10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Pretty Woman - The Daily Owl
fade
66936
post-template-default,single,single-post,postid-66936,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Pretty Woman

O Richard Gere και η Julia Roberts, όταν βρισκόταν ακόμα σε συζητήσεις για τη συμμετοχή τους στην ταινία, είχαν καταλάβει πως υπήρχε “χημεία” μεταξύ τους, ωστόσο ο Gere δε σκόπευε να πει το “ναι” στο τηλέφωνο με τους συντελεστές της ταινίας, αν η Roberts δεν του έδινε στο χέρι ένα σημείωμα που έγραφε “Please say yes”.

 

 

Ωστόσο, η αρχική επιλογή για το ρόλο της Vivian δεν ήταν η Roberts, αλλά η Molly Ringwald (Breakfast Club), η οποία απέρριψε τη σχετική πρόταση γιατί δεν ήξερε πώς να υποδυθεί την ιερόδουλη. Στη συνέχεια, βέβαια, δήλωσε πως το μετάνιωσε. Τον ίδιο ρόλο απέρριψε και η Sandra Bullock.

 

Ο ρόλος του Edward είχε προταθεί και στον Burt Reynolds, ο οποίος τον απέρριψε και – εννοείται – πως το μετάνιωσε στην πορεία. 

 

 

Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο, η Vivian θα ήταν εθισμένη στην κοκαΐνη και για μια εβδομάδα θα έπρεπε να απέχει από τη χρήση ναρκωτικών. 

 

Επίσης, αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν 3000, δηλαδή το ποσό της αμοιβής της Vivian, αλλά ο τίτλος άλλαξε σε Pretty Woman μόλις αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί στο soundtrack το διάσημο τραγούδι του Roy Orbinson.

 

Η Vivian με βάση το σενάριο κατάγεται από την Georgia και διαθέτει μια ελαφριά νοτιοαμερικανική προφορά. Η διευκρίνιση για την καταγωγή της έπρεπε να δοθεί στην ταινία, καθώς η ίδια η Roberts κατάγεται από την Georgia και ο σκηνοθέτης Garry Marshall δεν ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να αποβάλει εντελώς την προφορά της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. 

 

 

Στη σκηνή του μπάνιου, για να δημιουργηθεί μεγάλη ποσότητα αφρού, οι υπεύθυνοι των σκηνικών έριξαν απορρυπαντικό πιάτων, το οποίο άρχισε να ξεβάφει και το κόκκινο χρώμα από τα μαλλιά της Roberts, η οποία αναγκάστηκε το ίδιο βράδυ να τα ξαναβάψει. 

 

 

 

 

Το κολιέ που φοράει η πρωταγωνίστρια στην όπερα κόστιζε τότε 250 χιλιάδες δολάρια και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων βρισκόταν διαρκώς πίσω από το σκηνοθέτη ένας οπλισμένος υπάλληλος του κοσμηματοπωλείου που τους το είχε παραχωρήσει. 

 

 

Στην αφίσα της ταινίας, το σώμα δεν ανήκει στην πραγματικότητα στην Julia Roberts, αλλά στην ηθοποιό Shelley Michelle. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Το Ημερολόγιο

Ρομαντικές κωμωδίες των 90s που βλέπουμε ξανά και ξανά

Holiday in the Wild: H ρομαντική κωμωδία που μας ταξιδεύει στην Αφρική

Πέντε εφηβικές ταινίες των 90s που πρέπει να έχεις δει

No Comments

Post a Comment