Θοδώρα με λένε | Το βιβλίο του Νίκου Καλομοίρη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis - The Daily Owl
fade
68277
post-template-default,single,single-post,postid-68277,single-format-gallery,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Θοδώρα με λένε | Το βιβλίο του Νίκου Καλομοίρη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis

«Πού πας μωρή Θοδώρα;… Μωρή φωτιοκαμένη… Πάλι θες να ξεπορτίσεις. Μαζέψου, αναθεματισμένη! Θα σε σκίσω! Μωρή, στην τρυφερίτσα θα μου βγεις; Πουτάνα, μωρή, θα γίνεις, κακό χρόνο να ‘χεις!»

 

 

Όντως η Θοδώρα έβγαλε αληθινά τα λόγια της μάνας της. Ζωηρή, ατίθαση, ανεξάρτητη. Κάτω Παναγιά, Σμύρνη, Μυτιλήνη, Πειραιάς, Κοκκινιά οι μεγάλοι σταθμοί της ζωής της.

Ένα γλαφυρό μυθιστόρημα που αντανακλά τις κακουχίες και την αγωνία των Ελλήνων της Σμύρνης για επιβίωση από την καταστροφή της το 1922 και στις δεκαετίες που ακολούθησαν. Η συγκινητική ιστορία μιας Σμυρνιάς η οποία, μέσα από τις πάμπολλες περιπέτειες της, και παρά το επάγγελμά της, μας χαρίζει μαθήματα ήθους, θάρρους και ανθρωπιάς. 

 

Το βιβλίο “Θοδώρα με λένε” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

 

 

 

www.anubis.gr

Εκδόσεις Anubis: Σολωμού 39, 106 82 Αθήνα, 2169001092

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ένα Τραγούδι για την Αρμπόν: Το εντυπωσιακό μυθιστόρημα φαντασίας από τις Εκδόσεις Anubis

No Comments

Post a Comment