Οι δέκα + μία εντολές του Game Of Thrones - The Daily Owl
fade
2437
post-template-default,single,single-post,postid-2437,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Οι δέκα + μία εντολές του Game Of Thrones

Έστω ότι ζούσαμε σε μια εποχή όπου ζουν δράκοι, παράφρονες βασιλιάδες να εξουσιάζουν και το θανατικό πάει σύννεφο. Την οικονομική κρίση δυστυχώς ούτε εκεί την γλιτώνουμε. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και εσύ καλείσαι να ζήσεις. Όσο περισσότερο γίνεται. Τι κάνεις; Εμείς θα σου πούμε. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι πρέπει να κάνεις (Dos) και τι δεν πρέπει να κάνεις (Donts) για να μην σε αποκεφαλίσει κανένας βασιλιάς ή σε δηλητηριάσουν ή σου τσακίσουν το κεφάλι ή τέλος πάντων πεθάνεις, όχι από φυσικά αίτια.

Dos

 

 

by Gl30 (deviantart)

by Gl30

1. Να αγαπάς τα κατοικίδια σου

Φρόντισε να είσαι καλός μαζί τους είτε αυτά είναι σκύλος, λύκος, λιοντάρι ή ακόμα και χρυσόψαρο μέσα σε γυάλα. Τα ζώα θυμούνται (όπως και ο Βορράς) και θα είναι εκεί αν τα βρεις πιο σκούρα και από τα μαύρα της Νυχτερινής Φρουράς. Μην τα προδώσεις, μην τα πληγώσεις και ποτέ μα ποτέ μην τα εγκαταλείψεις – διώξεις. Δεν ξέρεις τι σε περιμένει εκεί έξω.

2. Να αγαπάς τον Θεό σου

Το που θα πιστεύεις είναι δικό σου πρόβλημα. Θες στους 7; Θες στον θεό της φωτιάς, Ρ’λορ; Θες στον Πνιγμένο Θεό; Θες κάπου αλλού; Είσαι ελεύθερος να το κάνεις. Αρκεί να το κάνεις. Δεν έχει σημασία ο τρόπος. Σε σεπτ;  Κάτω από δέντρα; Όπου εσύ γουστάρεις. Γιατί οι θεοί βλέπουν και σε κρίνουν. Όσο καλός και αν είσαι στο σπαθί, αν την έχεις κάνει την κουτσουκέλα σου θα νιώσεις τον πέλεκυ της δικαιοσύνης.

3. Να ντύνεσαι καλά

Να την ακούς τη μαμά που φωνάζει. Έξω κάνει ψοφόκρυο. Ειδικά αν ζεις στο Βορρά. Φόρα φανέλες, μπλούζες, φούτερ, ζακέτες, το γουναρικό σου, σορτς μέσα από το παντελόνι και δύο ζευγάρια κάλτσες. Γλίτωσες από σπαθί, να πας από πνευμονία;  

hbo

ΗΒΟ

4. Να υπακούς την εξουσία

Ακόμα και αν η εξουσία παίρνει τρελές αποφάσεις και έχει άδικο εσύ θα σωπαίνεις. Θα κοιτάς την δουλειά σου και δεν θα βγάζεις άχνα. Δεν φτάνει που σε έχει ονομάσει άρχοντα, σου έχει δώσει γη και ύδωρ, ακόμα και θέση στο συμβούλιο, εσύ έχεις το θράσος να πας κόντρα στη θέληση του; Αυτό λέγεται αχαριστία. Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει άρχοντά μου.

5. Να είσαι ηθικός

Μην σου περάσει ποτέ από το μυαλό να αποκτήσεις ερωτικές σχέσεις με συγγενικά σου πρόσωπα, όσο ποθητά και αν είναι. Ούτε να σκεφτείς να βιάσεις ανήλικα. Αν το κάνεις και μαθευτεί είτε θα σε φυλακίσουν, είτε θα γίνεις ευνούχος, είτε θα σε στρατολογήσουν, είτε θα σε σκοτώσουν. Το λιντσάρισμα δεν το γλιτώνεις. Άσε που κυκλοφορούν και σπουργίτια. 

 

Donts

 

 

by GreenRaven28

by GreenRaven28

1. Μην εμπιστεύεσαι οποιονδήποτε

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εμπιστευτείς μόνο τον εαυτό σου. Κανένα άλλο. Ούτε τον πατέρα σου (μπορεί να σε κάψει ή να σε καταδικάσει σε θάνατο), ούτε κανέναν που από το πουθενά στο παίζει φιλαράκι (αλλά παλιότερα είχε βάλει στο μάτι την γυναίκα σου), ούτε τα αδέρφια (βιολογικά και μη, μπορεί να σε προδώσουν για αγαπητικό, μπορεί να θέλουν το κακό σου και να την φας πισώπλατα), ούτε τον θείο σου (μπορεί να σε φυλακίσει). Ούτε τον κ…όσμο ολόκληρο.

2. Μην ακούς τους πλανόδιους φανατικούς θρήσκους

Είπαμε να είσαι θρήσκος αλλά με το μαλακό βρε αδερφάκι μου. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά και μην πιστέψεις ο,τιδήποτε σου πούνε για θεούς που κάνουν θαύματα και κολοκύθια τούμπανα. Στο τέλος είτε θα αρχίσεις τις θυσίες είτε θα γίνεις εσύ ο ίδιος μία. Και ο Θόρος του Μηρ στον ίδιο θεό πιστεύει κυρά μου, αλλά δεν έχει κάψει κανένα για να αναγεννήσει τον Μπέρικ Ντοντάρριον και την Λαίδη Σκληρόκαρδη Κάτλυν.

by Munkell

by Munkell

3. Μην αθετείς υποσχέσεις

Ο λόγος σου πρέπει να είναι σπαθί. Και αν είναι από βαλυριανό ατσάλι ακόμα καλύτερα. Είπες θα το πάρεις το κορίτσι κύριε; Θα το πάρεις. Δεν υπάρχει γυρισμός. Δεν υπάρχει είπα ξείπα. Ο λόγος είναι συμβόλαιο. Δεν θα γελάει με μας του χουριό επειδή μας μαγάρσες του κουρίτσι. Ουόχι. Θα του αποκαταστήσ’ς. Εκτός αν θες να βρεθείς γεμάτος τρύπες από βέλη και ολόκληρη η οικογένειά σου νεκρή. It’s your choice.

4. Μην πηγαίνεις σε γήπεδα και άλλα δημόσια δρώμενα

Ειδικά όταν είναι ντέρμπυ και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων κάθονται ανάμεικτα. Δεν θέλει και πολύ για να ανάψουν τα αίματα και στο τέλος να βρεθείς περικυκλωμένος από τους οργανωμένους της θύρας 20 με κίνδυνο της ζωής σου. Εκτός αν έχεις δράκους. Αχ! Ελλάδα μου, πόσο μπροστά είσαι που απαγορεύεις την μετακίνηση «οπαδών».

5. Μην το παίζεις παλικαράς

Είναι αυτές οι λίγες στιγμές που το θάρρος ξεπερνάει τα όρια της βλακείας. Εσύ για να εντυπωσιάσεις του πάντες πας να τα βάλεις με ένα γομάρι και ας είσαι μισοριξιά μπροστά του. Ξανασκέψου το. Μπορείς να εντυπωσιάσεις το κορίτσι με χίλιους δυο τρόπους. Το μόνο που θα καταφέρεις, αν μπλεχτείς σε καβγά με ένα τύπο που ξεπερνά τα δύο μετρά και τα εκατό κιλά, είναι να φας το κεφάλι σου. Μεγάλη χαζομάρα. Όπως επίσης να μπλεχτείς σε καβγά με περισσότερα άτομα. Αφού δεν το έχεις ρε φίλος, κάτσε διάβασε κανά βιβλίο και άσε το ξύλο για αυτούς που το έχουν. 

5 + 1. Μην ανοίγεσαι… σε κάθε τυχόντα

hbo

HBO

Λαϊκιστί κράτα τα πόδια σου κλειστά για τον ένα και μοναδικό με τον οποίο είσαι καψούρα. Υπάρχουν στιγμές που κάνει καλό το να είσαι επιλεκτική και περιμένεις τον πρίγκιπα πάνω στο άσπρο άλογο. Αδέλφια, ξαδέλφια δεν αγγίζουμε. Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν έχεις και πολλά περιθώρια να αρνηθείς. Γιατί πρώτον μπορεί να σε θέλει ο βασιλιάς, οπότε υπακούς στην εξουσία και στη συνέχεια σπέρνεις τα τρελά του νόθα.  Δεύτερον μπορεί να σε έχει λογοδόσει ο πατέρας σου με κάποιο που θα δεις πρώτη φορά στον γάμο. Τρίτον μπορεί να σε βιάσει κανένα παιδαρέλι και όχι μόνο θα κάνεις τα μπασταρδά του αλλά θα τον ερωτευτείς κιόλας (κυρία Νταινέρυς).

Η Παναγιά μαζί σου.

 

 

 

ΠΗΓΕΣ

 

 

Ο Δημοσιοκάφρος

Με φωνάζουν Δημοσιοκάφρο αλλά ακούω και στο Κατηραμένος Όφης. Πότε ντύνομαι φοιτητής, πότε μουσικός, πότε Batman...shh it's a secret! http://o-katiramenos-office.blogspot.gr/

No Comments

Post a Comment