To Hogwarts σε καραντίνα: 20 πράγματα που θα έκαναν οι μαθητές και οι καθηγητές - The Daily Owl
fade
66610
post-template-default,single,single-post,postid-66610,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

To Hogwarts σε καραντίνα: 20 πράγματα που θα έκαναν οι μαθητές και οι καθηγητές

Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Σχολής Hogwarts για Μαγείες και Ξόρκια από τον Lord Voldemort και τους Θανατοφάγους, μαθητές και καθηγητές απέδειξαν πως έκαναν ό,τι ήταν εφικτό για να κρατήσουν απέξω τους εισβολείς που ήθελαν να αλλάξουν για πάντα τη μαγική κοινότητα και κατ’ επέκταση, τον υπόλοιπο κόσμο. Αν η πανδημία του COVID-19 συνέβαινε λίγα χρόνια πριν, όταν ο Harry Potter φοιτούσε ακόμα στο Hogwarts, αυτά είναι τα 20 πράγματα που θα έκαναν τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές, προκειμένου να προφυλαχθούν οι ίδιοι από τον κορονοϊό, αλλά και να προφυλάξουν τους υπόλοιπους.

 

 

 

Το ξόρκι Piertotum Locomotor μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικό σε μια τέτοια περίπτωση, μιας και ο εχθρός που θα είχαν να αντιμετωπίσουν είναι αόρατος και δε θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με σπαθιά. Έτσι, μάγισσες και μάγοι θα έκαναν, καταρχάς, ένα πολύ δυνατό ξόρκι, ώστε να καλύψουν την ευρύτερη περιοχή του κάστρου με ένα προστατευτικό πέπλο, που θα απέτρεπε την είσοδο και την έξοδο σε όλους.

 

Ευτυχώς κανείς δε μπορεί να εμφανιστεί έτσι απλά στο Hogwarts, εκτός αν έχει (μάλλον) άδεια από το Υπουργείο Μαγείας, όπως μάθαμε πρόσφατα κι έτσι με το σφράγισμα του Floo Network θα εξασφαλιζόταν η απομόνωση της σχολής από τον έξω κόσμο και η αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

 

Το Απαγορευμένο Δάσος, όπου δε γίνεται να ελέξγει κανείς ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, δε θα καλυπτόταν από αυτόν τον μανδύα, ωστόσο ο Hagrid θα είχε ήδη συνεννοηθεί με τους Κενταύρους, ώστε εκείνοι να βρουν τρόπο να τον ειδοποιήσουν για οποιαδήποτε βοήθεια θα χρειαζόταν. 

 

 

Όλοι οι μαθητές θα παρέμεναν στους Κοιτώνες τους, ενώ σε κάθε Αίθουσα Αναψυχής θα μπορούσαν να συγκεντρώνονται σε ομάδες των 4 ατόμων, για μια ώρα η κάθε ομάδα. 

 

Τα Ξωτικά που μαγειρεύουν στις κουζίνες θα συνέχιζαν τη δουλειά τους απομονωμένα, χωρίς να αφήνουν πλέον τους Hufflepuff να μπαινοβγαίνουν στο χώρο τους όταν έχουν “λιγούρες” και θα φρόντιζαν το φαγητό να εμφανίζεται μαγικά εντός των Κοιτώνων, με τη Μεγάλη Αίθουσα να παραμένει άδεια.

 

Πιο τυχεροί από όλους τους μαθητές θα ήταν οι Ravenclaw, αφού έχουν την πιο πλούσια βιβλιοθήκη από όλους τους Κοιτώνες και έτσι, όσοι δεν είχαν ήδη διαβάσει τα πάντα, θα είχαν πάρα πολλά πράγματα να κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους.

 

 

Ο Snape, ως καθηγητής μαγικών φίλτρων, θα βρισκόταν κλειδωμένος στην αίθουσα διδασκαλίας του μαθήματός του και θα έκανε πειράματα για να βρει κάποιο φίλτρο που να αντιμετωπίζει τον κορονοϊό και συνειδητοποιώντας πως τελικά υπήρχε κάποιος λόγος που δεν αναλάμβανε τη διδασκαλία της Άμυνας κατά των Σκοτεινών Τεχνών.

 

Φυσικά και η Hermione, πριν κηρυχθεί η καραντίνα, θα είχε επισκεφτεί τη βιβλιοθήκη και θα είχε τιγκάρει το δωμάτιο των κοριτσιών με βιβλία “για λίγο ελαφρύ διάβασμα” και όταν αυτά τελείωναν, θα ξεκινούσε εντατικές επαναλήψεις στα μαθήματα της χρονιάς. Φυσικά και θα ήθελε να συμμετέχει στις έρευνες των καθηγητών για το φίλτρο κατά του κορονοϊού, ωστόσο δε θα επιτρεπόταν να μπει στο εργαστήριο λόγω της καραντίνας. 

 

Ο Harry θα χάιδευε την Nimbus 2000 σκούπα του και θα ανέβαιναν δάκρυα στα μάτια του, που δε θα μπορούσε να κάνει προπόνηση στο Quidditch, αλλά θα είχε καταλάβει εξαρχής πως η καραντίνα είναι μια θυσία που πρέπει να κάνουμε όλοι για το κοινό καλό και έτσι θα επέλεγε να παίξει σκάκι με τον Ron, για να θυμηθούν και την πρώτη τους χρονιά στο Hogwarts.

 

 

 

Ο Dumbledore θα βρισκόταν κλεισμένος στο γραφείο του και θα συντόνιζε την κατάσταση, μαζί με τους συναδέλφους του, οι οποίοι θα εισερχόταν ένας ένας μέσα, κρατώντας ασφαλή απόσταση 2 μέτρων ανάμεσά τους. 

 

Ο κύριος Filch θα είχε απολυμάνει μέχρι και την κυρία Norris, και στη συνέχεια θα την είχε κλειδώσει μέσα στο γραφείο του, ώστε να μην ξεπορτίσει. 

 

Ο Neville Longbottom θα έδινε κουράγιο με τα λόγια του σε όλους τους συμμαθητές του, ενώ ακόμα και η Luna Lovegood θα είχε πειστεί πως ο ιός ΔΕΝ είναι μια συνωμοσία των Κινέζων να καταστρέψουν την παγκόσμια οικονομία. 

 

Ο Hagrid θα φρόντιζε όλα τα ζώα στα οποία είχε πρόσβαση, ώστε να μην αισθάνονται μοναξιά.

 

Στον Κοιτώνα Slytherin, οι αλλεργίες εξαιτίας της υγρασίας των μπουντρουμιών θα έκαναν πάρτι, ωστόσο θα ήξεραν ότι το φτάρνισμα δεν είναι σύμπτωμα του κορονοϊού και δε θα ανησυχούσαν περαιτέρω.

 

Οι Hufflepuff θα τραγουδούσαν κάθε βράδυ με τις κιθάρες τους μπαλάντες, σαν να βρισκόταν σε παραλία της Πάρου Αύγουστο μήνα (γι’ αυτό και τους λατρεύουμε).

 

Ο καθηγητής Flitwick θα αναζητούσε ένα νέο ξόρκι που απολυμαίνει τα χέρια – και τελικά θα το έβρισκε ακριβώς τη στιγμή που θα τελείωναν οι προμήθειες σε αντισηπτικά.

 

O Dumbledore κάθε βράδυ πριν κλείσουν τα φώτα θα έβγαζε ένα διάγγελμα σε όλους, επισημαίνοντάς τους διαρκώς πως οι επιλογές μας δείχνουν ποιοι είμαστε και ότι πρέπει όλοι να συμμορφωθούν με τους κανόνες. 

 

 

Η καθηγήτρια McGonagall θα βοηθούσε την Poppy Pomfrey στο αναρρωτήριο της Σχολής από την 1η ημέρα, φροντίζοντας όλοι οι άρρωστοι να έχουν την απαραίτητη φροντίδα, ώστε να μην επιδεινωθούν τα συμπτώματά τους και αναγκαστούν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Saint Mungo’s.

 

Και, φυσικά, όλοι οι μάγοι και οι μάγισσες θα έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για τη δημόσια υγεία, με το #ΜένουμεΧόγκουαρτς να γράφει ιστορία!

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Οι σκέψεις που κάναμε ξαναβλέποντας την ταινία Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος 

Επτά πράγματα που δε γνωρίζατε για το Τμήμα Μυστηρίων του Υπουργείου Μαγείας

Έξι απόψεις που διχάζουν μέχρι σήμερα τους φανς του Χάρι Πότερ

Αποκαλύψεις της Ρόουλινγκ μετά τη Μάχη του Hogwarts

1 Comment
  • Avatar
    Marul Lee

    Love it!!!

    March 30, 2020 at 5:48 am Reply

Post a Comment