8 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία "Ο Ναυαγός" - The Daily Owl
fade
64496
post-template-default,single,single-post,postid-64496,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

8 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Ναυαγός”

Το κόνσεπτ της ταινίας συνέλαβε ο πρωταγωνιστής Tom Hanks όταν διάβασε ένα άρθρο για τα αεροπλάνα της FedEx που διέσχιζαν καθημερινά τον Ειρηνικό Ωκεανό και αναρωτήθηκε τι θα μπορούσε να συμβεί αν κάποιο από αυτά έπεφτε (όχι πολύ ευοίωνη σκέψη, αλλά τελικά έκανε μεγάλη εμπορική επιτυχία). 

 

 

 

Ο Tom Hanks σταμάτησε τη γυμναστική και άφησε τον εαυτό του ελεύθερο ώστε να τρώει ανεξέλεγκτα και να αποκτήσει παραπάνω βάρος, για να μοιάζει με έναν μέσο άντρα αυτής της ηλικίας, όπως ήταν ο Chuck Noland, τον οποίο και υποδυόταν. Τότε η παραγωγή σταμάτησε για ένα χρόνο ώστε ο ηθοποιός να χάσει 22 κιλά και να αφήσει τα μαλλιά του να μακρύνουν. Αυτό που σύμφωνα με τον ίδιο του κόστισε πολύ σε όλη αυτή την περίοδο δίαιτας, ήταν που δε μπορούσε να φάει τηγανητές πατάτες (πολύ δικός μας άνθρωπος ο Tom Hanks).

 

 

Κάποια μέλη του συνεργείου διέμειναν στο νησί για μερικές μέρες “σαν ναυαγοί” (“σαν Ροβινσώνες“, όπως θα έλεγε και ο Νίνο) ώστε να εφαρμόσουν μερικές τεχνικές επιβίωσης και να δουν από πρώτο χέρι τι προβλήματα αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος μόνος του ενάντια στη φύση. Ανάμεσα σε αυτά τα προβλήματα ήταν και το πώς θα ανοίξουν τις καρύδες ώστε να φάνε, πώς θα ανάψουν φωτιά και πώς θα πιάσουν ψάρια (τουτέστιν, έκαναν speed training για το Survivor).

 

 

Κι όμως, η εταιρία FedEx δεν ήταν χορηγός της ταινίας και μάλιστα μέχρι να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα είχαν αγωνία για το περιεχόμενο του σεναρίου και κατά πόσο θα έβλαπτε τη φήμη της. Ωστόσο, η εταιρία συνέδραμε σημαντικά στα γυρίσματα, προσφέροντας π.χ. πακέτα με το logo της, κάτι για το οποίο ουδόλως μετάνιωσαν οι ιθύνοντές της, καθώς μετά την πρεμιέρα της ταινίας οι αιτήσεις για εργασία στην εταιρία αυξήθηκαν κατά 30% (σου λέει, μπορεί να πιάσω δουλειά και να πέσει το αεροπλάνο τους, αλλά με την FedEx είναι σίγουρο πως θα βρεθώ).  

 

Οι σεναριογράφοι έγραψαν κανονικά “λόγια” για τη μπάλα του βόλεϊ, Wilson, ώστε ο πρωταγωνιστής να μπορεί να έχει έναν “φυσιολογικό διάλογο” μαζί της. 

 

Wilson είναι και το επίθετο της συζύγου του Tom Hanks, Rita. 

 

 

 

Τρεις μπάλες του βόλεϊ χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα της ταινίας, και η μία από αυτές πουλήθηκε πριν χρόνια σε πλειστηριασμό έναντι 18 χιλιάδων δολαρίων. 

 

Αν θέλετε να δείτε το νησί στο Google Maps, μπείτε μέσα στην εφαρμογή και συμπληρώστε τις συντεταγμένες -17.609277, 177.0397. Ωραία είναι στα Φίτζι, αλλά να πας οργανωμένα, όχι επειδή έπεσε το αεροπλάνο που σε πήγαινε στη δουλειά σου.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

A Beautiful Day in the Neighborhood: Trailer για τη νέα ταινία του Tom Hanks

Πέντε υποτιμημένες ταινίες φαντασίας των 80s

O Tom Hanks ίσως πρωταγωνιστήσει στο remake του “Πινόκιο”

Πέντε ταινίες που ξεκινούν από το τέλος

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment