Όλες οι χαριποτερικές αναφορές στην ταινία Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - The Daily Owl
fade
46447
post-template-default,single,single-post,postid-46447,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Όλες οι χαριποτερικές αναφορές στην ταινία Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Η δεύτερη ταινία των Φανταστικών Ζώων με τίτλο Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου και απάντησε σε πολλά από τα ερωτήματα των φανς σχετικά με την ιστορία του Gellert Grindelwald, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβανόταν και η σχέση της με τον χαριποτερικό κόσμο, όπως τον δημιούργησε το 1997 η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ. Εντοπίσαμε, λοιπόν, όλες τις χαριποτερικές αναφορές της ταινίας Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald και σας τις παρουσιάζουμε.

Φυσικά, μετά το poster ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν δει την ταινία Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald:

 

 

 

 

 

Thestrals

 

 

Πρώτη φορά μαθαίνουμε για τα ιπτάμενα σκελετωμένα μαγικά άλογα στο βιβλίο και την ταινία “Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς”, όπου αποκαλύπτεται ποιος μπορεί να τα διακρίνει μόνο όποιος έχει δει τον θάνατο.

 

 

 

Το ραβδί κουφοξυλιάς

 

 

Το πιο δυνατό ραβδί του κόσμο συγκαταλέγεται στους Κλήρους του Θανάτου, τους οποίους ο Grindelwald αναζητούσε μανιωδώς από τη στιγμή που είχε μάθει για αυτούς. Στα βιβλία και τις ταινίες Χάρι Πότερ, μέχρι ένα σημείο, κάτοχος του ραβδιού είναι, βέβαια, ο Albus Dumbledore.

 

 

 

Nagini

 

 

Ο Πεμπτουσιωτής του Lord Voldemort κάποτε ήταν άνθρωπος και συγκεκριμένα μια γυναίκα που έπασχε από μια κατάρα αίματος, η οποία σταδιακά τη μεταμόρφωσε σε φίδι. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πώς η Nagini συναντήθηκε με τον Voldemort και παρέμεινε μαζί του ως τον θάνατό της.

 

 

 

Kappa

 

 

O γιαπωνέζικος δαίμονας του νερού, τον οποίο βλέπουμε στο Circus Arcanus, αποτέλεσε διδακτέα ύλη του καθηγητή Lupin στο βιβλίο και την ταινία Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν.

 

 

 

To Hogwarts

 

 

Όχι, δεν κλαίμε εμείς, εσείς κλαίτε. Και για το Hogwarts και για τη μουσική του John Williams (“Hedwig’s Theme”) μόλις η κάμερα φτάνει σε αυτό το γνώριμο μέρος. 

 

 

 

Ο Dumbledore και το μάθημα της Άμυνας κατά των Σκοτεινών Τεχνών

 

 

Όπου δεν παραμένει για πολύ, καθώς, όπως έχουμε πει ξανά, ενδέχεται πράγματι να είναι καταραμένη αυτή η θέση και κανείς καθηγητής να μην την κρατάει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η σκηνή με το boggart αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα των μαθητών του Hogwarts, διαχρονικά, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του. 

 

 

Οι McLaggen

 

 

Κάποιος πρόγονος του Cormac βρέθηκε στην τάξη του Dumbledore την ώρα που κατέφτασαν οι Χρυσούχοι του Υπουργείου Μαγείας. Και όπως φάνηκε όλο το σόι τους είναι εκνευριστικό όσο και ο Cormac που γνωρίσαμε στην ομάδα του Quidditch του Gryffindor.

 

 

 

H καθηγήτρια McGonagall

 

 

To πώς ακριβώς η McGonagall βρέθηκε στο Hogwarts να διδάσκει περίπου 8 χρόνια πριν την γέννησή της, είναι ακόμα άγνωστο και αυτή η θεωρία προσπαθεί να ρίξει φως στο μυστήριο

 

 

 

Newt και Leta όπως Severus και Lily

 

 

H σχέση Leta και Newt στο σχολείο αντιστοιχεί στη σχέση που είχαν ο Severus Snape με τη Lily Evans, καθώς τα κορίτσια είναι θύματα bullying, η μια από τη muggle αδερφή της και η άλλη από τους συμμαθητές της, ενώ τα αγόρια αρνούνται να προσαρμοστούν σε αυτό που οι άλλοι ορίζουν ως “φυσιολογικό” και έτσι η μεταξύ τους φιλία είναι ο τρόπος να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα. 

 

 

 

Οι καθαρόαιμες μαγικές οικογένειες

 

 

Travers, Rosier και Lestrange είναι μερικές από τις καθαρόαιμες μαγικές οικογένειες (Ιεροί 28) των οποίων μέλη έχουμε ξανασυναντήσει στην ιστορία του Αγοριού που Έζησε (διαβάστε περισσότερα εδώ). 

 

 

 

 

Ο Καθρέφτης του Erised

 

 

Oι ανεκπλήρωτοι πόθοι που κρύβονται σε κάθε ψυχή εμφανίζονται στον Καθρέφτη του Erised, για τον οποίο ο Dumbledore κάποτε είχε πει, μάλλον, ψέματα στον μικρό Χάρι Πότερ, σε σχέση με το τι έβλεπε μέσα του ο γηραιός διευθυντής του Hogwarts. 

 

 

 

To Πολυχημικό Φίλτρο

 

 

Ο καλύτερος – διαχρονικά – μαγικός τρόπος για να περάσεις την πόρτα ενός Υπουργείου Μαγείας χωρίς να σε πάρει χαμπάρι κανείς!

 

 

 

O Απαραβίαστος Όρκος

 

 

Ο Yusuf Kama υποσχέθηκε στον πατέρα του ότι θα σκότωνε αυτό που ο Corvus Lestrange αγαπούσε περισσότερο στον κόσμο, δηλαδή τον μικρό γιο του – ο οποίος, βέβαια, τελικά δεν αποδείχθηκε να είναι ο Credence Barebone. O Severus Snape, αντίστοιχα, είχε υποσχεθεί στην Narcissa Malfoy ότι θα βοηθούσε τον γιο της να σκοτώσει τον Dumbledore για να ικανοποιήσει τους σκοπούς του Lord Voldemort

 

 

 

O Nicolas Flamel και η Φιλοσοφική Λίθος

 

 

Ο εφευρέτης της Φιλοσοφική Λίθου Nicolas Flamel εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές οθόνες σε μια αστεία συνάντηση με τον muggle της παρέας, Jacob Kowalski

 

 

 

Το κάστρο Nurmengard

 

 

To κάστρο που έχτισε στις Άλπεις ο Grindelwald χρησίμευσε τελικά ως δική του φυλακή, χρόνια μετά την φυλάκιση των ιδεολογικών του αντιπάλων. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι ερωτήσεις που έχουμε μετά το τέλος της ταινίας Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald | To μεγάλο μυστήριο της ταινίας

Φανταστικά Ζώα 2: Τα ονόματα των πρωταγωνιστών και η σημασία τους στην υπόθεση της ταινίας

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald | Κριτική χωρίς spoilers

Ένα χαριποτερικό σεναριακό κενό στην ταινία Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment