Θεωρία | Το τηλεοπτικό prequel του Game of Thrones θα είναι για τον Azor Ahai - The Daily Owl
fade
50042
post-template-default,single,single-post,postid-50042,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Θεωρία | Το τηλεοπτικό prequel του Game of Thrones θα είναι για τον Azor Ahai

Το τηλεοπτικό prequel του Game of Thrones, που ξεκινάει γυρίσματα στις αρχές του καλοκαιριού και ίσως έχει τίτλο The Long Night θα διαδραματίζεται, σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες που έχει δώσει το ΗΒΟ στη δημοσιότητα, χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του Τραγουδιού του Πάγου και της Φωτιάς. Σύμφωνα με το Screenrant, το τηλεοπτικό prequel ενδέχεται να παρουσιάσει την ιστορία του θρυλικού πολεμιστή Azor Ahai. 

 

Η ιστορία του Azor Ahai έγινε γνωστή και για όσους δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία του George R.R. Martin μέσα από την τηλεοπτική σειρά του ΗΒΟ και κυρίως μέσα από την εμμονή της Melisandre ότι έχει έρθει η ώρα να αναλάβει δράση ο διάδοχος του Azor Ahai, που θα προέρχεται φυσικά από τους πιστούς του Θεού του Φωτός. Βέβαια, ο πολεμιστής αυτός δεν ήταν τελικά ο Stannis Baratheon (εμείς, Melisandre μου, εξαρχής το γνωρίζαμε, εσύ έκανες πως δεν το έβλεπες) και μετά τον θάνατό του τα φώτα έπεσαν (ξανά από την Melisandre) στον Jon Snow. Πολλοί φανς συντάσσονται με τη θεωρία ότι ο Jon με το Lighbringer του θα εξολοθρεύσουν τις ορδές των Λευκών Οδοιπόρων, όμως όπως και να έχει, ακόμα κι αν ισχύσει αυτό, ο Jon θα έχει γίνει ο νέος Azor Ahai, θα πρόκειται δηλαδή για τη “μετενσάρκωση”, τον διάδοχό του και πάλι θα έχουμε πολλά κενά σε σχέση με την ιστορία του πραγματικού Azor Ahai. 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή προγράμματος του ΗΒΟ Casey Bloys το prequel θα διαδραματίζεται 8 χιλιάδες χρόνια πριν την επανάσταση του Robert, κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Χειμώνα, όπου χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από το κρύο και τον λιμό (ή τα σπαθιά των Λευκών Οδοιπόρων). Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Χειμώνα ο Azor Ahai, πιστός του Θεού του Φωτός, ανήλθε στην κοινωνία του Westeros και δημιούργησε το πανίσχυρο σπαθί του, το οποίο έμπηξε στο στέρνο της γυναίκας του, Nissa Nissa. Έτσι ένας τεράστιος μύθος δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπο του Azor Ahai και της θυσίας που εξαναγκάστηκε να πραγματοποιήσει για να κατατροπώσει τον στρατό των Λευκών Οδοιπόρων και έτσι ίσως να είναι τελικά αυτός που ονομάστηκε “Ο τελευταίος ήρωας” του Westeros” από το λαό της ηπείρου. Τώρα, λοιπόν, που όλη η ιστορία του Game of Thrones έχει καταλήξει στη σύγκρουση Λευκών Οδοιπόρων και Ανθρώπων (ναι, Cersei, δεν έχουμε ξεχάσει ότι εσύ έχεις το δικό σου χαβά όσο ο κόσμος καίγεται – ή μάλλον παγώνει) είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιαστούν τα γεγονότα που σχετίζονται με τους Λευκούς Οδοιπόρους χιλιάδες χρόνια πριν, όταν δηλαδή έκαναν ακόμα μια σοβαρή προσπάθεια να καταλάβουν τον κόσμο. 

 

Αυτή είναι μια θεωρία που είναι πιθανό να ισχύει, ιδίως σε σχέση με τη θεωρία ότι η Naomi Watts, που θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά, θα υποδυθεί την πρώτη Lannister (περισσότερα εδώ). Όπως και να έχει, σε λίγους μήνες με τα γυρίσματα του πιλότου της σειράς να έχουν ολοκληρωθεί, πιθανότατα να έχει γίνει γνωστή και η υπόθεση της σειράς. 

 

 

Πηγή φωτογραφίας: Otakuart

Πηγή εξωφύλλου: Episodyssey

 

Διαβάστε ακόμα:

Θα υποδυθεί η Naomi Watts την πρώτη Lannister;

Ούτε δράκους ούτε Targaryens θα δούμε στη spin off σειρά του Game of Thrones

Ανακοινώθηκε ο μήνας πρεμιέρας της 8ης σεζόν Game of Thrones

Ο George R.R. Martin εκδίδει ένα ακόμα prequel του Game of Thrones

Πρώτα πλάνα από την τελευταία σεζόν Game of Thrones

Οι ηθοποιοί που θα πρωταγωνιστήσουν στη spin-off σειρά του Game of Thrones

Oι ηθοποιοί που θα πρωταγωνιστήσουν στο prequel του Game of Thrones

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment