
10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Μπαμπούλας Α.Ε.”
H ιδέα για την ταινία “Μπαμπούλας Α.Ε.” (Monsters Inc.), καθώς και για τις ταινίες Finding Nemo και Wall-E προέκυψε σε ένα meeting της Pixar το 1994. Χρειάστηκαν 7 χρόνια για να κάνει πρεμιέρα η ταινία σε σκηνοθεσία του Pete Docter.
Aρχικά ο Docter είχε την ιδέα ότι πρωταγωνιστής να είναι ένας 30χρονος άνδρας που μισούσε τη δουλειά του και ήταν δυσαρεστημένος από τη ζωή του συνολικά. Αργότερα, προέκυψε η ιδέα του χαρακτήρα της Boo, η οποία στα αρχικά σχέδια του σεναρίου ήταν 6 ετών.
Στη συνέχεια όμως οι συντελεστές της ταινίας αποφάσισαν η Boo (της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Mary) να είναι μικρότερη σε ηλικία, ώστε να εξαρτάται περισσότερο από τον χαρακτήρα του Sulley.
Τη φωνή στο χαρακτήρα της Boo δάνεισε η κόρη του σχεδιαστή της Pixar Rob Gibbs, Mary, η οποία ήταν πολύ μικρή και έτσι δε γινόταν να παραμείνει ακίνητη μπροστά από το μικρόφωνο και να ηχογραφηθεί με τον κλασικό τρόπο. Όταν, λοιπόν, της έλεγαν να κάνει την φοβισμένη, εκείνη έτρεχε μακριά και την ακολουθούσαν με ένα μικρόφωνο, ώστε να μπορούν να καταγράφουν τους ήχους που έβγαζε. Αλλιώς, την ηχογραφούσαν την ώρα που έπαιζε και μετά “έκοβαν και έραβαν” τους ήχους ανάλογα με τα σημεία του σεναρίου που ταίριαζαν με αυτούς.
Αρχικά ο ρόλος του Sulley είχε προταθεί στον Bill Murray, ο οποίος ωστόσο δεν απάντησε ποτέ στους συντελεστές της ταινία.
Ο Billy Crystal είχε αρνηθεί το ρόλο του Buzz Lightyear στο Toy Story το 1995 και επειδή το είχε μετανιώσει, είχε ζητήσει από τους ιθύνοντες της Pixar να τον έχουν στα υπόψιν τους για κάποιο νέο ρόλο, με αποτέλεσμα να του ανατεθεί αυτός του Mike.
Συνήθως οι ηθοποιοί ηχογραφούν ξεχωριστά τις σκηνές τους, ακόμα και τους διαλόγους τους, όμως ο Billy Crystal δεν περνούσε καλά μόνος του στις ηχογραφήσεις και έτσι ζήτησε να τις πραγματοποιήσει παρέα με τον συμπρωταγωνιστή του John Goodman.
Ο John Goodman ήταν αυτός που έπεισε το φίλο και συνεργάτη του Steve Buscemi να υποδυθεί τον κακό Randall, έναν ρόλο που του ταίριαξε “γάντι”.
Η Pixar δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα software, πολύ προηγμένο για την εποχή του, κι έτσι δημιουργήθηκαν οι 2.320.413 τρίχες του Sulley. Κάθε κάδρο του χαρακτήρα χρειαζόταν 11 με 12 ώρες για να ολοκληρωθεί.
Διαβάστε ακόμα:
Oι Ελληνίδες που θα μπορούσαν να υποδυθούν τις πριγκίπισσες της Disney στο σινεμά
Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για τη Χιονάτη
Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την πριγκίπισσα Belle
10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τη Σταχτοπούτα
Μάθε ποιος κακός της Disney είσαι με βάση το ζώδιό σου
10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την Maleficent