Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο Snape θα μπορούσε να είναι ζωντανός - The Daily Owl
fade
41129
post-template-default,single,single-post,postid-41129,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο Snape θα μπορούσε να είναι ζωντανός

Σύμφωνα με μια θεωρία που υπάρχει στο Reddit, ο Snape δεν πέθανε στο τέλος του 7ου βιβλίου της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, “Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου”.

 

 

 

Η θεωρία αυτή βασίζεται σε δυο σημεία. Το πρώτο είναι ότι ο Snape δεν εμφανίστηκε στον Harry όταν χρησιμοποίησε την πέτρα της ανάστασης. Ο Snape ήταν πολύ σημαντικός για τον Harry και για την ακρίβεια, είχε γίνει σε αυτό το σημείο, καθώς ο Harry είχε μόλις μάθει πως σε όλη τη ζωή του τον προστάτευε χωρίς να αποκαλύπτει τους σκοπούς του και ότι πέθανε για να τον σώσει. Σίγουρα, επίσης, τον γνώριζε παραπάνω χρόνια από τον Lupin, ο οποίος εμφανίζεται μπροστά του στο Απαγορευμένο Δάσος κατά τη χρήση της πέτρας της ανάστασης. Βέβαια, τον Lupin δεν τον γνώριζε μόνο, αλλά τον συμπαθούσε κιόλας και μάλιστα διαχρονικά, σε αντίθεση με τον Snape, που τον είχε συμπαθήσει εκείνο το τελευταίο δεκάλεπτο πριν συναντήσει τον Lord Voldemort. Δηλαδή το τμήμα της θεωρίας που βασίζεται στο ότι “είσαι νεκρός και σε συμπαθεί/ αγαπάει ο Harry, άρα εμφανίζεσαι μπροστά του με την πέτρα της ανάστασης” δεν είναι απαραίτητο να ισχύει απόλυτα και να περιλαμβάνει το δίχως άλλο τον Snape – και άρα σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως ο Snape ζει. 

 

 

 

Το δεύτερο σημείο στο οποίο βασίζεται η θεωρία είναι ότι το νεκρό σώμα του Snape δεν βρίσκεται πουθενά μετά τη Μάχη του Hogwarts ούτε γίνεται αναφορά σε αυτό. Όπως είναι γνωστό, μετά τη μεγάλη μάχη, όλα τα σώματα των νεκρών τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Αίθουσα του Hogwarts, ακόμα και των Θανατοφάγων και του Voldemort (στο βιβλίο, όπου υπάρχει ο ορίτζιναλ τρόπος θανάτου του και όχι η διάλυση του σώματος όπως παρουσιάστηκε στην τελευταία ταινία). Ο Harry βλέπει το άψυχο σώμα του Lupin και του Fred, αλλά όχι του Snape. Φυσικά, ούτε αυτό σημαίνει από μόνο του ότι ο Snape δεν πέθανε, απλά μπορεί να μην έγινε ευθεία αναφορά στο άψυχο σώμα του από τη συγγραφέα, καθώς ήθελε να τονιστεί η σημασία της θυσίας του στο ακροτελεύτιο κεφάλαιο του βιβλίου Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, στη σκηνή με το τρένο και τον γιο του Harry, Albus Severus. 

 

Υπάρχει, βέβαια, και μια μικρή μερίδα φανς που υποστηρίζουν ότι ο καθηγητής Μαγικών Φίλτρων αποκλείεται να μην είχε προετοιμαστεί με αντίδοτο για το δηλητήριο της Nagini, σε περίπτωση που την έστρεφε εναντίον του ο Voldemort. Η Nagini τον δάγκωσε, εκείνος πήρε το αντίδοτο που είχε πάνω του και ενώ όλοι νόμιζαν πως ήταν νεκρός, στην πραγματικότητα είχε συνέλθει και εξαφανιστεί για πάντα από το Hogwarts. Ούτε κάτι τέτοιο, όμως, προκύπτει λογικά από την ιστορία, καθώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μια τέτοια εξαφάνιση, ειδικά μετά το σημείο που έλαμψε η αλήθεια, πως εκείνος κρυφά εργαζόταν ενάντια στον Σκοτεινό Άρχοντα, συνεπώς οποιαδήποτε προσπάθεια φανς να παρηγορηθούν για τον θάνατο αυτού του γενναίου μάγου είναι μάταιη. 

 

Πηγή

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment