Τραπουλόχαρτα που σκοτώνουν στο σινεμά και τα κόμικς - The Daily Owl
fade
42008
post-template-default,single,single-post,postid-42008,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Τραπουλόχαρτα που σκοτώνουν στο σινεμά και τα κόμικς

Πασιέντζα, Πόκερ, Μπιρίμπα, Tichu και τόσα άλλα παιχνίδια που παίζονται με τράπουλα προσφέρουν διασκέδαση σε όλες τις παρέες πάσης ηλικίας. Τα τραπουλόχαρτα, όμως, έχουν κι άλλες χρήσεις, πιο εντυπωσιακές και επικίνδυνες. Η τράπουλα αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία ενός ταχυδακτυλουργού και ίσως ένα από τα όπλα ενός υπερήρωα ή υπέρ-κακού. Όπως αποδεικνύουν οι παρακάτω χαρακτήρες του φανταστικού, μια απλή τράπουλα μπορεί να αποτελέσει θανάσιμο όπλο, αρκεί να ξέρεις τα φύλλα σου και να τα πετάς με ακρίβεια.

 

 

Bullseye (Marvel)

 

 

Ο Bullseye έκανε την εμφάνιση του πρώτη φορά το 1976 στο τεύχος #31 του Daredevil και για έξι χρόνια μετά αποτελούσε τον συνήθη αντίπαλο του Daredevil για πολλά τεύχη. Το όνομα του στα ελληνικά σημαίνει στόχος ή σε πιο ελεύθερη μετάφραση “διάνα”. Ακριβώς αυτή είναι και η υπερ-δύναμη του Bullseye, να πετυχαίνει «διάνα» καθώς έχει ταλέντο να πετάει με ακρίβεια αιχμηρά αντικείμενα με ιδιαίτερη προτίμηση στα τραπουλόχαρτα. Την κλίση του αυτή ανακάλυψε  αφού είχε δοκιμαστεί στο να βάζει φωτιά για να σκοτώσει τους γονείς του και στο baseball. Μετά την φυλακή όμως, αρχίζοντας επίσημα την καριέρα του ως δολοφόνος, βρήκε την προσωπική του υπογραφή στο πέταγμα αντικειμένων και πιο συγκεκριμένα στα τραπουλόχαρτα. Κάπως έτσι έσκισε και τον λαιμό της Ηλέκτρα στην ταινία Daredevil (2003).

 

 

 

Gambit (Marvel)

 

 

Παρατημένος στη γέννα λόγω της κόκκινης λάμψης των ματιών του και μεγαλωμένος από μια συμμορία κλεφτών και έναν μεγαλομαφιόζο, ο μεταλλαγμένος Remy LeBeau ή αλλιώς Gambit εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1990 στο Uncanny X-Men Annual #14. Χρησιμοποιούσε τις δυνάμεις του φορτίζοντας αντικείμενα με εκρηκτική ενέργεια με απώτερο σκοπό να κλέβει. Ιδιαίτερη ικανότητά του αποτελεί ο εκσφενδονισμός αμέτρητων τραπουλόχαρτων προς τους αντιπάλους του. Τα τραπουλόχαρτα στην περίπτωση του Gambit βγαίνουν από την καμπαρντίνα του και φαίνεται να μην τελειώνουν ποτέ. Αν παίξετε χαρτιά ποτέ μαζί του, προσέξτε τόσο τα υπάρχοντα σας όσο και την σωματική σας ακεραιότητα. 

 

 

 

Joker

 

 

Τι να πεις για τον Joker – “ένα όνομα μια ανατριχίλα”. Το φύλλο του Joker έχει τις ρίζες του στην Αμερική του Εμφυλίου από το παιχνίδι της πρέφας. Μπορεί να λειτουργήσει – αναλόγως το παιχνίδι – ως μπαλαντέρ ή να έχει μια από τις μεγαλύτερες αξίες ως κάρτα. Στην χαρτομαντεία η ερμηνεία του συγχέεται με αυτού του «The Fool» των Tarot ή αναλόγως το χρώμα του χαρακτηρίζεται ως «Μάγος». Σε κάθε περίπτωση το άρρωστο μυαλό κι ο χαρακτήρας του Joker, του νούμερο 1 εχθρού του Batman, σίγουρα αντιπροσωπεύει όλα τα παραπάνω. Ο Joker λειτουργεί σαν να παίζει με τραπουλόχαρτα και πάντα κάνει την εμφάνιση του όπως ο Jack από το κουτί που απεικονίζεται στις περισσότερες κάρτες Joker, προκαλώντας ανατριχίλα με το χαμόγελό του.

 

 

 

Royal Flush Gang

 

 

Στο τεύχος 43 του Justice League of America εν έτη 1966 μια νέα συμμορία υπερ-κακών έκανε την εμφάνιση της. Μια ομάδα γεννημένη για την νίκη τόσο φυσικά στο Poker για τον συνδυασμό τους όσο και στη μάχη – αν κρίνουμε από τα προβλήματα που δημιουργούν. H πρώτη ομάδα του Royal Flush Gang αποτελούσε μέρος ενός υπερφυσικού πειράματος. Ο Joker – ποιος άλλος – τους ελευθέρωσε από κάποιες κυβερνητικές εγκαταστάσεις και μέσω των εντολών του πολεμούσαν την Justice League ντυμένοι τραπουλόχαρτα. Στη συνέχεια υπήρξαν κι άλλες αντίστοιχες ομάδες με διαφορετικό αρχηγό. Όλες τους όμως αποτελούσαν μπελά και επικίνδυνο εχθρό με αποτέλεσμα πολλοί να πηγαίνουν πάσο.

 

 

 

Double Down (DC)

 

 

Ένας τζογαδόρος, ο Jeremy Tell, απέκτησε υπερφυσικές δυνάμεις όταν μια καταραμένη τράπουλα δέθηκε μαζί του και τον μετέτρεψε στον υπερ-κακό Double Down. Ο τρόπος που απέκτησε τις δυνάμεις του θυμίζει εκείνο που ο Voldemort δημιούργησε Πεμπτουσιωτές, καθώς ο Tell, ενώ έχασε σε μια σημαντική παρτίδα χαρτιών σκότωσε τον αντίπαλό του κι έτσι ενώθηκε με την τράπουλα. Ο εθισμός του με τα χαρτιά έχει πάει σε άλλο επίπεδο από τότε καθώς στην κυριολεξία έχει το χαρτί στο πετσί του. Ο Double Down πετά και τηλεκινεί τα καταραμένα τραπουλόχαρτα από το δέρμα του προς το στόχο με τέτοια ταχύτητα που κατάφερε να κόψει μέχρι και τον Superman μια φορά – σαν να κόπηκε στο ξύρισμα, βέβαια, μη φανταστείτε.

 

 

 

Yugi Mutou

 

 

Μπορεί ο συγκεκριμένος και οι όμοιοί του να μη χρησιμοποιούν τα συνηθισμένα τραπουλόχαρτα, όμως οι κάρτες τους ζωντανεύουν δίνοντας απολαυστικές μάχες που γέμιζαν τα πρωινά των παιδικών μας χρόνων. Τα παιχνίδια είναι απαιτητικά, χρειάζονται σκέψη στρατηγική και αντανακλαστικά όπως άλλωστε μια παρτίδα Poker.

 

EnchantedFeather

(Time)Traveler, Μικρή Γιαπωνέζα, Footballer , Dancer , Magic Creature/ Σπουδάζω Φυσική και διάφορα άλλα τρελά και μαγικά, σχολείο στο Hogwarts , διακοπές στη Ναrnia , τοξοβολία στην κατασκήνωση με τις Αμαζόνες κτλ / Words are our most inexhaustible source of magic... και μην ξεχνάμε The North remembers

No Comments

Post a Comment