Οι Χειρότεροι Κακοί του Charmed - The Daily Owl
fade
43969
post-template-default,single,single-post,postid-43969,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Οι Χειρότεροι Κακοί του Charmed

Πριν από 22 χρόνια  και συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου του 1998 έκανε πρεμιέρα η μαγευτική σειρά Charmed (Οι Μάγισσες) συστήνοντάς μας τις τρεις πιο ισχυρές, καλές μάγισσες. Αυτές δεν ήταν άλλες από την Πρου (Shannen Doherty), Πάιπερ (Holly Marie Combs) και Φοίβη Χάλιγουελ (Alyssa Milano) και αργότερα την Πέιτζ Μάθιους (Rose McGowan).

Η Ημερήσια Κουκουβάγια, για να τονίσει τη διαχρονική αξία αυτής της ομάδας Μαγισσών και τους συμβολισμούς που το κοινό γνώρισε μέσα από τις 8 σεζόν της, σας παρουσιάζει τους χειρότερους δαίμονες, μάγους και γενικά κακούς που αντιμετώπισαν οι Μαγευτικές.

 

 

 

 

Ο Ρεξ και η Χάνα μπορεί πλέον να φαντάζουν ανόητοι και αδύναμοι και σίγουρα δε θα αποτελούσαν πρόβλημα για παραπάνω από λίγα λεπτά στην 8η σεζόν. Όμως, αποτέλεσαν μεγάλη απειλή για τις τρεις αδερφές στην 1η σεζόν, όπου οι ήταν νέες στη μαγεία.

 

 

 

Οι παιδικοί φόβοι είναι πολλές φορές οι πιο δυνατοί φόβοι μας και γίνονται χειρότεροι όταν ανακαλύπτουμε ότι είναι πραγματικοί. Αυτό ακριβώς έπαθε η Φοίβη όταν ανακάλυψε ότι ο Μπαμπούλας ή η Σκιά, το τέρας που φοβόταν από μικρή ήταν ένας δαίμονας κρυμμένος κάτω από το υπόγειο του σπιτιού τους. Αργότερα μάθαμε ότι η Σκιά δεν είναι απλώς ένας δαίμονας, αλλά καθαρή δύναμη.

 

 

 

 

Ο Αμπράξας δεν ήταν μόνο ο πιο τρομαχτικός δαίμονας στην όψη, αλλά και ο πρώτος δαίμονας που έκλεψε  μ’ επιτυχία το Βιβλίο των Σκιών. Όμως, δεν κατάφερε να το κρατήσει για πολύ ή να σκοτώσει τις αδερφές Χάλιγουελ, όπως λογάριαζε. Οι πανέξυπνες μάγισσες βρήκαν τον τρόπο να το πάρουν πίσω και να τον εξοντώσουν και μάλιστα χωρίς να γδυθούν.

 

 

 

 

Οι Άβαταρς (όχι η ταινία του Κάμερον) είναι ανώτερα, μαγικά πλάσματα, που θέλουν να φέρουν στη Γη την Ουτοπία, δηλαδή έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς διαμάχες  και… ελεύθερη βούληση. Το τελευταίο είχαν ξεχάσει να το αναφέρουν και όταν το ανακάλυψαν οι Μαγευτικές ανέτρεψαν την Ουτοπία και γύρισαν στον παλιό κόσμο. Στην ουσία οι Άβαταρς δεν ήταν κακοί και γι’ αυτό δεν τους εξόντωσαν στο τέλος, αλλά σίγουρα αποτέλεσαν απειλή.

 

 

 

 

Η Μάντισσα ήταν μια ανώτερη δαίμονας με προφητικές δυνάμεις, όπως μαρτυράει και τ’ όνομά της. Κατάφερε να κάνει τον Κόουλ την Πηγή Όλου του Κακού και αργότερα ν’ αρπάξει το σατανικό έμβρυο της Φοίβης, για να γίνει η ίδια η Πηγή.

 

 

 

 

Ο Γιδεών ήταν ο λόγος, που ο Γουάιτ θα γινόταν κακός στο μέλλον, αφού προσπάθησε να τον σκοτώσει φοβούμενος τη μεγάλη δύναμη του παιδιού. Οι πράξεις του ήταν από τις μεγαλύτερες προδοσίες που βίωσαν οι Μαγευτικές, αφού ο Γιδεών ως Γηραίος αποτελούσε έμβλημα του καλού και ήταν ο μέντορας του Λίο.

 

 

 

Η Κρίστυ Τζένκινς ήταν μία από τις πιο εκνευριστικούς εχθρούς των Χάλιγουελ. Μαζί με την αδερφή της τη Μπίλυ δημιουργούσαν την Απόλυτη Δύναμη και ήταν αρκετά ισχυρές, ώστε ν’ αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο τη Δύναμη των Τριών. Για πολλούς λάτρεις του Charmed η Κρίστυ αποτελεί ένα από τα πιο μελανά σημεία της σειράς.

 

 

 

 

Η Τριάδα ήταν τρεις πανίσχυροι δαίμονες, που βρίσκοντας πολύ ψηλά στην ιεραρχία των δαιμόνων και ίσως να είχαν τη δεύτερη θέση μετά την Πηγή. Έστελναν διάφορους δαίμονες για να σκοτώσουν τις αδερφές Χάλιγουελ και ήταν υπεύθυνοι για την απαγωγή της Κρίστυ όταν αυτή ήταν παιδί. Τους σκότωσε ο Κόουλ στην τρίτη σεζόν, αλλά αναγεννήθηκαν στην όγδοη σεζόν μέχρι που βρήκαν οριστικό τέλος.

 

 

 

 

Ο Σαξ ήταν ο προσωπικός εκτελεστής της Πηγής. Του αξίζει και με το παραπάνω μια θέση σε αυτή τη λίστα μόνο και μόνο για το γεγονός ότι κατάφερε να σκοτώσει την Πρου και ν’ αποκαλύψει έμμεσα στον κόσμο ότι οι αδερφές Χάλιγουελ είναι μάγισσες.

 

 

 

 

Ο φόβος ποτέ δεν ηττείται, απλώς αλλάζει μορφή και πάντα επιστρέφει. Αυτό ισχύει απόλυτα για τον Μπάρμπας, το δαίμονα του φόβου. Υπήρξε ένας από τους χειρότερους εχθρούς των Μαγευτικών, λόγω της ικανότητάς του να τους επιτίθεται όχι με πύρινες σφαίρες, αλλά με τους χειρότερους φόβους τους. Οι πανίσχυρες μάγισσες πάντα κατάφερναν να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να τον νικήσουν, αλλά προσωρινά. Ο Μπάρμπας πάντα έβρισκε τρόπο να επιστρέψει.

 

 

 

 

Ο Ζανκού δεν ήταν ακόμα ένας ισχυρός δαίμονας, που απέτυχε να νικήσει τη Δύναμη των Τριών. Κατάφερε να κλέψει το Βιβλίο των Σκιών, να κατακτήσει για λογαριασμό του το σπίτι των Χάλιγουελ και τη Σκιά. Με αυτές του τις ενέργειες έφτασε ίσως πιο κοντά από κάθε άλλο δαίμονα στο να σκοτώσει τις Μαγευτικές. Στο τέλος, όμως, ακολούθησε τη μοίρα των υπόλοιπων δαιμόνων, αφού οι Μαγευτικές ήταν πρόθυμες να θυσιαστούν για το ευρύτερο καλό.

 

 

 

 

 

Ένας από τους χειρότερους δαίμονες είναι και ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της σειράς. Φυσικά, εννοούμε τον Κόουλ/ Μπάλταζορ, ο οποίος είναι μισός άνθρωπος και μισός δαίμονας. Αρχικά, είχε ως αποστολή να σκοτώσει τις Μαγευτικές. Τι πρωτότυπο! Όλα, όμως, άλλαξαν όταν ερωτεύτηκε τη Φοίβη, δημιουργώντας έτσι ένα από τα πιο δυνατά ειδύλλια της σειράς. Δυστυχώς, η αγάπη τους δεν ήταν γραφτό να κρατήσει, αφού ο Κόουλ δε μπόρεσε να νικήσει εξολοκλήρου τη σκοτεινή του πλευρά.

 

 

 

 

Φυσικά, στην κορυφή βρίσκεται η Πηγή Όλου του Κακού, αφού όπως μαρτυράει και τ’ όνομά του είναι η πηγή όλου του κακού. Με άλλα λόγια αυτός ο τρομαχτικός δαίμονας είναι η ενσάρκωση του κακού και ο βασιλιάς των δαιμόνων και όλων των κακόβουλων πλασμάτων. Εκτός αυτού ήταν ο λόγος για πολλά βάσανα και προβλήματα, που αντιμετώπισαν οι Μαγευτικές επί τέσσερα χρόνια με αποκορύφωμα το θάνατο της Πρου. Όμως, η δύναμη των τριών αποδείχτηκε πιο ισχυρή και τις ελευθέρωσε!

 

 

Διαβάστε ακόμα:

20 χρόνια Charmed: O Brian Krause μιλάει για όλα

Ένα ανεξερεύνητο είδος μαγείας θα παρουσιαστεί στο νέο Charmed

Charmed: δείτε την αφίσα της νέας σειράς

Οι δηλώσεις της Alyssa Milano για το reboot του Charmed

Υπήρξε στ’ αλήθεια χαμένο επεισόδιο του Charmed;

Charmed: Κλάπηκε το Βιβλίο των Σκιών!

Η Rose McGowan μιλάει για το reboot του Charmed

Κυκλοφόρησε το trailer της νέας σειράς Charmed

Charmed: ομοιότητες και διαφορές της παλιάς και της νέας σειράς

Charmed: η υπόθεση, οι χαρακτήρες και το νέο soundtrack

Η Shannen Doherty έδωσε την “ευλογία” της στο reboot του Charmed

 

 

TheoMentz

Πετάω μαζί με τις μάγισσες, ιππεύω δράκους, κάνω σκανταλιές μαζί με τα ξωτικά και κολυμπάω μαζί με τις γοργόνες, αλλά κατά βάθος είμαι ένα απλό παιδί.

No Comments

Post a Comment