Θεωρία: Ο Horace Slughorn χρησιμοποίησε Felix Felicis στη Μάχη του Hogwarts - The Daily Owl
fade
73684
post-template-default,single,single-post,postid-73684,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Θεωρία: Ο Horace Slughorn χρησιμοποίησε Felix Felicis στη Μάχη του Hogwarts

Ένα από τα αγαπημένα “σπορ” των Potterheads ανά τον κόσμο είναι και η διαρκής προσπάθεια δημιουργίας νέων θεωριών σχετικά με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας του Αγοριού Που Έζησε, κάτι που γίνεται όλο και πιο έντονο τα τελευταία χρόνια, μετά και την περαιτέρω διεύρυνση του συγκεκριμένου μαγικού κόσμου, μέσα από τις ταινίες των Φανταστικών Ζώων. Η νέα προσθήκη σε αυτή την κατηγορία θεωριών είναι αυτή που αποδίδει, μεταξύ άλλων, τη στάση του Horace Slughorn κατά τη διάρκεια της Μάχης του Hogwarts στην κατανάλωση ενός πανίσχυρου μαγικού φίλτρου.

 

 

Ο Slughorn είναι σημαντικός στην ιστορία του Χάρι Πότερ πρωτίστως διότι μέσα από τις αναμνήσεις του καθίσταται εφικτή η ανακάλυψη των πεμπτουσιωτών που είχε δημιουργήσει ο Lord Voldemort. O καθηγητής των Μαγικών Φίλτρων, που κατά τη διάρκεια των γεγονότων του βιβλίου Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας έδωσε στον Χάρι Πότερ ένα μπουκαλάκι Felix Felicis, δεν ήταν μεν “κακός άνθρωπος” (εξάλλου “οι κακοί συνήθως είναι στο Αζκαμπάν”), ωστόσο δε φημιζόταν και για τη γενναιότητά του ή την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίζει διάφορες δύσκολες ή και επικίνδυνες, κατά περίπτωση, καταστάσεις. Κοινώς έκανε εντύπωση το πώς ο Slughorn συντάχθηκε με τις δυνάμεις υπεράσπισης του Hogwarts απέναντι στον στρατό των Θανατοφάγων και μάλιστα μονομάχησε παρέα με την Minerva McGonagall και τον Kingsley Shacklebolt ενάντια στον Lord Voldemort.

 

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Redditor u/EquivalentInflation ο Slughorn πήρε κουράγιο κατά τη διάρκεια της Μάχης του Hogwarts και, με απλά λόγια, “δεν λάκισε” διότι χρησιμοποίησε το Felix Felicis, το οποίο μπορούσε, φυσικά, να έχει δημιουργήσει σε ανύποπτο χρόνο και να έχει “κάβα”, κάτι που του έδωσε το απαραίτητο “boost” στην αυτοπεποίθησή του. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε παραδεχτεί πως σε δυο φάσεις της ζωής του το είχε ξανακάνει (όταν ήταν 24 και 57 χρονών, αντίστοιχα) συνεπώς δεν είναι απίθανο να το έκανε ξανά. Στο παρακάτω βίντεο, όπως παρατήρησε ένας άλλος Redditor, ο Slughorn φαίνεται να πίνει κάτι σε μια σκηνή της τελευταίας ταινίας Χάρι Πότερ, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι (θα μπορούσε να είναι κι ένα σφηνάκι scotch δηλαδή, κάτι που εμείς π.χ. θα ‘κατεβάζαμε’ αν μαθαίναμε πως έξω από την αυλή μας βρισκόταν ο στρατός των Θανατοφάγων). Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, στο σημείο 00:17.

 

 

 

Φυσικά και η κατανάλωση του Felix Felicis ήταν ελεγχόμενη από το Υπουργείο Μαγείας, να θυμίσουμε όμως σε τι ακριβώς φάση ήταν οι λειτουργίες του Υπουργείου αμέσως πριν τη Μάχη του Hogwarts – έτσι ακριβώς, ανύπαρκτη.

 

 

Εκτός, βέβαια, από την παραπάνω άποψη, υπάρχει και αυτή εδώ η θεωρία, που βασίζεται σε άλλα στοιχεία από τα λογοτεχνικά κείμενα του κόσμου του Χάρι Πότερ, που αιτιολογεί με διαφορετικό τρόπο τη στάση του Slughorn και μιας μερίδας των Slytherin κατά τη διάρκεια της Μάχης του Hogwarts (κλικ εδώ). Εσείς τι πιστεύετε; Το ήπιε το Felix Felicis ή αυτή είναι μια – ακόμα – “τραβηγμένη από τα μαλλιά” χαριποτερική θεωρία και τελικά στην παραπάνω σκηνή ο Slughorn πίνει ένα Jameson, όπως θα έκανε και ο μέσος μαγκλ; 

 

Πηγή πληροφοριών: Inverse

 

Διαβάστε ακόμα:

H συμμετοχή των Slytherin στη Μάχη του Hogwarts

Τα 5 μεγάλα λάθη του Voldemort στη Μάχη του Hogwarts

 

 

No Comments

Post a Comment