Επτά πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τους S1ngles - The Daily Owl
fade
72814
post-template-default,single,single-post,postid-72814,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Επτά πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τους S1ngles

Ο σεναριογράφος της ελληνικής σειράς S1ngles, Γιώργος Φειδάς, έγραψε τη σειρά στα μέσα της δεκαετίας του 1990, στο πλαίσιο της εσωτερικής του αναζήτησης για τα προσωπικά του θέματα. Ο ίδιος έπιανε ένα θέμα προσωπικής φύσης που ήθελε να εξετάσει, και κατόπιν άφηνε τη σκέψη του ελεύθερη, ώστε διαφορετικές φωνές να “συζητήσουν” μέσα στο κεφάλι του το θέμα και έτσι να τον βοηθήσουν να το κατανοήσει από διάφορες πλευρές. 

 

 

Ο χαρακτήρας της Ράνιας, που προέκυψε με τον παραπάνω τρόπο, συμβολίζει την ανάγκη του σεναριογράφου να κατανοήσει με ρεαλισμό τι βλέπει γύρω του, ενώ ο χαρακτήρας της Λίλας προέκυψε επειδή είχε ανάγκη από αισιοδοξία.

 

Η Μαρία Σολωμού μπορεί να έχει ταυτιστεί με τη “φωνή της λογικής” Ράνια, όμως η ίδια δεν ήταν η πρώτη επιλογή για το ρόλο και παρακάλεσε την παραγωγή να της τον δώσουν. Σύμφωνα με την ίδια, ο χαρακτήρας που υποδύθηκε στην τηλεόραση δεν έχει καμία σχέση με την προσωπικότητά της. 

 

 

Το διαμέρισμα όπου γυρίστηκε η σειρά είναι το πατρικό του Γιώργου Φειδά και βρίσκεται στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Το σαλόνι της Ράνιας, το δωμάτιο της Λίλας, το σαλόνι του Περιστερόπουλου και γενικότερα οι προσωπικοί χώροι των πρωταγωνιστών βρίσκονται σε αυτό το σπίτι, το οποίο στη συνέχεια έγινε Στούντιο 500, ένας χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης όπου γινόντουσαν και μαθήματα υποκριτικής. 

 

Ακόμα και η προετοιμασία των ηθοποιών (ντύσιμο, μακιγιάζ) γινόταν μέσα στο σπίτι, σε ένα δωμάτιο του οποίου η πόρτα κρυβόταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. 

 

 

Ο Γιώργος Φειδάς έγραψε το ρόλο του Πάνου Μουζουράκη την επόμενη μέρα αφότου τον είδε σε μια μουσική σκηνή.

 

Η σειρά έγινε και graphic novel, σε σενάριο φυσικά του Γιώργου Φειδά, με μια συναρπαστική ιστορία που εκτυλίσσεται σε διάφορα μέρη του κόσμου και στην οποία εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, και μυστικές υπηρεσίες! Το graphic novel κυκλοφόρησε το 2006 από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. 

 

 

Tι σχέση μπορεί να έχουν οι S1ngles με τους Δυο Ξένους; Ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Κράββας ήταν ο δεύτερος σύζυγος της Εβελίνας Παπούλια.

 

Πηγές: 12,3

 

Διαβάστε ακόμα:

Η τούρτα της μαμάς: 7 λόγοι για να δείτε τη νέα σειρά των Ρήγα – Αποστόλου

Όλα όσα μας έμαθε το Ντόλτσε Βίτα

Οι καλύτεροι γυναικείοι ρόλοι της ελληνικής τηλεόρασης

Σε ποιες περιοχές της Αθήνας έμεναν οι πρωταγωνιστές των δημοφιλών ελληνικών σειρών;

Τα επαγγέλματα των πρωταγωνιστών σε δημοφιλείς ελληνικές σειρές

 

No Comments

Post a Comment