The Crimes of Grindelwald: Τα ραβδιά των πρωταγωνιστών και η σημασία τους - The Daily Owl
fade
44395
post-template-default,single,single-post,postid-44395,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

The Crimes of Grindelwald: Τα ραβδιά των πρωταγωνιστών και η σημασία τους

Φτιαγμένα από ξύλο και έναν μαγικό πυρήνα που ποικίλλει ανά περίπτωση, τα μαγικά ραβδιά χρησιμεύουν για τη διοχέτευση της μαγικής ενέργειας από τα χέρια μιας μάγισσας ή ενός μάγου. Ο σχεδιαστής των μαγικών ραβδιών της ταινίας Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Pierre Bohanna, μίλησε αποκλειστικά στο Entertainment Weekly και έδωσε στοιχεία για τα ραβδιά των πρωταγωνιστών και τη σημασία τους. Ιδιαίτερη σημασία φαίνεται να έχει, όπως περιμέναμε, το αρχικό ραβδί του Albus Dumbledore, αυτό που είχε στα χέρια του πριν νικήσει στην πασίγνωστη μονομαχία του 1945 τον παλιό του φίλο Gellert Grindelwald και πάρει στα χέρια του το πανίσχυρο ραβδί κουφοξυλιάς.

 

 

 

 

Το ραβδί του Theseus Scamander, τον οποίο θα δούμε για πρώτη φορά στην ταινία Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, σχεδιάστηκε να μοιάζει με στιβαρό εργαλείο στα χέρια αξιωματούχου, από σκληρά υλικά, που αρμόζουν σε έναν ήρωα πολέμου όπως ο αδερφός του Newt

 

 

 

 

To ραβδί του Newt, που έχει κατασκευαστεί από δρυ, διαθέτει ένα βασικό χαρακτηριστικό κι αυτό είναι η τεράστια αντοχή του, πράγμα που το καθιστά “σχεδόν σαν εργαλείο κήπου”, με δεδομένη την βαριά μεταχείριση από τον ιδιοκτήτη του. 

 

 

 

 

 

Το κέρας στην άκρη του ραβδιού του Nicolas Flamel αποτελεί ένα ακόμα μυστήριο της ταινίας Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Σύμφωνα με τον Bohanna, ίσως να μπορεί ο ιδιοκτήτης του να αλλάξει το σχήμα του, ζεσταίνοντας το χερούλι του. Επίσης, με δεδομένο ότι ο Flamel διαθέτει και κάποια ηλικία, το ραβδί κουβαλάει από μόνο του ιδιαίτερη μαγική δύναμη και δεν συνιστά απλά ένα μέσο διοχέτευσης της μαγικής γνώσης του μαθουσάλα ιδιοκτήτη του.

 

 

 

 

Το ραβδί της Leta Lestrange είναι φτιαγμένο από έβενο και ασημένιες λεπτομέρειες. “Όσο ωρίμαζε πραγματοποιούσε αισθητικές επιλογές”, εξηγεί ο Bohanna, καθώς “το ραβδί που έχεις ως παιδί δε σημαίνει ότι είναι αυτό που θα θέλεις και μεγάλος”.

 

 

 

 

Ο Βohanna θυμάται ότι υπήρξε μια διαφωνία σχετικά με τη σκοπιμότητα της τοποθέτησης πάνω στο αρχικό ραβδί του Dumbledore ενός συμβόλου του οποίου το νόημα γνωρίζει, φυσικά, μόνο ο ίδιος. 

 

 

 

Το αρχικό σχέδιο του ραβδιού κουφοξυλιάς δημιουργήθηκε για την ταινία Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν, όταν δηλαδή δεν ήταν γνωστές όλες οι ιδιότητές του. Στην ταινία Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, ο Grindelwald ήδη το έχει στα χέρια του.

 

 

 

 

 

Στην περίπτωση της Queenie, η σχεδιαστική ομάδα αποφάσισε ότι ήταν ευκαιρία να δημιουργήσει ένα μοδάτο ραβδί, με χερούλι από φίλντισι. 

 

 

 

Στην περίπτωση της Tina, πάλι, το ραβδί κάνει απλώς τη δουλειά του, καθώς η ίδια αυτό θέλει και δεν την απασχολεί καθόλου η εξωτερική εμφάνιση.

 

 

 

 

 

 

Τέλος, το ραβδί της Vinda Rosier είναι σκουρόχρωμο και απλό στην όψη, αλλά για κανέναν λόγο βαρετό, όπως φανταζόμαστε να είναι και η σύμμαχος του Grindelwald

 

 

 

 

Θα θέλαμε πολύ το μυστήριο του συμβόλου στο ραβδί του Dumbledore να λυθεί στην ταινία Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, όμως πιστεύουμε ότι αυτή την έκπληξη θα μας την φυλάει η σεναριογράφος Τζ.Κ. Ρόουλινγκ για μεταγενέστερο σημείο της ιστορίας. 

 

 

Πηγή φωτογραφιών και πληροφοριών: Entertainment Weekly

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Όσα γνωρίζουμε για το πανίσχυρο ραβδί κουφοξυλιάς

Θεωρία: Τι είναι το κρανίο που χρησιμοποιεί ο Grindelwald;

The Crimes of Grindelwald: Αποκαλύπτουμε τα μυστικά του τελευταίου πόστερ

Voldemort εναντίον Grindelwald: Ποιος είναι χειρότερος;

Για ποιον μιλάει η προφητεία στην ταινία Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald;

H Tζ.Κ. Ρόουλινγκ απαντάει στην αρνητική κριτική για την Nagini

Maledictus Nagini: Ας τη γνωρίσουμε από την αρχή

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment