Άγνωστες λεπτομέρειες για την ταινία της Disney "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" - The Daily Owl
fade
61197
post-template-default,single,single-post,postid-61197,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Άγνωστες λεπτομέρειες για την ταινία της Disney “Η Πεντάμορφη και το Τέρας”

Ο Walt Disney προσπάθησε να διασκευάσει το κλασικό γαλλικό παραμύθι “Η Πεντάμορφη και το Τέρας” σε ταινία κινουμένων σχεδίων τη δεκαετία του ’30 και τη δεκαετία του ’50, αλλά παραιτήθηκε από την προσπάθεια γιατί οι σεναριογράφοι δε μπορούσαν να διασκευάσουν εύκολα την αρχική ιστορία. 

 

 

 

 

H “Πεντάμορφη και το Τέρας” είναι η δεύτερη ταινία της εταιρίας για τη δημιουργία της οποίας χρησιμοποιήθηκε software που είχε αναπτυχθεί ειδικά για ταινίες κινουμένων σχεδίων. 

 

Η Disney δανείστηκε αρκετές ιδέες από την ομότιτλη ταινία του Jean Cocteau που κυκλοφόρησε το 1946.

 

 

Η Belle είναι ο μόνος χαρακτήρας στο χωριό που φοράει μπλε, μια επιλογή που έγινε για να αναδείξει τις διαφορές της από τους υπόλοιπους κατοίκους. 

 

 

 

Επίσης, η Belle είναι ο δεύτερος πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της Disney που δεν έχει βασιλική καταγωγή (μετά την Cinderella) και η πρώτη καστανή πρωταγωνίστρια. 

 

Η σεναριογράφος Linda Woolverton εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα της από το ρόλο της Katharine Hepburn στην ταινία Μικρές Κυρίες. 

 

Στην τελευταία σκηνή του Gaston, αντικατοπτρίζονται στα μάτια του δυο κρανία, ώστε να γίνει σαφές ότι πράγματι πεθαίνει.

 

 

Η Julie Andrews (Mary Poppins) ήταν η πρώτη επιλογή για να δανείσει τη φωνή της στην Mrs. Potts, της οποίας το αρχικό όνομα ήταν Mrs. Chamomile.

 

 

 

Aρχικά ο Chip θα έλεγε μόνο μια φράση σε όλη την ταινία, τελικά όμως η φωνή του Bradley Pierce άρεσε τόσο στους δημιουργούς της ταινίας, που μεγάλωσαν το ρόλο του. 

 

 

 

 

Το όνομα του πρίγκιπα ήταν Adam, παρότι αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στην ταινία.

 

 

 

 

To Tέρας έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να συνδυάζει διάφορα στοιχεία από ζώα. 

 

 

 

 

Ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που προτάθηκε για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και τελικά το έχασε από τη “Σιωπή των Αμνών”. 

 

 

 

Ο χορός των πρωταγωνιστών “πάτησε” πάνω στην αντίστοιχη σκηνή της ταινίας Sleeping Beauty. 

 

 

Πηγή πληροφοριών και εικόνων

Instyle

 

Διαβάστε ακόμα:

Τα μαγικά trivia της ταινίας Beauty and the Beast (1991)

Disney +: η νέα συνδρομητική υπηρεσία streaming της Disney

To Home Alone αποκτά remake στο Disney Plus

Disney Plus: Πότε θα είναι διαθέσιμη η νέα πλατφόρμα streaming και ποιο θα είναι το περιεχόμενό της

 

No Comments

Post a Comment