The Liberator | Το νέο πρωτοποριακό animation του Netflix για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - The Daily Owl
fade
71997
post-template-default,single,single-post,postid-71997,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

The Liberator | Το νέο πρωτοποριακό animation του Netflix για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το νέο animation του Netflix The Liberator έρχεται σύντομα στην πλατφόρμα περιεχομένου και μας συστήνει μια νέα τεχνική animating, μέσα από την οποία εξιστορείται το έπος ενός αξιωματικού των Ηνωμένων Πολιτειών και του πεζικού σώματος που πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για πάνω από 500 μέρες. Η ιστορία βασίζεται στο βιβλίο του 2012 του Alex Kershaw The Liberator: One World War II Soldier’s 500-Day Odyssey from the Beaches of Sicily to the Gates of Dachau.

 

 

Για τη δημιουργία αυτής της animated οδύσσειας χρησιμοποιήθηκε μια νέα τεχνολογική πατέντα ονόματι  Trioscope™, μια δημιουργία των Grzegorz Jonkajtys και L.C. Crowley από την Enhanced Hybrid Animation, που συνδυάζει την τεχνική των CGI με αυτή της ζωντανής ερμηνείας. Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει καθώς η ζωντανή ερμηνεία δίνει ένα διαφορετικό επίπεδο συναισθηματικής εμπειρίας ενώ τα CGI εντείνουν περισσότερο το εφέ του παρελθόντος και της αφηγηματικής νοσταλγίας. Η πρωτοβουλία του Netflix για τη δημιουργία αυτής της ιστορικής σειράς είναι αξιοθαύμαστη όχι μόνο για την πρωτοπορία της τεχνικής αλλά και διότι φέρνει στο φως με αυτόν τον τρόπο μια άγνωστη στους πολλούς αιματηρή ιστορία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και πρόσωπα – και γι’ αυτό το λόγο η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου, την Μέρα των Βετεράνων.

 

 

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1943, τρεις χιλιάδες πλοία του πολεμικού ναυτικού και  150. 000 στρατεύματα ξεκίνησαν την Επιχείρηση Avalanche, την εισβολή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ιταλία. Με σκοπό το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού οι Σύμμαχοι δεν προέβησαν σε θαλάσσιους και εναέριους βομβαρδισμούς. Όμως η εισβολή τους κάθε άλλο παρά αιφνιδιαστική ήταν για τις Γερμανικές δυνάμεις. Μέχρι τη δεύτερη ημέρα οι Σύμμαχοι είχαν δεσμεύσει όλες τις ενισχύσεις τους και μέχρι το τέλος της τέταρτης ημέρας η επιχείρηση βρισκόταν στο χείλος της αποτυχίας. Τα Γερμανικά Στρατεύματα διαισθανόμενα την αποτυχία των Αμερικανών επιστράτευσαν πάνω από 40.000 ενισχύσεις στο Σαλέρνο για να οδηγήσουν τους συμμάχους στη θάλασσα. Η Συμμαχία, εξετάζοντας την πιθανότητα εξόντωσης του στρατού, θεώρησε την εκκένωση ως την μοναδική λύση. Μέσα στον πανικό ένας διοικητής από την Οκλαχόμα υψώθηκε λέγοντας: «Τώρα δεν είναι η στιγμή να το βάλουμε στα πόδια. Τώρα είναι η ώρα της σκληρής μάχης.” Αυτή είναι η ιστορία αυτών των ανδρών που έγιναν γνωστοί και ως Thunderbirds.

 

 

Η μίνι σειρά εποχής αποτελεί δημιούργημα του Jeb Stuart και των A+E Studios με πρωταγωνιστές τους Bradley JamesMartin SensmeierJose Miguel VasquezRoss AndersonBilly BreedFinney CassidyDavid Elliot και Sam Gittins. Ήδη το trailer, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, προκαλεί εντυπώσεις και ερωτήματα τόσο για τη δυνατή ιστορία που πρόκειται να παρουσιαστεί όσο και για το πώς ο νέος τρόπος εξιστόρησης κινουμένων σχεδίων θα κερδίσει το κοινό.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

The Alienist: Διαθέσιμη στο Netflix η 2η σεζόν της σειράς εποχής και μυστηρίου

Oι νέες ταινίες και σειρές που θα δούμε στο Netflix τον Νοέμβριο

EnchantedFeather

"The game is afoot"

No Comments

Post a Comment