Viktor Krum εναντίον Ron Weasley | Το απόλυτο crash test - The Daily Owl
fade
33147
post-template-default,single,single-post,postid-33147,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Viktor Krum εναντίον Ron Weasley | Το απόλυτο crash test

Το ζήτημα των “Μνηστήρων της Hermione” δεν θα σταματήσει ποτέ να απασχολεί τους χαριποτερόφιλους, παρότι η μεγαλύτερη μερίδα τους έχει ήδη ταχθεί υπέρ ενός συγκεκριμένου προσώπου ως συντρόφου της. Μιλάμε φυσικά για τον ένα και μοναδικό Ron Weasley, με τον οποίο η Hermione αποφάσισε (μετά τη μάχη του Hogwarts) ότι θα περάσει την υπόλοιπη ζωή της. Κάποιοι φανς υποστηρίζουν πως η Hermione έπρεπε να καταλήξει με τον Harry, κάποιοι μάλλον μας τρολάρουν υποστηρίζοντας πως ήθελαν να καταλήξει με τον Malfoy, ενώ υπάρχει εκεί έξω ένας μικρός, αλλά σημαντικός πυρήνας υποστηρικτών του Viktor Krum. Οι λόγοι για τους οποίους μια μεγάλη μερίδα χαριποτερόφιλων θα προτιμούσε η Hermione να είχε βρει τον έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο του Βούλγαρου μαθητή του Durmstrang Institute είναι αρκετοί. Με βάση αυτούς συγκρίνουμε τους δυο χαρακτήρες και επιλύουμε το καυτό δίλημμα μια και καλή. 

 

Καταρχάς να θέσουμε το ζήτημα στη σωστή βάση εξέτασής του. Τον Ron τον γνωρίζαμε επί 7 βιβλία (και ένα ακόμα) και 8 ταινίες, ενώ τον Viktor τον μάθαμε από το βιβλίο “Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς”Συνεπώς οποιαδήποτε σύγκριση δεν μπορεί να γίνει σε αντικειμενική βάση. Για τον Ron γνωρίζουμε από τα ονόματα των τέταρτων θείων του ως τις πιτζάμες που φορούσε ως μαθητής στο Hogwarts, ενώ για τον Viktor δεν ξέρουμε ούτε το όνομα των γονιών του. Ξεκινάμε το crush test από την αρχή!

 

 

 

 

Εξωτερική Εμφάνιση

 

 

Πρωτίστως εκτιμάμε τον άνθρωπο για τον εσωτερικό του κόσμο, αλλά όπως και να το κάνουμε, παίζει σημασία και το περίβλημά του. Ποιος ήταν, λοιπόν, πιο όμορφος; Ο Ron δεν είναι ακριβώς ο Brad Pitt, ούτε βέβαια ο Viktor είναι ο George Clooney. Αλλά. ΑΛΛΑ. Τον Viktor τον βλέπεις και λες “να ένας λεβέντης, ένα Βαλκάνιο μουλαρότεκνο”, ενώ ο Ron είναι ο τυπικός Άγγλουρας ginger. Ως προς αυτό το ζήτημα, ισχύει η αρχή “περί ορέξεως κολοκυθόπιτα”. Ωστόσο, ο Viktor παίρνει ένα μικρό προβάδισμα χάρη στο παράστημά του. 

 

 

 

 

 

Κοινωνικότητα

 

 

O Viktor δεν ήταν ακριβώς ο κατάλληλος άνθρωπος για να πας μαζί του μια εκδρομή – ή, έστω, να καθίσεις στη μεγάλη σάλα για να φας το βραδινό σου ελπίζοντας ότι θα σου κρατήσει παρέα πιάνοντάς σου την κουβέντα. Λιγομίλητος και βαρύθυμος, ήταν δύσκολο να τον πλησιάσεις. Ο Ron, από την άλλη, είναι εκ φύσεως πιο ευχάριστος χαρακτήρας, ομιλητικός και αστείος. Παρότι καμιά φορά μπλέκει σε άβολες επικοινωνιακές καταστάσεις, δε συγκρίνεται με την εξαρχής “αβολοσύνη” που ενέχει η συμπεριφορά του Viktor στο θέμα “επικοινωνία με τον συνάνθρωπο”. Δίνουμε το προβάδισμα της κοινωνικότητας στον Ron, χάρη στην κιμπάρικη συμπεριφορά του. 

 

 

 

 

 

 

Επαφή με το συναίσθημα 

 

 

Ο Ron κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων φοίτησης στο Hogwarts είχε, όπως εύστοχα είχε επισημάνει η Hermione, “the emotional range of a teaspoon”. Ήταν βαθιά χωμένος στον κόσμο του, όπως εξάλλου τα περισσότερα αγόρια που περνούν στην εφηβεία. Έτσι, δε μπορούσε να αντιληφθεί βασικά πράγματα, όπως ότι η Hermione “είναι κορίτσι” ή ότι, για να ζητήσεις από ένα κορίτσι να σε συνοδεύσει στο χριστουγεννιάτικο χορό θα πρέπει να είσαι λίγο πιο ευγενικός από όσα προδίδει η εκφορά της φράσης “Εσύ είσαι κορίτσι, έλα μαζί μου στο χορό”. Από την άλλη, ο Viktor ήξερε πως τον έλκυε η Hermione και δεν φοβόταν το ίδιο το συναίσθημα, όμως η έλλειψη επικοινωνιακών ικανοτήτων του τον καθυστέρησε αρκετά στο να τη ζητήσει να πάνε μαζί στο Yule Ball. Σε κάθε περίπτωση, μουγκός ξε-μουγκός ο Viktor, τελικά τη ζήτησε και ήταν και κύριος. Ένας πόντος, λοιπόν, για τον Viktor. 

 

 

 

 

 

 

Αυτοθυσία

 

 

Στο Μαγικό Τρίαθλο, κατά τη διάρκεια της δεύτερης δοκιμασίας, ο Viktor μεταμορφώθηκε εν μέρει σε καρχαρία, μετά από λίγους μόλις μήνες εξάσκησης, κινδυνεύοντας να μείνει για πάντα έτσι, σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να σώσει την Hermione από τον πάτο της λίμνης. O Ron, από την άλλη, συνεργάστηκε πολλές φορές με τον Harry και την Hermione, καθώς έσωζε ο ένας τον άλλο στο πλαίσιο των επικίνδυνων περιπετειών τους. Ο Viktor, βέβαια, δεν ήταν και κολλητός της Hermione, για να σκιστεί να τη σώσει, όμως ήταν στη μέση και το έπαθλο, στο πλαίσιο του οποίου προέβη σε αυτή την πράξη. Σ’ αυτό το σημείο, λοιπόν, δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε σε κάποιον από τους δυο το προβάδισμα. 

 

 

 

 

Αποτελέσματα

 

 

Ο Ron, λοιπόν, είχε το προβάδισμα στην κοινωνικότητα και εν γένη είναι πιο ευχάριστος χαρακτήρας, ενώ ο Viktor ήταν πάντα πιο ώριμος για την ηλικία του και γνώριζε τι ακριβώς ήθελε. Το αποτέλεσμα του crash test ανάμεσα στους δυο δεν δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα σε κανέναν, καθώς πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους, που αρέσουν στους υπόλοιπους ανάλογα με το τι αποζητούν στη ζωή τους. Σημασία έχει πως η Hermione κατέληξε στον Ron – και για να το έκανε, κάτι παραπάνω θα ήξερε. 

 

Διαβάστε ακόμα:

40 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι φανς του Χάρι Πότερ

Πώς θα έμοιαζαν οι ταινίες Χάρι Πότερ με Έλληνες ηθοποιούς του παλιού κινηματογράφου;

Πέντε πράγματα που δε γνωρίζατε για τον Dobby

7 πράγματα που δε γνωρίζατε για τις φυλακές του Αζκαμπάν

Πώς ο Lucius Malfoy γλίτωσε δυο φορές τη φυλάκιση στο Αζκαμπάν

 
Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment