Το φινάλε του Game of Thrones και η Arya Stark - The Daily Owl
fade
54486
post-template-default,single,single-post,postid-54486,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Το φινάλε του Game of Thrones και η Arya Stark

Μετά την εικόνα ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν δει το έκτο (και τελευταίο) επεισόδιο της 8ης σεζόν Game of Thrones:

 

 

 

Για πού το έβαλε, λοιπόν, η Arya Stark στο τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones; Ήταν το τέλος που της έγραψαν οι δημιουργοί της σειράς ταιριαστό με το χαρακτήρα και την πορεία της σε αυτήν; 

 

 

 

Όπως είχε δηλώσει και στο 4ο επεισόδιο της σειράς, η μικρή κόρη του Ned και της Catelyn Stark δε θα επέστρεφε ξανά στον Βορρά και το Winterfell. Τότε θεωρήσαμε τη συγκεκριμένη δήλωση ως επιβεβαίωση πως πριν κάνει σχέδια για το μέλλον θα σκότωνε την Cersei, όπως εξάλλου επιχείρησε να κάνει. Πλέον όμως ξέρουμε τι είχε στο μυαλό της εξαρχής. 

 

 

 

 

Στο τελευταίο, λοιπόν, επεισόδιο της σειράς, με τίτλο Τhe Iron Throne, μετά τη δολοφονία της Daenerys από τον Jon, τη συνεπακόλουθη εξορία του στο Τείχος και την ανακήρυξη του Bran Stark ως Βασιλιά των Έξι, πλέον, Βασιλείων (αφού η Sansa απαίτησε και πέτυχε την ανεξαρτητοποίηση του Βορρά), η Arya αποφάσισε να ζήσει νέες περιπέτειες, αυτή τη φορά στη θάλασσα. Η Arya λοιπόν μπάρκαρε αποφασίζοντας να ακολουθήσει δυτική πορεία από το Westeros, ώστε να ανακαλύψει τι υπάρχει πέρα από αυτό. 

 

 

 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη για την Arya, τον Μαγγελάνο του Westeros, είχε προοικονομηθεί στην 6η σεζόν της σειράς, όταν η ίδια είχε ρωτήσει την Lady Crane στο Braavos τι υπάρχει δυτικά της ηπείρου, για να πάρει την απάντηση πως εκεί σταματάει ο χάρτης και ότι ίσως απλά είναι το τέλος του κόσμου. Τότε η Arya είχε απαντήσει πως θα ήθελε να το δει αυτό και έτσι, λίγο καιρό μετά, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επιθυμία της διασχίζοντας τη “Θάλασσα του Ηλιοβασιλέματος”.

 

 

 

Σύμφωνα βέβαια με τους θρύλους των Επτά Βασιλείων, όσοι αποτόλμησαν κατά καιρούς αυτό το ταξίδι – εκτός ίσως από την Lady Elissa Farman, από την οποία προήλθαν και τα αυγά δράκων της Daenerys (περισσότερα για την προέλευση των αυγών εδώ) – δεν επέστρεψαν ποτέ στο Westeros ή εν γένει δεν τους είδαν ξανά ποτέ. Μάλιστα, χιλιάδες χρόνια πριν, ένας πρόγονος της Arya, βασιλιάς του Βορρά, προσπάθησε να πραγματοποιήσει το ίδιο ταξίδι, με αποτέλεσμα να μη γυρίσει ποτέ στο Winterfell.

 

 

 

 

Η Arya Stark είχε ένα ταιριαστό τέλος με βάση την προσωπικότητά της και τις επιλογές που είχε πραγματοποιήσει διαχρονικά, αφού στο μεγάλο φινάλε της σειράς ούτε περιορίστηκε μέσα στους τείχους ενός κάστρου ως σύζυγος κάποιου άρχοντα, oύτε ενδιαφέρθηκε να λάβει κάποια θέση εξουσίας στο πλάι του αδερφού της ή της αδερφής της. Έτσι η απάντησή της στη συμβατική και χωρίς περιπέτεια ζωή του Westeros ήταν “Not today”

 

 

“Not ever”, θα συμπληρώναμε εμείς. Αντίο, Arya Stark. Θα μας λείψεις πολύ.

 

 

 

 

Πηγή εικόνων: TheSistersStark.Tumblr.com

 

Διαβάστε ακόμα:

Από πού προήλθαν τα αυγά της Daenerys Targaryen;

Τα 10 χειρότερα πράγματα που έχει κάνει η Cersei Lannister 

20 σκέψεις μετά το 5ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το 4ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το 3ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το 2ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το πρώτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment