H Vanessa Ives μιλάει για τη ζωή της και ρίχνει τα χαρτιά στην Ημερήσια Κουκουβάγια - The Daily Owl
fade
37899
post-template-default,single,single-post,postid-37899,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

H Vanessa Ives μιλάει για τη ζωή της και ρίχνει τα χαρτιά στην Ημερήσια Κουκουβάγια

H δαιμόνια ρεπόρτερ της Ημερήσιας Κουκουβάγιας Constance DeLioncourt παίρνει συνέντευξη από τη Vanessa Ives της σειράς Penny Dreadful. 

 

Η πόρτα του τεράστιου παλιού αρχοντικού άνοιξε διάπλατα και μια σκοτεινή φιγούρα με υποδέχτηκε, με ρούχα μιας άλλης εποχής… Ένα μακρύ εβένινο φόρεμα κεντημένο με δαντέλα. Τον λαιμό της κοσμούσε ένας σκορπιός ενώ τα χείλη της σχημάτιζαν ένα αινιγματικό χαμόγελο… Στη ματιά της αντικατοπτριζόταν ο φόβος, η ανησυχία, η γνώση… Ήξερε και έβλεπε πράγματα που εμείς ούτε καν θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε. Ευγενικά με προσκάλεσε για τσάι και συμπάθεια.

 

 

 

C: Καλησπέρα Vanessa. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πρόσκληση.

V: Η χαρά είναι όλη δική μου. Σπάνια με επισκέπτονται άνθρωποι πλέον.

C: Γιατί επέλεξες να ζεις σαν ερημίτισσα;

V: Για να προστατέψω τους ανθρώπους…

C: Από τι να τους προστατέψεις;

V: Από εμένα φυσικά…

 

 

 

C: Τι είναι αυτό που θεωρείς ότι σε καθιστά επικίνδυνη;

V: Γνωρίζω, βλέπω και ακούω πράγματα που ευτυχώς εσείς αγνοείτε.

C: Εμείς;

V: Ναι, εσείς… Οι άνθρωποι… Η επαφή μου με το μεταφυσικό, είναι πολύ στενή… Με διεκδικεί… Βρίσκομαι στο ενδιάμεσο και η απέναντι πλευρά με τραβά κοντά της… Όπως καταβαίνεις κάτι τέτοιο μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου.

C: Αναφέρεσαι στους φίλους σου;

V: Φίλοι… Οι φίλοι μου έχουν χαθεί εδώ και πολύ καιρό… Αν είχα ποτέ φίλους… Όλα είναι τόσο θολά πλέον…

 

 

 

C: Και η αγάπη; Τι ρόλο παίζει η αγάπη στη ζωή σου;

V: Η αγάπη, σου δίνει ζωή μόνο και μόνο για να σου τη ρουφήξει αργότερα, αφήνοντάς σε ούτε νεκρό ούτε ζωντανό… Σαν να περιπλανιέσαι χωρίς σκοπό σε μια αιώνια έρημο… Πάντα διψάς, μα δεν υπάρχει νερό… Παρόλα αυτά δεν θα πεθάνεις… Θα συνεχίσεις να προχωράς… αιώνια… Αξίζει λοιπόν να αγαπήσεις; Ναι! Όσο τίποτα άλλο!

C: Οι πληροφορίες μου, μου λένε ότι είσαι πολύ επιδέξια με την τράπουλα. Θα μπορούσες ίσως να δεις και το δικό μου μέλλον;

V: Είσαι σίγουρη για αυτό που μου ζητάς; Μπορεί να το μετανιώσεις αργότερα, αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσω να το απομακρύνω όσα πρόκειται να μάθεις από τη μνήμη σου.

C: Ναι. Θα ήθελα να μάθω.

 

 

 

Προτού προλάβω να ολοκληρώσω τη φράση μου, η Vanessa Ives, με μια επιδέξια κίνηση, άπλωσε την τράπουλα στο ξύλινο τραπέζι τραβώντας ανάποδα 4 φύλλα. Όταν πλέον είχε ανοίξει όλα τα χαρτιά μου, έπιασε σφιχτά το ποτήρι του τσαγιού της και κοιτώντας στο κενό, μου είπε: « Σημασία έχει να είσαι ευτυχισμένη… Το για πόσο δεν έχει σημασία. Αρκεί να μην αφήνεις τη ζωή να περάσει μέσα από τα δάχτυλά σου, όπως οι μικροί κόκκοι της άμμου. Άνοιξε την πόρτα αυτού του σπιτιού και μην κοιτάξεις ποτέ πίσω …»

Και αυτό ακριβώς έκανα…

 

 

Διακοσμητικό τσόκερ σκορπιός: Rainbow Paintings and Arts

Photo Credits: Arts Ave. 

Cosplayer: Constance DeLioncourt 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment