Το παραράδιασμα | Ζωρζ Σαρή - The Daily Owl
fade
41415
post-template-default,single,single-post,postid-41415,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Το παραράδιασμα | Ζωρζ Σαρή

Η Ανάστω λάτρευε τα γράμματα και τρελαινόταν με το σχολείο. Όσο υπήρχε αυτό, δε την ένοιαζε τίποτα άλλο. Μάλιστα, τελείωσε την πρώτη δημοτικού με άριστα. Παρά το γεγονός ότι η οικογένειά της ήταν πάμφτωχη, εκείνη είχε όνειρο να συνεχίσει την εκπαίδευσή της και να γίνει γιατρός. Όμως, η ζωή πήρε διαφορετική τροπή και η Ανάστω, με μεγάλη της λύπη, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη μάθηση για να μπει στη βιοπάλη. Από τα επτά της χρόνια εργαζόταν ήδη ως παραδουλεύτρα και στα εννιά της σε εργοστάσιο υφασμάτων, παρά την απαγόρευση από το νόμο. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στη δυστυχία του μεροκάματου. Όμως, στα δεκαπέντε της, φαίνεται πως η ζωή της χαμογέλασε, όταν σε μια απεργία, εμφανίστηκε ο Άγγελος, ο νεαρός που θα έφερνε λίγη λάμψη στα μάτια της Ανάστως, αλλά όχι για πολύ…

 

 

«Το παραράδιασμα» είναι ένα βιβλίο που εστιάζει στο γυναικείο φύλο και συγκεκριμένα στη γυναίκα από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, μέχρι και το τέλος της. Εκείνη που ήδη από παιδί, ακόμα και σήμερα σε κομμάτια της παγκόσμιας κοινωνίας, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και κακομεταχείρισης, αυτή που της στερούν το δικαίωμα λόγου και βούλησης και που ποτέ δεν λαμβάνει την αρμόζουσα αναγνώριση για τον καθημερινό της αγώνα.

Με λιτό και κατανοητό λόγο, όπως πάντα, η Ζωρζ Σαρή συνέγραψε ένα διδακτικό αλλά και ψυχαγωγικό βιβλίο, το οποίο όλοι αξίζει να έχουν στα χέρια τους.

 

Το βιβλίο της πασίγνωστης και πολυβραβευμένης Ζωρζ Σαρή δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 1989 κι από τότε κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, λαμβάνοντας παράλληλα παγκόσμια αναγνώριση.

Greenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Μου αρέσει το αβοκάντο κι ο Legolas

No Comments

Post a Comment