Το πείραμα της Φιλαδέλφεια - The Daily Owl
fade
7855
post-template-default,single,single-post,postid-7855,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Το πείραμα της Φιλαδέλφεια

Ο 20ος αιώνας ήταν η αρχή της διάδοσης θεωριών συνωμοσίας, οι οποίες μέχρι και σήμερα, το 2015, δημιουργούν σύγχυση στην κοινή γνώμη. Η ύπαρξη UFO (και δεν εννοώ φίλε αναγνώστη τον ξάδερφό σου που αποκαλείς συχνά έτσι), η δολοφονία του Κένεντι, η 11η Σεπτεμβρίου, οι αεροψεκασμοί και το πείραμα της Φιλαδέλφειας είναι μερικές θεωρίες, που προκαλούν κάθε τολμηρό πλάσμα πάνω σε ετούτο τον δύσμοιρο πλανήτη να ψάξει για μια λύση.

 

Είναι σχεδόν δεδομένο πως κάθε παρέα (κυρίως από φοιτητές), έχει έναν τύπο που φέρει άποψη για ένα από τα παραπάνω ζητήματα και από εκεί που κάθεται στη γωνίτσα του ταπεινά και δεν λαλάει, μόλις η συζήτηση πάει στο σοβαρό, τσουπ! υψώνει την φωνή και ανάβει το λαμπάκι του φωτεινού παντογνώστη.

 

Φυσικά κανείς έως σήμερα δεν μπορεί να πει τίποτα με σιγουριά για το τι έγινε, γιατί έγινε και αν όντως έγινε κάτι από αυτά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν θρύλοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν στον χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάθε μία από αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας δεν έχει τα στοιχεία αυτά στα οποία μπορεί κάποιος να στηριχθεί, ώστε να διαμορφώσει την άποψή του, θετική ή αρνητική. Σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να διαμορφώσει άποψη και να προσπαθήσει να καταρρίψει το μύθο για το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Αυτό που κάνω μέσα από αυτό το κείμενο είναι μόνο η εξιστόρηση του γεγονότος, όπως την αφηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες (όσο σίγουροι μπορεί να είμαστε ότι υπήρχαν) και όπως την παρουσιάζουν βιβλία και ιστότοποι.

Η ιστορία μας ξεκινά ένα πρωινό του Ιανουαρίου του 1956, όταν ο Morris Jessup (αστρονόμος και συγγραφέας), δέχθηκε μια επιστολή από κάποιο Carl Allen (εν συντομία του Carlos Miguel Allende), στην οποία ο υπογράφων αναφερόταν σε ένα πείραμα που έλαβε χώρα στις 28 Οκτωβρίου του 1943 (καταμεσής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου), στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας. Οι επιστολές ήταν η αρχή. Ένα χρόνο αργότερα (το 1957), το αμερικανικό ναυτικό εξέτασε ένα βιβλίο του Jessup για τα UFO, το οποίο είχε ταχυδρομηθεί ανωνύμως. Στα περιθώρια του βιβλίου ήταν γραμμένη η ιστορία για το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Αργότερα αναγνωρίστηκε ο γραφικός χαρακτήρας του Allende.

 

Το πείραμα, λοιπόν, είχε στόχο να κάνει ένα αντιτορπιλικό πλοίο (το USS Eldridge), αόρατο τόσο στο ανθρώπινο μάτι, όσο και στα ηλεκτρονικά ραντάρ. Το πείραμα αυτό, που ξεκίνησε με την ονομασία Project Rainbow, σύμφωνα με τον Allen, πέτυχε. Το πλοίο, μέσα σε μια πρασινωπή ομίχλη, εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Και σαν να μην έφτανε αυτό το πλοίο εμφανίστηκε στη βάση του Norfolk της Virginia, βάση στην οποία υπηρετούσε τότε ο μυστηριώδης αποστολέας (στο πλοίο USS Furuseth). Και εκεί που όλοι όσοι βρίσκονταν στη βάση Norfolk και έβλεπαν το Eldridge με τα ίδια τους τα μάτια, στα επόμενα λεπτά το πλοίο είχε εξαφανιστεί πάλι ως δια μαγείας και είχε επιστρέψει στη Φιλαδέλφεια από όπου ξεκίνησε, κάνοντας το ταξίδι απόστασης εκατοντάδων μιλίων υπόθεση μερικών λεπτών. Μια άλλη μαρτυρία, του Al Bielek αναφέρει πως το πλοίο όχι μόνο κατάφερε να εξαφανιστεί, αλλά έκανε και ένα ταξίδι στο χρόνο, από το 1943 στο 1983 και τούμπαλιν.

Το πείραμα, λοιπόν, πέτυχε αλλά είχε τρομακτικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία του πληρώματος του αντιτορπιλικού. Κάποιοι βρέθηκαν να έχουν ενσωματωθεί στο μέταλλο του πλοίου, άλλοι τρελάθηκαν, άλλοι έπεσαν σε κώμα, άλλοι κάηκαν ζωντανοί και άλλοι συνέχισαν να κάνουν το ταξίδι στο χωροχρόνο για το υπόλοιπο της ζωή τους, καθώς εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν σε τυχαίες στιγμές. Επιπτώσεις υπήρξαν και στα μηχανικά μέρη του πλοίου, με διάφορες συσκευές να παίρνουν φωτιά και καλώδια να ξεκινούν από το πουθενά. Βέβαια το αμερικανικό ναυτικό αρνείται κάθε ανάμειξη με το πείραμα και επομένως υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Και έτσι λοιπόν, δημιουργήθηκε ο μύθος για το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Μύθος ή πραγματικότητα; Μόνο ο Παντοδύναμος ξέρει.

 

 

ΠΗΓΕΣ

Ο Δημοσιοκάφρος

Με φωνάζουν Δημοσιοκάφρο αλλά ακούω και στο Κατηραμένος Όφης. Πότε ντύνομαι φοιτητής, πότε μουσικός, πότε Batman...shh it's a secret! http://o-katiramenos-office.blogspot.gr/

4 Comments
 • Avatar
  Ειρήνη

  Αν δεν κάνω λάθος,το πλοίο αυτό πωλήθηκε στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό και όσοι υπηρέτησαν είχαν κάνει λόγο για περίεργα φαινόμενα-φυσικά δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει ή αν το έλεγαν ορμώμενοι απο την γνώση του πειράματος που είχε λάβει χώρα..
  Όπως και να έχει η ιστορία του Πειράματος Φιλαδέλφεια,μου θυμίζει τις ιστορίες του Τρίγωνου των Βερμούδων!Δεν τις επιβεβαιώνει αλλά ούτε τις διαψεύδει κανείς!
  Καλή Συνέχεια και Συγχαρητήρια!

  October 26, 2015 at 9:00 pm Reply
  • Ο Δημοσιοκάφρος
   Ο Δημοσιοκάφρος

   Ισχύει ότι το πλοίο πουλήθηκε στο ναυτικό μας πολλά χρόνια μετά…άλλωστε έχουμε παράδοση να αγοράζουμε παλιά – φθαρμένα αντικείμενα (βλ. υποβρύχια) που δεν έχουν καμία χρησιμότητα…

   October 27, 2015 at 9:57 am Reply
 • Avatar
  Aggelos

  Paidia ollh h theorha einai psemaa o Carl Allen paradextike oti ollh h istoria einai diko tou psema sths 22 avgoustou to 1986 se mia efimerida ligo kero prin pethanei

  March 25, 2016 at 10:10 am Reply
  • Avatar
   Aggelos

   Dimosiokafre gia thn akrivia to plio dn poulithike sto ellhniko naftiko alla xaristike to 1951 kai metonomastike se leon se ena programa stirikshs stous simaxous ths enantia sto tote sovietiko mplok. To plio dialithike to 1999

   March 25, 2016 at 10:14 am Reply

Post a Comment