"Το αυγό του Θεού" της Σουζάνας Χατζηνικολάου - The Daily Owl
fade
20037
post-template-default,single,single-post,postid-20037,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

“Το αυγό του Θεού” της Σουζάνας Χατζηνικολάου

 

Η Σουζάνα Χατζηνικολάου διάβαζε από πολύ μικρή παραμύθια και ιστορίες φαντασίας, ώσπου κάποια στιγμή ξεκίνησε να γράφει και δικές της. Έχει σπουδάσει Ιατρική και, παράλληλα με την ενασχόλησή της με τη λογοτεχνία του Φανταστικού, εργάζεται ως παιδίατρος. Στα δύο βιβλία που έχει κυκλοφορήσει, η επική φαντασία συνδυάζεται και μπλέκεται αρμονικά με το παραμύθι, σε έναν γοητευτικό συνδυασμό που δεν αφήνει ασυγκίνητο τον αναγνώστη.

 

Στην χώρα της Νεβάντε, και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσά της Βαγιαμόρεν, η μορφή του Αρχιερέα είναι εκείνη που κυριαρχεί και η αμφισβήτησήhatzinikolaou_to_avgo_tou_theou του, αλλά και του Ιερατείου, ισοδυναμεί με θανάσιμη αμαρτία. Στην θεοκρατική αυτήν κοινωνία, οι αμαρτωλοί θεωρούνται καταραμένοι και εξορίζονται σημαδεμένοι με τη Σφραγίδα, το σύμβολο των δαιμόνων. Η ποινή ισοδυναμεί με καταδίκη σε θάνατο, καθώς οι εξόριστοι έρχονται αντιμέτωποι με τον ακραίο φανατισμό και την προκατάληψη της Νεβάντε, και ελάχιστοι από αυτούς επιβιώνουν πάνω από δώδεκα μήνες.

Ο Φίλκε Ακόρφελντ μεγάλωσε σε ένα βαθιά θρησκευόμενο περιβάλλον, γαλουχημένος με τον φανατισμό και τις δεισιδαιμονίες που χαρακτηρίζουν όλους τους κατοίκους της Βαγιαμόρεν. Μέχρι που μια ανίερη κατηγορία τον οδήγησε έξω από τα τείχη της πόλης, στη σκληρή μοίρα της εξορίας, στιγματισμένο από το σημείο της Σφραγίδας στον κρόταφό του. Θα καταφέρει όμως να επιβιώσει και, έπειτα από τέσσερα χρόνια εξορίας, επιστρέφει στη Βαγιαμόρεν και έρχεται για μια ακόμα φορά αντιμέτωπος με το τυφλό μίσος και τον θρησκευτικό φανατισμό. Εκεί, συναντά τον παλιό του φίλο Σίντρο και οι δυο τους, έχοντας συντροφιά τα αδέλφια Ίλυ και Άνικ, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι για κάποιο μοναστήρι που βρίσκεται στο Βορρά. Ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους. Η πίστη τους στον Θεό έχει κλονιστεί, και το μίσος τους για τον τύραννο Αρχιερέα Ζεσπίλκα, που θρέφει συνεχώς τη διχόνοια και το φθόνο ανάμεσα στους κατοίκους της πόλης, είναι δυνατό και τους ενώνει με έναν ισχυρό δεσμό.

Το ταξίδι αυτό όμως κρύβει και μια μυστική γνώση, που αφορά πλάσματα που οι ήρωές μας πίστευαν έως τότε πως υπάρχουν μονάχα στη φαντασία των ανθρώπων και στους θρύλους των βιβλίων. Όμως, θα έρθει η στιγμή που οι αληθινοί δαίμονες θα ξυπνήσουν και θα ψάξουν για συμμάχους ανάμεσα στους εξόριστους. Και τότε, ο Φίλκε θα ανακαλύψει πως η Σφραγίδα που έχει στον κρόταφό του είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ζωγραφιά. Και πως έχει έρθει η ώρα που θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην συγχώρεση και στην εκδίκηση.

 

** Το “Αυγό του Θεού” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. **

 

Chrissa Vasileiou

Geminis, bookworm, coffee lover, storyteller... Aν δεν έχεις βρει ακόμα το παραμύθι που σε αντιπροσωπεύει, δημιούργησε το δικό σου!

No Comments

Post a Comment