The Witcher: Η ιστορία του Geralt της Rivia - The Daily Owl
fade
15168
post-template-default,single,single-post,postid-15168,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

The Witcher: Η ιστορία του Geralt της Rivia

Το The Witcher 3: Wild Hunt θεωρείται ότι είναι ένα απ’τα πιο επιτυχημένα video games του 2015, καθώς κατάφερε να κατακτήσει πολλαπλές φορές τον τίτλο του Παιχνιδιού της Χρονιάς από καταξιωμένες διεξαγωγές Βραβείων. Πέρα απ’τα υπέροχα γραφικά όμως, τις καθηλωτικές σκηνές μάχης και την real-life αίσθηση που σου αφήνει το συγκεκριμένο game, αν υπάρχει κάτι που σίγουρα το έκανε τόσο δημοφιλές εξαρχής αυτό είναι η ιστορία που αφηγείται. Η τριλογία των παιχνιδιών The Witcher, βασίζεται στα ομώνυμα βιβλία του καταξιωμένου, Πολωνού συγγραφέα φαντασίας, Άντζεϊ Σαπκόφσκι. Η σειρά βιβλίων η οποία αποτελείται από μυθιστορήματα και σύντομες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Γκέραλτ της Ρίβια (Geralt of Rivia), μεταφέρθηκε στην τηλεόραση με την πολωνική σειρά “The Hexer”, καθώς και σε κόμικ. Στην Ελλάδα έχει μεταφραστεί το βιβλίο “Η τελευταία ευχή: Μια περιπέτεια του Γητευτή” από τις εκδόσεις Σελήνη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

 

 

 

 

Ο Γκέραλτ της Ρίβια, ήταν γιος της μάγισσας Βισέννα και πιθανόν, του πολεμιστή Κόριν. Πάρθηκε πολύ μικρός απ’την μητέρα του με σκοπό να εκπαιδευτεί ως Witcher (μαγειουργός) στο κάστρο Καιρ Μόρεν, το οχυρό των Witcher. Κατά την εκπαίδευση του, η οποία αποτελούταν από κατάποση αλχημικών συστατικών, σωματική και νοητική εκπαίδευση, καθώς και εξάσκηση στη χρήση της μαγείας, υπέστη μεταλλάξεις, μέσω των οποίων κατέκτησε υπεράνθρωπες φυσικές και νοητικές δυνάμεις, όπως για παράδειγμα αυξημένη δύναμη, ταχύτητα, αντοχή και ακοή. Μερικά ακόμη χαρακτηριστικά των Witcher είναι τα χρυσά, γατίσια μάτια με τα οποία μπορούν να δουν πολύ καθαρά ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι, η μεγάλη διάρκεια ζωής, η χρήση μαγείας μέσω συμβόλων με την οποία μπορούν ακόμη και να ελέγξουν το μυαλό των ανθρώπων, η στειρότητα, η τρομερή αντοχή στις ασθένειες και ο φοβερά γρήγορος μεταβολισμός, ο οποίος τους επιτρέπει να θεραπεύονται γρήγορα. Ενώ όλοι οι Witcher είναι ικανοί να πολεμήσουν με οποιοδήποτε όπλο, η εκπαίδευση τους επικεντρώνεται σε δύο σπαθιά: το ατσάλινο, το οποίο προορίζεται για μάχες με ανθρώπους, και το ασημένιο το οποίο προορίζεται για τέρατα και υπεράνθρωπα πλάσματα. Ο Γκέραλτ, λόγω της επιτυχίας του στην εκπαίδευση υπέστη πειραματικές, επιπρόσθετες μεταλλάξεις, απ΄τις οποίες είναι ο μοναδικός που επέζησε.  Τελειώνοντας την εκπαίδευση του, ξεκίνησε το ταξίδι του μαζί με το άλογο του Ρόουτς (Roach), και κατάφερε να γίνει ένας ξακουστός μισθωτός κυνηγός τεράτων.

 

 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο βασίλειο της Σίντρα χρόνια αργότερα, βοήθησε τον αυτοκράτορα Εμύρ βαρ Εμρέυς να σπάσει την κατάρα που τον μεταμόρφωνε σε σκαντζόχοιρο με αντάλλαγμα όμως να του δώσει το πρώτο του παιδί με την πριγκίπισσα Παβέττα, με σκοπό να τον μετατρέψει και αυτόν σε Witcher. Όμως, τελικά το πρωτότοκο παιδί τους ήταν κορίτσι και ο Γκέραλτ αρνήθηκε να το δεχτεί. Το όνομα της ήταν Σιρίλλα ή αλλιώς Σίρι (Ciri) όπως την φώναζαν. Μετά από πολύ καιρό την συνάντησε ξανά τυχαία και αποφάσισε να την πάρει μαζί του στο κάστρο Καιρ Μόρεν για να διδαχθεί μερικώς την τέχνη των μαγειουργών. Έπειτα, έλαβε μαγική εκπαίδευση από τη Νέννεκε, καθώς και από τη Γέννεφερ στο Ναό της Μελίτελε. Ο Γκέραλτ και η μάγισσα Γέννεφερ πάντα έβλεπαν στο πρόσωπο της Σίρι το παιδί που δε μπορούσαν να κάνουν λόγω της στειρότητας τους. Η Σίρι αποδείχτηκε ότι ήταν η Πηγή της Δύναμης και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μάχη εναντίον της Wild Hunt.

 

 

 

 Η Γέννεφερ της Βενγκερβέργης αποτελεί μία από τις ερωτικές συντρόφους του Γκέραλτ. Είναι μία πανίσχυρη μάγισσα και παρόλο που είναι 100 χρονών παραμένει πανέμορφη λόγω των παντοδύναμων μαγικών ικανοτήτων της αλλά και της ξωτικιστικής της καταγωγής. Παρόλο που ο Γκέραλτ παθαίνει αμνησία και δε μπορεί να θυμηθεί την πραγματική του ταυτότητα για αρκετό διάστημα, όταν καταφέρνει να ανακτήσει τις αναμνήσεις του καταλαβαίνει το λόγο για τον οποίο την ερωτεύτηκε εξαρχής. Η Γεν παίζει τον ρόλο της μητρικής φιγούρας της Σίρι και μαζί με τον Γκέραλτ έχουν ως προτεραιότητα την προστασία της θετής τους κόρης και κάνουν τα πάντα για να νικήσουν τη Wild Hunt.

 

 

 

Η Τρις Μέριγκολντ του Μάριμπορ αποτελεί και αυτή μία από τις ερωτικές συντρόφους του Γκέραλτ. Είναι μία πολύ δυνατή μάγισσα, ιδιαίτερα στον κλάδο της αλχημείας και διαθέτει ικανότητες θεραπεύτριας, όμως παραδόξως η ίδια έχει αλλεργία στα μαγικά φίλτρα. Έλαβε τη φροντίδα της μικρής τότε Σίρι στο κάστρο Καιρ Μόρεν, με αποτέλεσμα η τελευταία να την βλέπει πια ως μεγαλύτερη αδελφή. Όταν ο Γκέραλτ βρέθηκε τραυματισμένος και χωρίς να θυμάται την πραγματική του ταυτότητα, η Τρις ούσα ήδη κρυφά ερωτευμένη μαζί του, κατάφερε να τον σώσει, κάνοντας και τον ίδιο αργότερα να την ερωτευτεί. Παρ’όλες τις διαφορές μεταξύ του ερωτικού τριγώνου, η Τρις παρέμεινε φίλη με την Γέννεφερ, και όλοι μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποτρέψουν τα σατανικά σχέδια των αντιπάλων τους. 

 

 

 

 Η Wild Hunt, είναι μία ομάδα σκιών, ή φαντασμάτων οι οποίοι εδώ και καιρό στοιχειώνουν τους βασικούς χαρακτήρες του παιχνιδιού, αλλά ιδιαίτερα τον Γκέραλτ και τη Σίρι. Θεωρούνται ότι είναι κακός οιωνός και μαζί με τον Βασιλιά τους, Έρεντιν, εμφανίζονται κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά την περίοδο του χειμώνα. Ο ίδιος ο Γκέραλτ αποτέλεσε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα μέλος τους, καθώς θυσίασε την ψυχή του με αντάλλαγμα τη σωτηρία της ψυχής της Γέννεφερ. Εξαρχής ο Έρεντιν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Wild Hunt είχαν ως απώτερο σκοπό να συλλέξουν τη δύναμη της Σίρι

 

 

 

ΠΗΓΕΣ

 

Διαβάστε ακόμα:

The Witcher | Γνωρίστε τους πρωταγωνιστές της νέας σειράς φαντασίας

Mother of Dragons

I live in a mythical high-tower castle, in a fantasy world full of medieval dragons, elves and mischievous witches. Librarian at heart, but also a Writer.

No Comments

Post a Comment