Η ζωή του Τέντι Ρέμους Λούπιν - The Daily Owl
fade
5294
post-template-default,single,single-post,postid-5294,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η ζωή του Τέντι Ρέμους Λούπιν

<< Λυπάμαι που δεν θα τον γνωρίσω… αλλά θα ξέρει γιατί πέθανα και ελπίζω να καταλάβει. Προσπαθούσα να φτιάξω έναν καλύτερο κόσμο, όπου θα ζούσε μια πιο ευτυχισμένη ζωή. >>  Ρέμους Λούπιν.

 

Έχουν περάσει δεκαεπτά χρόνια από την μάχη του Χόγκουαρτς αλλά και από τις 23 Απριλίου του 1998, όπου η Νυμφαδώρα Τoνκς και ο Ρέμους Λούπιν έφεραν στον μαγικό κόσμο, ένα μικρό μεταμορφωμάγο. Και όπως όλοι γνωρίζουμε αυτό σημαίνει πως φέτος το 2015, ενηλικίωθηκε ο νεαρός μάγος Τέντι Λούπιν. Ας δούμε λοιπόν τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τον Τεντ.


 

  Γέννηση!                                                                         

teddy_lupin_by_fri_rapace-d3gmtcl

by Fri-rapace

    Ο Τεντ Λούπιν, πήρε τον όνομα του από τον παππού του και πατέρα της  Νυμφαδώρας, Τεντ Τονκς, ο οποίος πέθανε λίγο πριν γεννηθεί ο εγγονός  του. Γεννήθηκε σε μια κρίσιμη, για την μαγική κοινότητα εποχή, τη περίοδιο  του Β’ Μαγικού πολέμου. Ήταν μια σκοτεινή νύχτα, όπως άλλωστε και κάθε  νύχτα εκείνη την εποχή, όπου ο Ρέμους Λούπιν πέρασε στο σπίτι του Μπίλ  και της Φλερ Ουέσλι, το Σελ Κότατζ, φωνάζοντας: <<Είναι αγόρι! Τον  βγάλαμε Τεντ, σαν τον πατέρα της Δώρας!>> και ζήτησε από τον Χάρι να  γίνει νονός του, ο οποίος απάντησε ναι, γεμάτος χαρά. Η ευτυχία όμως δεν  κράτησε για πολύ, καθώς δέκα μόλις μέρες μετά τον ερχομό του Τεντ,  ξέσπασε η ιστορική μάχη του Χόγκουαρτς (2 Μαΐου 1998), η οποία μπορεί  μεν να έφερε ειρήνη στον μαγικό κόσμο, αλλά δεν έφερε ποτέ πίσω την  Νυμφαδώρα και τον Ρέμους, στον, ημερών ακόμη, γιό τους (Η Νυμφαδώρα  δολοφονήθηκε από την τρελή θεία της και Θανατοφάγο Μπέλατριξ  Λεστρέιντζ, ενώ ο Ρέμους απο τον Θανατοφάγο Ντολόχοβ). Έτσι έμεινε  ορφάνος και μεγάλωσε με την γιαγιά του και μητέρα της Τόνκς, την  Ανδρομέδα. Σας ακούγεται οικεία αυτή η ισορία; Πράγματι, ο μικρός Τεντ μεγάλωσε όπως και ο Νέβιλ Λόνγκμποτομ με την γιαγιά του. Όπως έχει αναφέρει όμως η ίδια η Ρόουλινγκ, σε αντίθεση με τον Νέβιλ, ο Τεντ είχε στο πλεύρο του τόσο την οικογένεια του νονού του, τους Πότερ, όσο και την οικογένεια Ουέσλι.
                 


Τα Πρώτα Χρόνια

Teddylupin

by uknow-who

Απέδειξε τις δυνάμεις του ως μεταμορφωμάγος από την πρώτη κιόλας μέρα που γεννήθηκε, αλλάζοντας το χρώμα των λίγων μαλλιών του από μαύρα σε κόκκινα, γεγονός που δεν θα παραξένεψε κανέναν, αφού και η μητέρα του ήταν μια καταπληκτική μεταμορφωμάγος. Στα χρόνια που πέρασαν δεν έδειξε κανένα σημάδι λυκανθρωπισμού, πράγμα που σίγουρα θα ευχαριστούσε πολύ τον πατέρα του, ο οποίος ήταν λυκάνθρωπος, αλλά δεν είχε και μεγάλη εκτίμηση στο είδος του. Την πρώτη Σεπτεμβρίου του 2009, ο Τεντ φτάνει στον σταθμό του Κινγκς Κρος, για να περάσει από την πλατφόρμα 9  3/4 και να πάρει το Χόγκουαρτς Εξπρές, ξεκινώντας έτσι τις σπουδές του στη σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια. Ο κοιτώνας που τον υποδέχτηκε ήταν το Χάφλπαφ, ο οποίος ήταν και ο κοιτώνας της μητέρας του. Οι μαγικές του ικανότητες είναι εντυπωσιακές, κάτι για το όποιο ίσως ευθύνεται και ο νονός του. Ο Χάρι ανησυχούσε αρκέτα για εκείνον, μόνιμος φόβος του ήταν μήπως γίνει και αυτός απερίσκεπτος και παράτολμος ως νονός, όπως ήταν ο δικός του νονός, ο Σείριος. Οι φόβοι του όμως δεν επαληθεύτηκαν, αφού ο Χάρι και ο Τεντ ήταν πάντα πολύ κόντα, καθώς γνώριζαν και οι δύο, πώς είναι να έχεις χάσει τους γονείς σου ή μάλλον να μην τους έχεις γνωρίσει ποτέ.


Τεντ & Βικτουάρ!

 

tumblr_lp09sio9pj1r0zju6o1_500

by shaiiim

 

Το 2014, όταν δηλαδή ο Τεντ βρισκόταν στο έκτο έτος του στο Χόγκουαρτς, σύναψε ερωτική σχέση με την Βικτουάρ Ουέσλι, κόρη της Φλέρ και του Μπίλ Ουέσλι. Η πρώτη τους εμφάνιση μαζί έγινε το 2014 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κουίντιτς, όπου, όπως ανέφερε και η Ρίτα Σκίτερ στον “Ημερήσιο Προφήτη” (μάλλον στη λίστα με τα κουτσομπολιά του αγώνα) οι δύο τους είχαν έρθει πολύ κόντα και μάλλον δεν έδιναν καμία σημασία στο παιχνίδι. Η Τζίνη που βρισκόταν πολύ κόντα στην Σκίτερ για να δει τι κατέγραφε η στενογραφική της πένα, της εκμυστηρέυτηκε πως εύχετε να παντρευτούν, έτσι ώστε ο Τεντ να γίνει και επίσημο μέλος της οικογένειας τους. Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή μόλις πέρυσι, στην ιστοσέλιδα “Pottermore”, μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κουίντιτς: Βραζιλία – Βουλγαρία. Η επόμενη γνωστή κοινή εμφάνισή τους είναι το 2017, όπως αναφέρεται στο βιβλίο <<Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου>>, στο τελευταίο κεφάλαιο, το <<19 χρόνια μετά>>. Ο Τεντ πλέον έχει τελειώσει τις σπούδες του στο Χόγκουαρτς, όμως βρίσκεται στον σταθμό Κινγκς Κρος, στην πλατφόρμα 9  3/4 για να αποχαιρετήσει την Βικτουάρ.

Ο Τζέιμς είχε ξαναεμφανιστεί· είχε απαλλαγεί από τo
μπαούλο, την κουκουβάγια και το καρότσι του και ήταν φανερό
ότι δεν κρατιόταν να τους πει τα νέα. «Είναι εδώ κι ο Τέντι», είπε λαχανιασμένος, δείχνοντας τους πυκνούς καπνούς προς τα πίσω.
«Μόλις τον είδα. Και δε θα το πιστέψετε τι κάνει! Χαϊδολογιέται με τη Βικτουάρ!» Κοίταξε τους μεγάλους, απογοητευμένος από την έλλειψη αντιδράσεων. «Ο Τέντι μας!» επανέλαβε. «Ο Τέντι Λούπιν! Φιλάει τη Βικτουάρ μας! Την εξαδέλφη μας! Και ρώτησα τον Τέντι τι τρέχει…»
«Τους διέκοψες;» έκανε η Τζίνη. «Μοιάζεις τόσο πολύ με τον
Ρον…»
«…και είπε ότι ήρθε να την ξεπροβοδίσει! Και ύστερα μου είπε
να φύγω. Τη χαϊδολογάει!» πρόσθεσε ο Τζέιμς, σαν να ανησυχούσε ότι δεν είχε γίνει κατανοητός.
«Αχ, θα είναι υπέροχο αν παντρευτούν!» ψιθύρισε εκστασιασμένη
η Λίλη «Έτσι, ο Τέντι θα γίνει στ’ αλήθεια συγγενής μας!»
«Μα ήδη έρχεται για φαγητό κάπου τέσσερεις φορές την εβδομάδα», σχολίασε ο Χάρι. «Γιατί δεν τον καλούμε να μείνει μαζί μας, να τελειώνουμε;»
«Ναι!» φώναξε ενθουσιασμένος ο Τζέιμς. «Δε με πειράζει να
μοιραστώ το δωμάτιο μου με τον Αλ· ο Τέντι θα πάρει το δικό μου!»
«Όχι», αντέδρασε αποφασιστικά ο Χάρι, «εσύ κι ο Αλ θα μείνετε
στο ίδιο δωμάτιο μόνο αν θελήσω να κατεδαφίσω το σπίτι».
(Άλ = Άλμπους Σέβερους Πότερ, Λίλυ Πότερ και Τζέιμς Σείριους Πότερ τα τρία παιδία του Χάρι και της Τζίνη!).


 

Μετέπειτα ζωή & Θεωρίες

Teddy_Lupin

by sandrasartgallery

 Όπως αναφέρει το προηγούμενο απόσπασμα,  ο Τεντ μπορεί να βρισκόταν αρκετά συχνά με τους Πότερ αλλά δεν έμεινε  πότε μαζί τους. Επίσης είναι άγνωστο έαν παρέμεινε με την γιαγιά του αφού τελείωσε το Χόγκουαρτς το 2016 ή το πότε εκείνη πέθανε. Θεωρίες  πάντως αναφέρουν πως ο Χάρι έδωσε το σπίτι του στη Γκρίμολντ Πλέις  στον Τεντ αφού εκείνου δεν του ήταν πια χρήσιμο. Άγνωστο παραμένει και  το επάγγελμα που ακολούθησε, αν και θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως με μητέρα πρώην Χρυσούχο και νυν νονό επικεφαλής στο Τμήμα Χρυσούχων στο Υπουργείο Μαγείας, ο Τεντ μάλλον κυνηγάει σκοτεινούς  μάγους. Όσους δεν έχει βάλει στο Αζκαμπάν ο νονός του, δηλαδή.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΕΣ

Sotiris Tsuklidis

Το Lumos της Δημοσιογραφίας! #ProudHufflepuff “Of course and it's happening inside our head, but why on earth should that mean that it's not real?” - J.K.Rowling

2 Comments
 • Avatar
  Salazar

  aaaaawwww τι τελειο!!! Εγω παντα ειχα στο μυαλό μου πως θα ηταν στο Ρειβενκλοου παντως. Τι να πει κανεις, μια χαρα και ετσι..!! Μακαρι να μαθαιναμε και αλλα….περα απο fan fic δλδ..!!!

  September 3, 2015 at 11:53 pm Reply
 • Avatar
  madmade

  Νταξει, δεν ξερω ποιος ειναι ο συγγραφεας του αρθρου, αλλα θα κανει μια λαμπρη δημοσιογραφικη καριερα!

  September 5, 2015 at 2:06 pm Reply

Post a Comment