Χελώνες στο άπειρο | Το νέο βιβλίο του Τζον Γκριν - The Daily Owl
fade
33875
post-template-default,single,single-post,postid-33875,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Χελώνες στο άπειρο | Το νέο βιβλίο του Τζον Γκριν

Πέντε χρόνια μετά την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου “Το λάθος αστέρι” και τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία της oμότιτλης ταινίας με πρωταγωνιστές τη Shailene Woodley και τον Ansel Elgot, ο John Green επιστρέφει με καινούριο μυθιστόρημα.

 

 

 

Η υπόθεση του βιβλίου αφορά την δεκαεξάχρονη Aza Holmes η οποία προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης ενός δισεκατομμυριούχου, ενώ παράλληλα πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Τον ίδιο τύπο διαταραχής αντιμετώπισε και ο ίδιος ο συγγραφέας στα πρώτα χρόνια της ζωής του κι έτσι μας παρουσιάζει την προσωπική του εμπειρία μέσα από την πρωταγωνίστρια του έργου του.  Μέσα από τα φανταστικά γεγονότα του βιβλίου, η υπόθεση παίρνει τη μορφή μιας προσωπικής εξομολόγησης του John Green. O αναγνώστης καθ’ όλη τη διάρκεια του βιβλίου θα έρθει αντιμέτωπος με φιλοσοφικά ζητήματα σχετικά με το Θεό, τη θρησκεία και τη ζωή καθιστώντας το ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ανάγνωσμα το οποίο καταφέρνει να κάνει το αποδέκτη να αναλογιστεί λίγο παραπάνω.

 

 

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο τίτλος τού μυθιστορήματος στον οποίο πρέπει να σταθούμε για λίγο, καθώς από τη φράση “Turtles all the way down” ξεκινάει ο φιλοσοφικός χαρακτήρας του, Η φράση αυτή χρησιμοποιούνταν τον 19ο αιώνα για να απαντήσουν σε όσους  αμφέβαλλαν για την ύπαρξη του Θεού. Με την συγκεκριμένη φράση υπονοούσαν ότι, η Γη είναι επίπεδη και ότι κάθε χελώνα στηριζόταν στο καβούκι μιας μεγαλύτερης για φτάσουμε στην πρωταρχική χελώνα που είναι ο Θεός.

 

 

 

 

Η  παρουσίαση του βιβλίου είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2017 στην οργάνωση του Vidcon. Τον Δεκέμβριο 2016 ο συγγραφέας είχε διαβάσει ένα κομμάτι του σε live stream, ενώ μέχρι να γίνει η επίσημη παρουσίασή του άφηνε ανά τακτά διαστήματα διάφορα hints στο αναγνωστικό του κοινό, εντείνοντας την αγωνία.

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. 

 

                                                                       

                                                                          Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση!

 

 

ΠΗΓΕΣ

Avatar

"Zω σε ένα κόσμο γεμάτο χορό, ιστορία, γράψιμο και φανταστικούς χαρακτήρες." Proud Griffindor!

No Comments

Post a Comment