Γιατί να διαβάσεις το Joyland του Στίβεν Κινγκ - The Daily Owl
fade
2843
post-template-default,single,single-post,postid-2843,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Γιατί να διαβάσεις το Joyland του Στίβεν Κινγκ

Ο Στίβεν Κινγκ δεb683f7509ec792c3e481ead332940cdc_400x400ν είναι συγγραφέας τρόμου.

Αν κάποιες φορές φλέρταρες με ένα εμπνευσμένο εξώφυλλο, που φέρει κάποιο ανατριχιαστικό τίτλο, αλλά δίστασες, λόγω της φήμης του ως ανταποκριτή της σκοτεινής πλευράς, το Joyland είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για να εισέλθεις στο φανταστικό του κόσμο.

Ο Kινγκ είναι ο μαέστρος του mute, ο γκουρού της σιγαλιάς, μέσα στην οχλαγωγία της ρουτίνας και του παλμού της ειδησεογραφίας. Είναι αυτός που θα σε βγάλει από το άγχος για το αν η ζωή σου βρίσκεται στη σωστή πορεία και θα σου θυμίσει τη δροσιά που είχε η μπύρα την εποχή που οι γονείς σου δεν ήξεραν τίποτα και εσύ τα ήξερες όλα.

 

 

 

Το story είναι απλό.

Ερωτική απογοήτευση νεαρού άντρα. Αναζήτηση παρηγοριάς και νέων παραστάσεων μέσα από τη δουλειά σε ένα λούνα- παρκ. Ένα άγριο φονικό που ζητά λύση. Ένα ετοιμοθάνατο παιδί με μια όμορφη και μυστηριώδη μητέρα. Μια μάντισσα (;) ξέρει πολλά. Γιατί αλλάζει απότομα η θερμοκρασία σε κάποιο σημείο του λουνα- παρκ;

Επιμένω. Ο Kινγκ δεν είναι συγγραφέας τρόμου, παρά μόνο χρησιμοποιεί το υπερφυσικό ως τον καμβά που θα μας παρουσιάσει με τα πιο παράξενα χρώματα και με καυστικό χιούμορ, την ολότητα της κακορίζικης μα και μεγαλειώδους ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης.

Ένας από τους μεγαλύτερους παραμυθάδες των καιρών μας, αποφασίζει να μας δώσει τη δική του οπτική στη ματαίωση των ερωτικών προσδοκιών, του κόσμου της ψυχαγωγίας και όλης της συναρπαστικής βόλτας που πραγματοποιεί η διάνοια μας όταν αλλάζει ο κόσμος όπως τον ξέρουμε.

Αν αναπολείς την αίσθηση μια περιπέτειας, ενός συγκινητικού παραληρήματος και συναισθηματικών ανακατατάξεων, που ίσως κάποια στιγμή να οδηγήσουν στην πολυπόθητη αποδοχή μια απώλειας, αυτό το βιβλίο είναι για σένα.

Ο Kινγκ σε κερνάει μια μπύρα. Να είσαι ευγενικός και να δεχτείς.

 

Διαβάστε ακόμα:

Firestarter: Ο Fatih Akin μεταφέρει στο σινεμά το βιβλίο του Stephen King

Pet Sematary: Καμιά φορά ο θάνατος είναι προτιμότερος

Oι Νυχτερίτες του Stephen King γίνονται ταινία

Ο Ewan McGregor πρωταγωνιστεί στο Doctor Sleep

H ιστορία του Stephen King Boogeyman γίνεται ταινία

From a Buick 8: Το βιβλίο του Stephen King έρχεται στο σινεμά

 

 

 

Dean Winchester

Γιος του John Winchester και αδερφός του Sam. First Class World Saver.

No Comments

Post a Comment