Πέντε πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά εποχής "Βερσαλλίες" - The Daily Owl
fade
64853
post-template-default,single,single-post,postid-64853,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Πέντε πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά εποχής “Βερσαλλίες”

H σειρά εποχής Βερσαλλίες είναι γαλλικής και καναδικής παραγωγής και μέχρι σήμερα είναι η πιο ακριβή τηλεοπτική παραγωγή που έχει γυριστεί ποτέ στην Γαλλία. H πρώτη σεζόν της σειράς, που διαδραματίζεται στο 1667, περιστρέφεται γύρω από τον Λουδοβίκο τον 14ο, ο οποίος αποφασίζει να μεταφέρει την έδρα της βασιλείας από το Παρίσι στις Βερσαλλίες.

 

 

tumblr_o2cr11tuMG1ummkwio1_500

 

Η σειρά βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης πέντε χρόνια πριν την έναρξη των γυρισμάτων. Βασίζεται σε πολλά ιστορικά γεγονότα, τα οποία και παρουσιάζει, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της είναι μυθοπλασία. 

 

 

 

tumblr_nyn8ciNVp11ummkwio1_500

 

Σύμφωνα με τη σχεδιάστρια των κοστουμιών Madeline Fontaine, για την πρώτη σεζόν χρειάστηκε η δημιουργία 100 περίπου κοστουμιών μόνο για τους πρωταγωνιστές και 200 για τους κομπάρσους. Κάθε ρούχο χρειαζόταν περίπου δέκα μέτρα ύφασμα για να ολοκληρωθεί και χρειάστηκε η συνεργασία 30 ατόμων για να επιτευχθεί το επιθυμητό, πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

 

 

tumblr_nyoxnpAy7x1rud800o1_500

 

Εκτός από το παλάτι των Βερσαλλιών, τα γυρίσματα της σειράς έγιναν σε πολυάριθμα άλλα κάστρα της Γαλλίας, πολλά από τα οποία βρίσκονται έξω από την πόλη του Παρισιού. 

 

 

 

a2911c1dd78a054c7f4a587b05fcf302

 

Στο ρόλο του Philippe είναι o ελληνικής καταγωγής Ουαλός ηθοποιός Alexander Vlahos. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Η Elle Fanning υποδύεται την Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας

Becoming Elizabeth: H νέα σειρά εποχής για τα πρώτα χρόνια ζωής της Ελισάβετ Α΄

Δέκα βρετανικές μίνι σειρές εποχής

Δέκα σειρές εποχής για να δεις στο Netflix

7 λιγότερο γνωστές σειρές για τη Βικτωριανή Εποχή

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment