Γιατί να διαβάσεις την "Αναβίωση" του Στίβεν Κινγκ; - The Daily Owl
fade
3413
post-template-default,single,single-post,postid-3413,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Γιατί να διαβάσεις την “Αναβίωση” του Στίβεν Κινγκ;

O Κινγκ ξέρει από στραπάτσα. Ξέρει από πόνο. Ξέρει από ζωή. Ξέρει από εξάρτηση. Είναι ώριμος και σε αυτό το τελευταίο του βιβλίο τον βρίσκουμε σε κέφια τρελά. Για μια φορά ακόμα χρησιμοποιεί τη μεταφυσική και τον τρόμο για να μας δείξει με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο τις σκιές των ζωών που βαλτώνουν μέσα στην παράλυση της γνώσης της δυστυχίας.

Μας δείχνει  την απογοήτευση των ανθρώπων που διαπραγματεύτηκαν το πεπρωμένο τους και δεν πήγε καλά αυτή η διαπραγμάτευση.

Μας δείχνει τη σκουριά που γεμίζει τα μυαλά και τα κορμιά των ανθρώπων και τα κάνει να σταματούν να λάμπουν.Ίσως η λέξη «Αναβίωση» να σημαίνει πολλά για αυτούς. Βαρύ βιβλίο, βαρύ. Παρ’ όλα αυτά θα σου κάνει εξαιρετική παρέα στο μπαλκόνι με μια παγωμένη λεμονάδα. Ίσως ακόμα και να σου δημιουργήσει την ανάγκη να βρεθείς με φίλους και να σπάσεις την παγωμάρα που θα σου αφήσει ο Κινγκ με τις περιγραφές του. Πιστός στους συγγραφείς που τον επηρέασαν, το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί φόρο τιμής στους Λάβκραφτ, Πόε, Σμιθ και όλους τους γραφιάδες του υπερφυσικού, που όπως λέει ο κ. Κινγκ στις πρώτες σελίδες οικοδόμησαν τον οίκο του.

Όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο: «Σε μια μικρή πόλη της Νέας Αγγλίας, στις αρχές της δεκαετίας του ’60, μια σκιά πέφτει πάνω σ’ ένα μικρό αγόρι που παίζει με τα στρατιωτάκια του. Ο Τζέιμι Μόρτον σηκώνει το κεφάλι και αντικρίζει έναν εντυπωσιακό άντρα, τον καινούριο εφημέριο. Μαζί με την όμορφη γυναίκα του, ο χαρισματικός αιδεσιμότατος Τσαρλς Τζέικομπς θα γίνει αντικείμενο λατρείας από τους ενορίτες του. Μέχρι τη στιγμή που θα χτυπήσει η τραγωδία… Πολλά χρόνια αργότερα, όταν ο Τζέιμι ξανασυναντά τον Τζέικομπς, είναι πια ένας περιπλανώμενος κιθαρίστας, εθισμένος στην ηρωίνη, ρέστος και απεγνωσμένος στα τριάντα πέντε του. Αλλά κι ο Τζέικομπς δεν είναι πια ο ίδιος άνθρωπος. Το παλιό τους δέσιμο μετατρέπεται σε μια συμφωνία πιο τρομερή κι απ’ ό,τι μπορεί να μηχανευτεί ο ίδιος ο διάβολος –και ο Τζέιμι ανακαλύπτει πως η λέξη «αναβίωση» μπορεί να έχει πολλαπλά νοήματα.»

Πεπρωμένο, έρωτας, εθισμός, τζαζ και μπλουζ με μι ματζόρε, πιόνια που θέλουν να περάσουν στην άλλη πλευρά και να γίνουν βασίλισσες και το απόλυτα αναπάντητο ερώτημα – του τι γίνεται μετά το θάνατο – βρίσκονται σε αυτές τις σελίδες. Πολλές φορές θα γελάσεις και άλλες τόσες θα συγκινηθείς. Θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις αυτήν την εποχή. Παρακάτω ένα trailer προώθησης του βιβλίου:

 

 

 

 

Dean Winchester

Γιος του John Winchester και αδερφός του Sam. First Class World Saver.

No Comments

Post a Comment