Αυτή η χαριτωμένη θεωρία συνδέει τη Mary Poppins με τον Harry Potter - The Daily Owl
fade
37328
post-template-default,single,single-post,postid-37328,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Αυτή η χαριτωμένη θεωρία συνδέει τη Mary Poppins με τον Harry Potter

Με αφορμή την πολυαναμενόμενη επιστροφή της Mary Poppins στη μεγάλη οθόνη τον προσεχή Δεκέμβριο θυμηθήκαμε μια από τις πιο τραβηγμένες αλλά και ταυτόχρονα χαριτωμένες θεωρίες που έχουν δημιουργηθεί ποτέ για να συνδέσουν τον κόσμο της J.K. Rowling με κάποιο άλλο φανταστικό σύμπαν. Μιλάμε, φυσικά, γιατί θεωρία που συνδέει τη Mary Poppins με τον Harry Potter!

 

 

Το πρώτο επιχείρημα που χρησιμοποιούν Redditors όπως ο BiggsyBig για να θεμελιώσουν τη θεωρία αυτή είναι, φυσικά, το ότι η Mary Poppins, τουλάχιστον στην εκδοχή της ταινίας της Disney, είναι Βρετανίδα και χρησιμοποιεί μαγικά για να κάνει baby sitting. Φυσικά, τα επιχειρήματα της θεωρίας εκτείνονται και πέρα από αυτή την βασική παραδοχή. 

 

 

 

 

Μάλιστα, ο BiggsyBig πηγαίνει τη θεωρία ακόμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι η Mary ήταν στέλεχος του Υπουργείου Μαγείας και η βασική δουλειά της ήταν να έρχεται σε επαφή με μάγισσες και μάγους που είχαν γεννηθεί σε οικογένειες Muggle. Ο ρόλος της Mary ήταν, πιο συγκεκριμένα, να εξοικειώνει τα μικρά παιδιά με τη μαγεία, ώστε, με δεδομένο ότι δεν είχαν παρόμοιες παραστάσεις από την Muggle οικογένειά τους, να είναι έτοιμα να ζήσουν σαν μάγοι όταν θα λάβουν το γράμμα τους από το Hogwarts. Στο πλαίσιο αυτό, η Mary μάθαινε στα παιδιά και το να μην μοιράζονται τις εμπειρίες τους με τους Muggles (στο πλαίσιο της Διεθνούς Συμφωνίας Μυστικότητας). Η ίδια ανήκε στον Κοιτώνα Ravenclaw και κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Hogwarts μελέτησε σε βάθος το αντικείμενο των Muggle σπουδών. Μετά την επιτυχία της στις εξετάσεις (N.E.W.Ts) το Υπουργείο Μαγείας της προσέφερε αυτή την πολύ σημαντική δουλειά. Από την άλλη ο Bert είναι squib, καθώς δεν έχει μαγικές ικανότητες, ενώ γνωρίζει μόνο μαγικά τρικ που κάνουν και οι Muggle ταχυδακτυλουργοί. 

 

 

 

 

Ο βασικός υποστηρικτής αυτής της θεωρίας συμπληρώνει ότι η Mary Poppins δεν αναφέρεται στα βιβλία Harry Potter καθώς, εξαιτίας της αγάπης της για τους Muggle, σκοτώθηκε από τον Lord Voldemort κατά τη διάρκεια του Α΄ Μαγικού Πολέμου. Την ιστορία της έμαθε μια νταντά με το όνομα P.L. Travers και έτσι αποφάσισε να καταγράψει τις περιπέτειές της σε μια σειρά από βιβλία, τα οποία έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στο παιδικό και μη κοινό. 

 

 

Παρότι η θεωρία αυτή δεν ευσταθεί, διαθέτει πολλά όμορφα στοιχεία και, βαθιά μέσα μας, θα θέλαμε να ισχύει.

 

 

Η ταινία Mary Poppins Returns θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2018. Δείτε το πρώτο teaser trailer της ταινίας:

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τη Mary Poppins

H μαγεία επιστρέφει μαζί με την πιο μαγική νταντά στο πρώτο trailer της ταινίας Mary Poppins Returns

 

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment