Υπουργείο Μαγείας: Οι καλοί, οι κακοί και οι άχρηστοι - The Daily Owl
fade
29811
post-template-default,single,single-post,postid-29811,single-format-gallery,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Υπουργείο Μαγείας: Οι καλοί, οι κακοί και οι άχρηστοι

Ο θεσμός του Υπουργού Μαγείας, από το 1707 μέχρι σήμερα, έχει προσφέρει πολλά στην κοινότητα των μάγων. Τριάντα πέντε μάγοι και μάγισσες συνολικά έχουν υπηρετήσει στη θέση αυτή, έχοντας αφήσει τη δική τους μοναδική σφραγίδα, εντός και εκτός Υπουργείου. Το Pottermore κατέταξε τους καλύτερους και χειρότερους Υπουργούς Μαγείας σε λίστες, παρουσιάζοντας τα κατορθώματά τους και τη μικρή ή μεγαλύτερη προσφορά τους στη σύγχρονη μαγική κοινωνία. 

 

 

 

 

 

Οι καλοί

 

537e99ee22322c2617420e99fc6acf49608e3de2_hq

 

 

 

 

 

5. Maximilian Crowdy (1770-1781)

 

H περίοδος ανάληψης εξουσίας από τον Crowdy συνέπεσε με ένα κύμα αναταραχής στη μαγική κοινότητα, καθώς είχαν προηγηθεί οι θητείες Υπουργών με ισχυρή anti-Muggle ατζέντα, όπως ο Damocles Rowle (1718) και ο Perseus Parkinson (1726). Κατά τη διάρκεια της θητείας του κατάφερε να εξουδετερώσει τη δράση εξτρεμιστών που μάχονταν υπέρ της καθαρότητας και σχεδίαζαν πολλαπλές επιθέσεις σε Muggles. Ο μυστηριώδης θάνατός του ερευνάται σε πολλά βιβλία και βρίσκεται στην καρδιά μεγάλων συνωμοσιών. 

 

 

 

 

 

4. Artemisia Lufkin (1789-1811)

 

H πρώτη γυναίκα Υπουργός Μαγείας εξελέγη 91 ολόκληρα χρόνια μετά την ίδρυση του θεσμού. Η δράση της εστιάστηκε στην καλλιέργεια της διεθνούς συνεργασίας των μάγων, καθώς η ίδια δημιούργησε το Τμήμα Διεθνούς Μαγικής Συνεργασίας, σε μια εποχή όπου οι διεθνείς σχέσεις ήταν δύσκολες, ιδίως λόγω της σχετικά πρόσφατης θέσης σε ισχύ του Διεθνούς Νόμου Περί Μυστικότητας. Η ίδια κατόρθωσε να φέρει τη διοργάνωση του Διεθνούς Κυπέλλου Quidditch στη Μεγάλη Βρετανία, ώστε να ενισχύσει τη θέση της χώρας της στην παγκόσμια μαγική κοινότητα. 

 

 

 

 

3. Leonard Spencer – Moon (1939-1948)

 

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι Muggles της Μεγάλης Βρετανίας είχαν πρωθυπουργό τον Winston Churchill, έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς του περασμένου αιώνα. Ο μάγος ομόλογός του ήταν εξίσου ικανός ηγέτης. Την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η μαγική κοινότητα είχε να αντιμετωπίσει τον Σκοτεινό Μάγο Gellert Grindelwald και δεν θα τα κατάφερνε αν δεν διέθετε έναν ικανό ηγέτη στο τιμόνι του Υπουργείου – κι έναν ακόμα πιο ικανό μάγο στο κυνήγι του Grindelwald, δηλαδή τον Dumbledore. 

 

 

tumblr_nnskpgA2c31u1vo97o1_500

 

 

2. Millicent Bagnold (1980-1990)

 

Ο Α΄ Μαγικός Πόλεμος ήταν αιματηρός. Κόστισε τη ζωή πολλών μάγων και μαγισσών και έβαλε τέλος σε πολλές πολιτικές καριέρες. Οι Eugenia Jenkins και Harold Minchum απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τις θέσεις τους μετά την αποτυχία τους να αντιμετωπίσουν τον Lord Voldemort. Η Bagnold ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της αντιμετώπισής του και έμεινε στη θέση της ένα χρόνο μετά την πτώση του. Βέβαια, η μάχη στα χαρακώματα δόθηκε από τους απλούς μάγους και όχι τους πολιτικούς, η Bagnold όμως έκανε ιδιαίτερα δυναμικές κινήσεις από τη θέση της, δίνοντας έμφαση στην καταστολή των Θανατοφάγων. 

 

 

 

 

1. Ulick Gamp (1707-1718)

 

O πρώτος Υπουργός Μαγείας ανέλαβε τα καθήκοντά του σε ένα καιρό φόβου και χάους για τη μαγική κοινότητα. Πριν από αυτόν η Μαγική Κυβέρνηση ήταν πλήρως αποδιοργανωμένη, προερχόμενη από το Συμβούλιο Μάγων, το οποίο είχε ασαφείς αρμοδιότητες και αποσπασματικό τρόπο δράσης. Ο Gamp κατάφερε να θέσει τα πρώτα θεμέλια του νέου διοικητικού και εκτελεστικού σώματος μετά την κρίσιμη θέση σε ισχύ του Διεθνούς Νόμου Περί Μυστικότητας, ο οποίος άλλαξε άρδην τις συνθήκες της μαγικής ζωής ανά τον κόσμο. Η μεγαλύτερη προσφορά του είναι η ίδρυση του Τμήματος Επιβολής του Μαγικού Νόμου, χωρίς τη δράση του οποίου ο μαγικός κόσμος της Μεγάλης Βρετανίας δεν θα κατάφερνε να οργανώσει τη ζωή του υπό τις νέες παγκόσμιες συνθήκες μυστικότητας και οι Muggles θα κινδύνευαν από την ανέλεγκτη δράση των υπέρμαχων της καθαρότητας. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι κακοί (και ενίοτε άχρηστοι)

 

ministry-of-magic

 

 

 

5. Albert Boot (1747 – 1752)

 

Χαρακτηριστική περίπτωση άχρηστου Υπουργού ήταν αυτή του Boot, ο οποίος απέτυχε παταγωδώς να αντιμετωπίσει μια εξέγερση Goblins. Την αναταραχή “κληρονόμησε” ο διάδοχός του Basil Flack, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει τα Goblins σε συμμαχία με τους Λυκανθρώπους. Χρειάστηκε να αναλάβει τη θέση ο Hesphaestus Gore ώστε να κατασταλεί η μικρή επανάσταση που είχε ξεκινήσει στην καρδιά του μαγικού κόσμου. 

 

 

 

 

4. Ignatius Tuft (1959 – 1962)

 

O Tuft εκλέχθηκε στη θέση αυτή εξαιτίας της μητέρας του, η οποία ήταν η προκάτοχός του. Φυσικά, το ταλέντο δεν είναι πάντα κληρονομικό κι έτσι έφυγε πολύ γρήγορα από το Υπουργείο καθώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η πρότασή του για την ανατροφή Παραφρόνων, η οποία εξαγρίωσε τους μάγους και τις μάγισσες της εποχής. 

 

 

 

tumblr_nt16cn1voO1uqt8v0o2_500_zpsu1ddjlq5

 

 

 

3. Josephina Flint (1819 – 1827)

 

H Flint επανέφερε δυναμικά τις προκαταλήψεις εναντίον των Muggles, καθώς η ίδια προερχόταν από καθαρόαιμη οικογένεια και μισούσε οτιδήποτε Muggle – ακόμα και την Muggle τεχνολογία, καθώς πίστευε ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στα μαγικά ραβδιά. 

 

 

 

2. Cornelius Fudge (1990 – 1996)

 

Αρχικά μας είχε φανεί συμπαθέστατος, σταδιακά όμως η αλήθεια για την προσωπικότητα του Fudge βγήκε στο φως. Η επανεμφάνιση του Voldemort απαιτούσε την παρουσία ενός ηγέτη με πυγμή και διορατικότητα και ο Fudge δεν διέθετε τίποτα από τα δυο. Η άρνηση του γεγονότος ότι ο Voldemort είχε επιστρέψει και ότι οι Θανατοφάγοι συνέρρεαν για να φέρουν σε πέρας το σχέδιό του προκάλεσε την πτώση του. Πριν όμως απομακρυνθεί, κατάφερε να αφήσει θλιβερή παρακαταθήκη την συκοφαντική καμπάνια ενάντια στον Χάρι Πότερ. Ανάμεσα στα μεγάλα λάθη του ήταν και ο χειρισμός της υπόθεσης της Κάμαρας με τα Μυστικά, όταν για το άνοιγμά της κατηγορήθηκε άδικα ο Hagrid, η αποστολή Παραφρόνων στο Hogwarts την τρίτη χρονιά φοίτησης του Χάρι και η σύναψη στενών σχέσεων με Θανατοφάγους όπως ο Lucius Malfoy. Μέσα σε όλο αυτό ο Fudge είχε γυρίσει την πλάτη του στον Dumbledore, τον οποίο έβλεπε μόνο ανταγωνιστικά και όχι ως έναν σύμμαχο στον πόλεμο κατά των Σκοτεινών Δυνάμεων. 

 

 

 

 

 

1. Damocles Rowle & Perseus Parkinson (1718 – 1726 και 1726 – 1733)

 

Ο Rowle εμπνεύστηκε την ίδρυση του Azkaban, της φυλακής υψίστης ασφαλείας όπου τον ρόλο των Φρουρών έχουν τα πιο αποτρόπαια μαγικά δημιουργήματα – οι Παράφρονες με τις μοναδικές ικανότητες να ρουφούν την όρεξη για ζωή μέσα από κάθε έμβιο ον. Ο συνεχιστής του, Parkinson, προσπάθησε να νομιμοποιήσει κάθε είδους συμπεριφορά που στόχευε στους Muggles και να νομοθετήσει την απαγόρευση σύναψης μεικτών γάμων. Βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των χειρότερων Υπουργών διότι το έργο τους ήταν προϊόν της ολοκληρωτικής τους αντίληψης περί επικράτησης του μαγικού στοιχείου, που ενείχε, φυσικά, την απόρριψη κάθε είδους διαφορετικότητας στην ενιαία κοινωνία μάγων και Muggles.  

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Η συμμετοχή των Slytherin στη Μάχη του Hogwarts: Μύθος ή πραγματικότητα;

Rubeus Hagrid: Αδέξιος και αφελής;

Η Ερμιόνη και οι μνηστήρες της

Αποκαλύψεις της Ρόουλινγκ μετά τη Μάχη του Hogwarts

James Potter και Severus Snape: Ποιος ήταν ο ήρωας και ποιος ο κακός;

No Comments

Post a Comment