξαναγράψουν κάποιες σκηνές ως και 35 φορές!

 

 

 

Πέραν αυτού, η ταινία καθυστέρησε να ολοκληρωθεί και εξαιτίας των πολυσύνθετων εικόνων της ταινίας, των πολύπλοκων συνδυασμών χρωμάτων, των σχημάτων και των εκφράσεων των προσώπων των πρωταγωνιστών. Μέχρι σήμερα αποτελεί ταινία αναφοράς της Disney όσον αφορά το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και την ρεαλιστική απεικόνιση των εικονογραφημένων χαρακτήρων. 

 

Την ίδια περίοδο η Disney ετοίμαζε και την ταινία The Lion King κι έτσι αρκετοί συντελεστές που θεωρούσαν ότι η Pocahontas θα έκανε μεγαλύτερη επιτυχία προσπάθησαν να μεταπηδήσουν σε αυτό το πρότζεκτ. 

 

Η Pocahontas είναι η μόνη πριγκίπισσα της Disney που έχει τατουάζ και που στην 1η ταινία της φοράει διαρκώς το ίδιο ρούχο. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για τον Πήτερ Παν

Τα αγαπημένα μας ζευγάρια της Disney σε κατάταξη

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την Ursula

Επτά πράγματα που δε γνωρίζατε για το Tangled

Aladdin: Επτά πράγματα που δε γνωρίζατε για το Τζίνι

 

 

No Comments

Post a Comment