Θεωρία: O Godrick Gryffindor ήταν ο Βασιλιάς Αρθούρος - The Daily Owl
fade
59985
post-template-default,single,single-post,postid-59985,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Θεωρία: O Godrick Gryffindor ήταν ο Βασιλιάς Αρθούρος

Eίχε περάσει ποτέ από το μυαλό σας ότι το σπαθί του Gryffindor και το Excalibur μπορεί να είναι το ίδιο πράγμα; Σύμφωνα με τον χρήστη του Reddit TheDerpyLord και τη σχετική θεωρία που ανέπτυξε, ο Godric Gryffindor, ένας από τους τέσσερις ιδρυτές του Hogwarts ήταν στην πραγματικότητα ο Βασιλιάς Αρθούρος και το σπαθί του Gryffindor, ήταν το φημισμένο Excalibur.  

 

 

 

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι ο Godric Gryffindor γεννήθηκε πριν το 976 μ.Χ., δηλαδή πριν τον Βασιλιά Αρθούρο. Δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς πέθανε, ωστόσο υποθέτουμε πως αυτό θα συνέβη γύρω στον 11ο αιώνα. Θα μπορούσε, ωστόσο, να σκηνοθέτησε το θάνατό του και να υποδύθηκε στη συνέχεια τον Βασιλιά Αρθούρο και, με την πάροδο των ετών, οι δυο μύθοι να συγχωνεύτηκαν σε έναν. Πώς μπορεί, λοιπόν, να συμβαίνει κάτι τέτοιο; 

 

 

 

Οι ομοιότητες είναι πολλές ανάμεσα στους δυο χαρακτήρες. Και οι δυο τους ήταν δεινοί ξιφομάχοι, διαθέτοντας παρόμοιες αρετές και στοιχεία στην προσωπικότητά τους όπως το κουράγιο και η γενναιότητα – δηλαδή αν ο Βασιλιάς Αρθούρος φοιτούσε στο Hogwarts, το Καπέλο της Επιλογής σίγουρα θα τον κατέτασσε στον Κοιτώνα Gryffindor. Πέραν αυτού, το σύμβολο του Βασιλιά Αρθούρου, ο χρυσός δράκος με το χρυσό και κόκκινο περίγραμμα, μοιάζει με το έμβλημα του Gryffindor, που αντί για δράκο περιλαμβάνει ένα λιοντάρι. Θα μπορούσε λοιπόν ο Godric Gryffindor υποδυόμενος τον Βασιλιά Αρθούρο να έχει αλλάξει όσα στοιχεία ήθελε για να μην γίνει αντιληπτός (συμπεριλαμβανομένης και της εξωτερικής του εμφάνισης), κρατώντας μόνο όσα δεν θα τον πρόδιδαν άμεσα.

 

 

 

Το σπαθί του Gryffindor φτιάχτηκε από τα Ξωτικά, τα οποία και θα του έδωσαν το δικό του όνομα – δεν θα το έλεγαν δηλαδή από μόνα τους “Gryffindor” ή “το σπαθί του Gryffindor“. Εξωτερικά το σπαθί αυτό μοιάζει με το Excalibur, τόσο στην δομή του, όσο και στα στολίδια του, αφού το Excalibur περιλάμβανε μεταξύ άλλων διαμάντια και τοπάζια (περισσότερα για το σπαθί εδώ).

 

 

 

 

Φυσικά και το σπαθί του Gryffindor διέθετε ρουμπίνια, αλλά με ένα γρήγορο ξόρκι το χρώμα του θα μπορούσε να αλλάξει. Επίσης, και τα δυο σπαθιά μπορούσαν να περιέλθουν στην κατοχή κάποιου, μόνο όταν εκείνος ή εκείνη ήταν άξιος/α, ενώ και τα δυο βρέθηκαν σε μια λίμνη, πράγμα που σημαίνει ότι ο Snape θα μπορούσε να έχει τοποθετήσει εκεί το σπαθί του Gryffindor, “κλείνοντας το μάτι” στην ιστορία του. Κι αν στο μεταξύ σκέφτεστε ότι ο Godric Gryffindor δεν έχει το όνομα Pendragon, κανείς δεν αποκλείει το γεγονός να προέρχεται από αυτή την οικογένεια η μητέρα του. 

 

Πείτε μας τις απόψεις σας για αυτή τη θεωρία!

 

 

Πηγή: Reddit

 

Διαβάστε ακόμα:

To σπαθί του Gryffindor και οι ομοιότητές του με το Excalibur

Σε ποιους Κοιτώνες θα ανήκαν οι Χάρι, Ρον και Ερμιόνη αν όχι στον Γκρίφιντορ

‘Εξι λόγοι για να θαυμάζεις τον Κοιτώνα Gryffindor

Oκτώ πράγματα που δεν γνωρίζατε για τους Ιδρυτές του Hogwarts

No Comments

Post a Comment