Μαγικοϊστορία: Η οικογένεια Malfoy - The Daily Owl
fade
29697
post-template-default,single,single-post,postid-29697,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Μαγικοϊστορία: Η οικογένεια Malfoy

Ένα ρητό λέει πως, όποιος μάγος δεν γνωρίζει την μαγικοϊστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Η Ημερήσια Κουκουβάγια σας παρουσιάζει κάθε σημαντικό κεφάλαιο της μαγικοϊστορίας που συνδέεται με τον Χάρι Πότερ και τον κόσμο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ. Μετά την ιστορία των Potters, των Gaunts και των Blacks, σας παρουσιάζουμε την ιστορία της οικογένειας Malfoy

 

 

 

Γενικά στοιχεία 

 

tumblr_nhloggVX8S1qeijvdo2_r1_500

 

Μια από τους “Ιερούς 28“, τις καθαρόαιμες μαγικές οικογένειας του χαριποτερικού κόσμου, οι Malfoy ζούσαν στο Wiltshire της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Είχαν συγγένεια με πολλές καθαρόαιμες οικογένειες, όπως οι Blacks, οι Lestranges, οι Greengrasses και οι Rosiers. Ο θυρεός της οικογένειας περιλαμβάνει απεικονίσεις ερπετών σε μαύρο, πράσινο και ασημένιο χρώμα, αποτίνοντας φόρο τιμής στον Salazar Slytherin. Πάνω στον θυρεό αναγράφεται η λατινική φράση Sanctimonia Vincet Semper, η οποία σημαίνει “Η Αγνότητα πάντα θα Επικρατεί“. 

Πρόκειται για μια οικογένεια με ρίζες στον μεσαιωνικό μαγικό κόσμο, τα μέλη της οποίας φοιτούσαν στο Hogwarts από την πρώτη ημέρα ίδρυσής του και κατατασσόταν παραδοσιακά στον Κοιτώνα Slytherin. Ο πρόγονος της οικογένειας Armand Malfoy γεννήθηκε στη Γαλλία τον 10ο ή 11ο αιώνα. Γρήγορα μετακόμισε στη Μεγάλη Βρετανία όπου απέκτησε από τον Βασιλιά William τον 1ο την έκταση όπου έχτισε την Βίλα Malfoy, η οποία αποτέλεσε την έδρα της δυναστείας. 

 

 

 

 

tumblr_ljlz5iarki1qe6e2ko1_500

 

Το όνομα της οικογένειας έχει, φυσικά, γαλλικές ρίζες και συγκεκριμένα προκύπτει από τις λέξεις mal και foi, που μαζί σημαίνουν “κακή πίστη”. Τα μέλη της οικογένειας, παρότι υποστήριζαν με πάθος την καθαρότητα του αίματος των μάγων, απέφευγαν να κάνουν αιμομικτικούς γάμους, καθώς δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Σε αυτό εντοπίζεται η βασική τους διαφορά από τους Blacks, τους Lestranges και τους Gaunts στην κοσμοθεωρία περί καθαρότητας. 

 

 

 

 

 

Ο Διεθνής Νόμος περί Μυστικότητας Μάγων ως ορόσημο για την οικογένεια 

 

c563cfc5-096c-4b63-805e-c6394e0443fa

 

Μέχρι την θέση σε ισχύ του Διεθνούς Νόμου περί Μυστικότητας Μάγων το 1692, η οικογένεια ζούσε μαζί με Muggles, κρύβοντας τις μαγικές της ιδιότητες στα υψηλά στρώματα της muggle κοινωνίας. Ο πρώτος Lucius Malfoy, που έζησε τον 17ο αιώνα, λέγεται ότι επιθυμούσε να αναλάβει τον ρόλο του Hand of the Queen δίπλα στην Ελισάβετ την 1η, η οποία όμως απέρριψε την προσφορά του. Η οικογένεια Malfoy επί χρόνια διέψευδε το περιστατικό και ιδίως το ότι η άρνηση της συγκεκριμένης βασίλισσας να παντρευτεί ήταν αποτέλεσμα ξορκιού της οικογένειας πάνω της. 

Οι Malfoy ασχολήθηκαν με τις επιχειρήσεις και την απόκτηση μεγάλων εκτάσεων και συνεργάστηκαν εκτεταμένα με τους Muggles σε επαγγελματικό επίπεδο, τουλάχιστον μέχρι την θέση σε ισχύ της πιο πάνω Διεθνούς Σύμβασης. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, άρχισαν συστηματικά να αρνιούνται ότι είχαν στο παρελθόν οποιαδήποτε σχέση ή άλλη συνεργασία με Muggles, στο μεταξύ όμως είχαν αποκτήσει τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία. 

Αργότερα οι Malfoy προσπάθησαν με τον πλούτο τους να αποκτήσουν επιρροή στο Υπουργείο Μαγείας. Κανένα μέλος της οικογένειας δεν απέκτησε ποτέ κάποια σημαντική διοικητική ή εκτελεστική θέση στον κόσμο των μάγων, όμως χρηματοδοτούσαν τακτικά τους υποψηφίους που επιθυμούσαν να δουν στις υψηλές θέσεις του Υπουργείου.

 

 

 

 

Σημαντικά μέλη

 

tumblr_m3prg9Odqw1qiebtwo1_500

 

Σημαντικά μέλη της οικογένειας που έμειναν στη μαγικοϊστορία είναι, μεταξύ άλλων ο Nicholas Malfoy, θανάσιμος εχθρός των Muggles, ο Septimus Malfoy, που διέθετε ισχυρή επιρροή στο Υπουργείο Μαγείας του 18ου αιώνα και ο Abraxas Malfoy, στον οποίο αποδίδεται η πρόωρη απομάκρυνση από τη θέση του Υπουργού του Nobby Leach, ο οποίος ήταν ο πρώτος Muggle-born επικεφαλής του Υπουργείου. 

 

 

 

 

 

Πρόσφατη ιστορία 

 

81ed2819736cbcbe98a1c3da24ae7100

 

Ο Lucius Malfoy ήταν γιος του Abraxas Malfoy κι ένας από τους λίγους καθαρόαιμους μάγους που είχαν απομείνει στον μαγικό κόσμο τον 20ό αιώνα, ο οποίος έσπευσε να ταχθεί με τους Θανατοφάγους στον Α΄ Μαγικό Πόλεμο. Παντρεύτηκε την Narcissa Black, μέλος της καθαρόαιμης οικογένειας Black και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Draco. Ο Draco ήταν ο βασικός αντίπαλος του Harry Potter σε όλη τη διάρκεια φοίτησής τους στο Hogwarts. 

H συμπεριφορά των Malfoy στους δυο Μαγικούς Πόλεμους ήταν πανομοιότυπη. Συντάχθηκαν παθιασμένα με τον Voldemort και στη συνέχεια τον αποκήρυξαν. Μάλιστα, την πρώτη φορά δεν δίστασαν να υποστηρίξουν ότι τους είχαν κάνει μάγια και για τον λόγο αυτό είχαν πολεμήσει στο πλευρό του, πράγμα που κανείς βέβαια δεν μπόρεσε να πιστέψει. Ο Lord Voldemort, κατά τη διάρκεια του Β΄ Μαγικού Πολέμου, απογοητεύτηκε από τη συμπεριφορά του Lucius, καθώς ο τελευταίος είχε αποτύχει να ανακτήσει την προφητεία που αφορούσε σε εκείνον και τον Harry.

Όσο ο Lucius βρισκόταν στο Azkaban, o Voldemort διέταξε τον Draco να δολοφονήσει τον Dumbledore. Καθώς επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη αποστολή, η ανάθεσή της εκλήφθηκε ως ένας ακόμα τρόπος τιμωρίας του Lucius. 

 

 

tumblr_lfuga1GttN1qa8ir9o1_r1_500

 

Μετά τον θάνατο του Dumbledore από το χέρι του Snape, οι Malfoy έπεσαν ακόμα περισσότερο στα μάτια του Σκοτεινού Άρχοντα κι αισθανόταν άβολα στο ίδιο τους το σπίτι, το οποίο αποτελούσε κέντρο επιχειρήσεων των Θανατοφάγων. Ο Voldemort συνέχισε για καιρό να υποτιμά την οικογένεια, ιδίως με την διαρκή αναφορά σε γεγονότα όπως η συγγένειά τους με τους Tonks. 

Λίγο πριν την πτώση του Voldemort, η οικογένεια άλλαξε τη στάση της. Η Narcissa είπε ψέματα στον Voldemort ότι ο Harry ήταν πεθαμένος, προδίδοντάς τον και έτσι κανείς από το ζευγάρι δεν συμμετείχε στη Μάχη του Hogwarts. Χάρη στην προδοσία αυτή κανείς τους δεν φυλακίστηκε στο Azkaban.

 

 

 

tumblr_nhloggVX8S1qeijvdo1_500

 

Ο Draco παντρεύτηκε την Astoria Greengrass και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Scorpius, ο οποίος έγινε πολύ καλός φίλος με τον Albus Potter, δευτερότοκο γιο του Harry. Με τον τρόπο αυτό έκλεισε ένας σχεδόν εικοσαετής κύκλος σχέσεων ανάμεσα σε Malfoys και Potters, καθώς ο Harry είχε αρνηθεί τη φιλία του Draco την πρώτη μέρα φοίτησής τους στο Hogwarts.   

 

 

Πηγή

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Η ζωή και ο θάνατος του Remus Lupin

H ιστορία της οικογένειας Gaunt

H ιστορία της οικογένειας Black

Το ξέσπασμα του Α΄ Μαγικού Πολέμου και οι τραγικές συνέπειές του

Η γέννηση του Tom Riddle και οι ρίζες του Α΄ Μαγικού Πολέμου

No Comments

Post a Comment