"Η Επιστροφή του Βασιλιά": Παραλειπόμενα - The Daily Owl
fade
14602
post-template-default,single,single-post,postid-14602,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

“Η Επιστροφή του Βασιλιά”: Παραλειπόμενα

1.Λόγω των γεγονότων της 11ης Σεπτέμβρης του 2001 ο Πίτερ Τζάκσον ήθελε η πτώση του Μπάραντ-ντουρ, του “σώματος” του Σάουρον, να διαφοροποιηθεί όσο το δυνατόν γινόταν από την πτώση των Δίδυμων Πύργων. Οι αρχικές εκδοχές της σκηνής περιείχαν πολλή σκόνη την οποία αργότερα αφαίρεσαν και φρόντισαν ώστε να μην φανεί και ακουστεί σαν έκρηξη, αλλά περισσότερο σαν ένας μαύρος πύργος από πάγο που σπάει σαν γυαλί και γίνεται θρύψαλα.

 

2.Ο Τζον Ρις-Ντέιβις (Γκίμλι) υπέφερε από τοπικό έκζεμα και πρήξιμο γύρω από τα μάτια, λόγω αλλεργικής αντίδρασης στα προσθετικά που φορούσε για τις ανάγκες του ρόλου. Την τελευταία μέρα των γυρισμάτων του, το τμήμα του μακιγιάζ του έδωσε την ευκαιρία να πετάξει τη μάσκα του Γκίμλι στη φωτιά. Δεν δίστασε στιγμή, την άρπαξε και την έκαψε αμέσως με τεράστια ευχαρίστηση.

bdgm

3.Στο DVD με την εκτενή εκδοχή της ταινίας το Στόμα του Σάουρον το υποδύεται ο ηθοποιός Μπρους Σπενς. Μετά από διάφορες ιδέες που είχαν οι δημιουργοί της ταινίας για να του προσδώσουν μία πιο ανατριχιαστική και αξιομνημόνευτη όψη (π.χ. να γυρίσουν το στόμα του κάθετα), κατέληξαν στο να το διπλασιάσουν σε μέγεθος, ψηφιακά.

bdrotkgg1

4.Για την σκηνή όπου η Σίλομπ κεντρίζει τον Φρόντο, ο Ελάιτζα Γουντ είχε ένα υλικό, παρεμφερές με αναβράζον χάπι κάτω από τη γλώσσα του, το οποίο μάσησε για να δημιουργήσει τον αφρό που βγαίνει από το στόμα του.

 

5.Η τελευταία μέρα των γυρισμάτων της τριλογίας ήταν πάνω από ένα μήνα μετά την κινηματογραφική προβολή της τρίτης ταινίας και τρεις εβδομάδες μετά τα βραβεία Όσκαρ του 2004. Ο Πίτερ Τζάκσον χρειαζόταν μία επιπλέον λήψη από τα κρανία στο έδαφος των Μονοπατιών των Νεκρών, για να την συμπεριλάβει στο DVD της εκτενούς εκδοχής της ταινίας. Η ταινία είχε ήδη κερδίσει το Όσκαρ της Καλύτερης Ταινίας και εκείνος συνέχιζε τα γυρίσματα γεγονός που βρήκε πολύ διασκεδαστικό.

frsk

6.Ο Πίτερ Τζάκσον είναι αραχνοφοβικός και βάσισε τον σχεδιασμό της Σίλομπ στα είδη και στα χαρακτηριστικά αράχνης που φοβόταν περισσότερο. Το χέρι που βλέπουμε να ξεπροβάλλει όταν η Σίλομπ τυλίγει τον Φρόντο στον ιστό της και υποτίθεται πως είναι του Σαμ, στην πραγματικότητα ανήκει στον Πίτερ Τζάκσον.

frskrotkgg4

7.Καθένα από τα μέλη του καστ πήρε δώρο την τελευταία μέρα των γυρισμάτων, συνήθως κάποιο αντικείμενο που ήταν σημαντικό για τους χαρακτήρες που υποδύονταν.
Ο Ελάιτζα Γουντ (Φρόντο) πήρε το τελευταίο ζευγάρι Χομπιτοποδιών που φόρεσε, το σπαθί του και ένα αντίγραφο του Δαχτυλιδιού. Ο Άντι Σέρκις (Γκόλουμ) πήρε επίσης ένα αντίγραφο του Δαχτυλιδιού. Ο Ορλάντο Μπλουμ πήρε ένα από τα τόξα του Λέγκολας μαζί με την φαρέτρα και τα τόξα και η Λιβ Τάιλερ (Άργουεν) πήρε το σπαθί της και το φόρεμα που φορούσε όταν η Άργουεν ήταν στα πρόθυρα θανάτου.

pcarwleg

8.Φυσικά, τα παιδιά του Πίτερ Τζάκσον εμφανίζονται και σε αυτήν την ταινία και μάλιστα εις διπλούν: στη Μίνας Τίριθ και στο γάμο του Σαμ και της Ρόουζι.

 

9.Η σκηνή κατά την οποία ο Μπίλι Μπόιντ (Πίπιν) τραγουδάει, υπάρχει στην ταινία επειδή η Φιλίπα Μπόγιενς, μία από τους σεναριογράφους της ταινίας, βγήκε μία νύχτα με κάποια μέλη του καστ σε μπαρ καραόκε. Η φωνή του Μπίλι την εντυπωσίασε πολύ και ανακαλώντας μία σκηνή του βιβλίου, όπου ο Ντένεθορ ζητάει από τον Πίπιν να τραγουδήσει, πρότεινε να την συμπεριλάβουν. Οι στίχοι του τραγουδιού προέρχονται από το βιβλίο της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού και η μελωδία ήταν συμβολή του Μπίλι.

pcpp

10.Η σκηνή κατά την οποία ο στρατός του Άραγκορν συγκεντρώνεται μπροστά από τη Μαύρη Πύλη της Μόρντορ γυρίστηκε σε μία έρημο την οποία ο στρατός της Νέας Ζηλανδίας χρησιμοποιούσε ως πεδίο βολής. Επειδή ήταν γεμάτη με νάρκες και βόμβες που δεν είχαν εκραγεί, ο στρατός έπρεπε να σαρώσει το πεδίο με ανιχνευτές μετάλλων για να μειώσει τον κίνδυνο για τους ηθοποιούς και τους κομπάρσους.

 

11.Για να συμπληρωθεί ο αριθμός κομπάρσων για τη μάχη, συμμετείχαν πολλά μέλη του στρατού, ακόμα και λοχίες. Αυτό διευκόλυνε τα γυρίσματα, μιας και ήταν πολύ πιο υπάκουοι, αλλά ήταν τόσο ενθουσιώδεις και πάλευαν με τόσο πάθος που υπήρξαν διάφοροι τραυματισμοί και έσπασαν πολλά από τα όπλα που τους δόθηκαν.

pcpprotkgg3

12.Ο Σον Άστιν (Σαμ), όντας παντρεμένος, ήταν αρκετά αμήχανος κατά τα γυρίσματα του γάμου, όπου ο Σαμ φιλάει την Ρόουζι. Ο Βίγκο Μόρτενσεν και ο Μπίλι Μπόιντ για να τον βοηθήσουν να αισθανθεί πιο άνετα, στέκονταν εκτός πλάνου προσποιούμενοι πως ήταν καλεσμένοι. Όταν η Σάρα ΜακΛεόντ (Ρόουζι) πέταξε την ανθοδέσμη της στον Μπίλι, ο Μόρτενσεν τον άρπαξε και τον φίλησε στο στόμα. Ο Μπίλι δήλωσε αργότερα πως αισθάνθηκε πως τον ερωτεύτηκε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

 

13.Στην ταινία κάνει την εμφάνιση της μία από τις κόρες του Σον Άστιν, προς το τέλος, όταν εκείνος επιστρέφει στην οικογένεια του, είναι το ξανθό κοριτσάκι που κρατάει ο ίδιος. Τον “γιο” του Σαμ και της Ρόουζι τον υποδύεται η κόρη της Σάρα ΜακΛεόντ. 

psach

14.Οι σκηνές όπου ο Φρόντο παίρνει το μέρος του Γκόλουμ και διώχνει τον Σαμ γυρίστηκαν με διάλειμμα ενός χρόνου. Οι σκηνές του Σον γυρίστηκαν το Νοέμβριο του 1999 και οι σκηνές του Ελάιτζα το Νοέμβριο του 2000. Το Νοέμβριο του 1999 εξαιτίας μίας μεγάλης πλημμύρας στο Κουίνσταουν, τους ήταν αδύνατο να γυρίσουν σκηνές σε εξωτερικό χώρο. Μπορούσαν μόνο να γυρίσουν σε ένα γήπεδο σκουός ενός ξενοδοχείου. Ξεκίνησαν γυρίζοντας την σκηνή του Σον, όμως, την επόμενη μέρα βγήκε ο ήλιος και η πλημμύρα υποχώρησε δίνοντάς τους την ευκαιρία να συνεχίσουν τα εξωτερικά γυρίσματα. Είχαν την πρόθεση να επιστρέψουν στο γήπεδο για τις σκηνές του Ελάιτζα, αλλά τις επόμενες 5 εβδομάδες δεν έβρεξε καθόλου και στο τέλος της περιόδου το συνεργείο μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία. Οι παίκτες σκουός του Κουίνσταουν έμειναν χωρίς γήπεδο για ένα χρόνο, αφού το σκηνικό παρέμεινε άθικτο.

rarotk

15. Το καμεό του Πίτερ Τζάκσον σε αυτήν την ταινία είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτά των προηγούμενων. Αυτήν τη φορά είναι ένας από τους πειρατές-υπηρέτες του Σάουρον και δεν έχει καθόλου καλή κατάληξη.

rarwbrotk

Lena Pupu

Bookworm | Movieworm | Foodworm - Όλα τα σκουλήκια στην τιμή του ενός

No Comments

Post a Comment