Πέντε υποτιμημένες ταινίες φαντασίας των 80s - The Daily Owl
fade
62762
post-template-default,single,single-post,postid-62762,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Πέντε υποτιμημένες ταινίες φαντασίας των 80s

Κάποιες από τις ταινίες φαντασίας που κυκλοφορούν κάθε χρόνο είναι άτυχες, καθώς επισκιάζονται από άλλες παραγωγές κι έτσι ανακαλύπτουμε την αξία τους πολλά χρόνια μετά. Ακολουθούν πέντε τέτοιες ταινίες φαντασίας που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1980 και αξίζουν την προσοχή μας. 

 

 

 

Splash

 

 

O Tom Hanks και η Daryl Hannah πρωταγωνιστούν σε αυτή τη ρομαντική κωμωδία φαντασίας που αφηγείται την ιστορία ενός άντρα που ερωτεύεται μια γοργόνα, η οποία μετακομίζει στη στεριά και αρχίζει να μαθαίνει τον κόσμο των ανθρώπων. Δυστυχώς, το ειδύλλιό τους θα αντιμετωπίσει πολλά μεγάλα εμπόδια, με το βασικότερο όλων να είναι η ανθρώπινη σκληρότητα. Παρότι κατά καιρούς πολλές ταινίες έχουν εμπνευστεί από το Splash, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για remake της ταινίας. 

 

 

 

 

The Adventures of Baron Munchhausen

 

 

Σε σκηνοθεσία και σενάριο του Terry Gilliam (Brazil), η ταινία εποχής αφηγείται την ιστορία του Γερμανού αριστοκράτη Μυνχάουζεν, ο οποίος καταφτάνει σε μια ευρωπαϊκή πόλη που πολιορκείται από τον οθωμανικό στρατό για να συνειδητοποιήσει ότι η θεατρική παραγωγή που ετοιμάζεται και αφορά στη ζωή του είναι γεμάτη ψέματα. Πρόκειται για μια απολαυστική ταινία με πρωταγωνιστές τους John Neville, Sarah Polley, Eric Idle, Jonathan Pryce, Oliver Reed και Uma Thurman.

 

 

 

 

Return to Oz

 

 

Το ανεπίσημο sequel της κλασικής ταινίας Ο Μάγος του Οζ είναι μια dark ταινία φαντασίας, όπου η Dorothy προσπαθεί να σώσει τους παλιούς της φίλους, ενώ ζει σε έναν κόσμο όπου δεν επιτρέπεται να μιλάει για το μαγικό σύμπαν που γνώρισε κάποτε. 

 

 

 

 

Ladyhawke

 

 

Michelle Pfeiffer, Matthew Brodericκ και Rutger Hauer πρωταγωνιστούν στη μεσαιωνική ταινία φαντασίας που έκανε πρεμιέρα το 1985 και απέτυχε μεν εμπορικά, αλλά πήρε πολύ καλές κριτικές. Ένας κλέφτης προσπαθεί να γλιτώσει τη φυλακή κι έτσι αποφασίζει να βοηθήσει έναν ιππότη σε μια δύσκολη αποστολή που αφορά (προφανώς) στη γυναίκα με την οποία είναι ερωτευμένος. Η ταινία έφτιαξε έναν πλούσιο μυθικό κόσμο, τον οποίο παρουσίασε με πολύ χιούμορ και ενδιαφέροντα για την εποχή οπτικά και άλλα εφέ. 

 

 

 

 

 

Dragonslayer

 

 

Σε σκηνοθεσία του Matthew Robbins, η ταινία αποτελεί ένα κρυμμένο διαμάντι της Disney, ακριβώς όπως το The Black Cauldron. To βασίλειο της Urland για χρόνια ζει με τον τρόμο ενός δράκου, τον οποίο αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο ένας μαθητευόμενος μάγος. 

 

 

 

Πηγή: Screenrant

 

Διαβάστε ακόμα:

Tαινίες από τους φανταστικούς κόσμους που δημιούργησε ο Steven Spielberg

Πέντε σκοτεινές ταινίες φαντασίας που αξίζει να δείτε 

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη

Άγνωστες λεπτομέρειες για την ταινία της Disney “Η Πεντάμορφη και το Τέρας”

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment