Ταξίδι στη μαγική πόλη Sintra της Πορτογαλίας - The Daily Owl
fade
37442
post-template-default,single,single-post,postid-37442,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ταξίδι στη μαγική πόλη Sintra της Πορτογαλίας

Μόλις 45 λεπτά ταξίδι με το τρένο μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας Λισσαβόνα, η Sintra της Πορτογαλίας είναι μια πόλη με μαγικά αξιοθέατα.

 

 

 

 

Η παλιά πόλη της Sintra έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μικρή και πολύ γραφική, προσφέρεται για μια διήμερη εκδρομή στο πλαίσιο της οποίας ο επισκέπτης προλαβαίνει να δει σχεδόν κάθε γωνιά της. 

 

 

 

 

 

Το Palacio Nacional De Sintra χτίστηκε τον 14ο αιώνα και ξεχωρίζει για τις δυο λευκές κωνικές του καμινάδες, ενώ παρουσιάζει στοιχεία γοτθικής αρχιτεκτονικής συνδυασμένα με παραδοσιακά στοιχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής. Στο εσωτερικό του ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την “ταπεινή αρχιτεκτονική” ενός μικρού “επαρχιακού” παλατιού. 

 

 

 

 

 

Το Palacio da Pena βρίσκεται μέσα στο δάσος Parque da Pena, στο υψηλότερο σημείο της πόλης. Το δάσος φυτεύτηκε με απόφαση του Φερδινάνδου του Β΄ στα τέλη του 19ου αιώνα, ώστε ο ίδιος να μπορεί να συναντά κάπου ρομαντικά την ερωμένη του. Από την κορυφή του δάσους ο επισκέπτης μπορεί να δει, αν ο καιρός είναι καλός, όλη τη γύρω περιοχή ως και τον Ατλαντινό. 

 

Το παλάτι αυτό ήταν το θερινό ανάκτορο των Πορτογάλων Βασιλιάδων και είναι βγαλμένο από παραμύθι, καθώς μεταξύ άλλων διαθέτει μοναδικά ζωηρά χρώματα. 

 

 

 

 

 

 

Στην άκρη του δάσους βρίσκεται το Castelo dos Mouros, ένα κάστρο που χτίστηκε από τους Μαυριτανούς την περίοδο που κυριαρχούσαν στη Μεσόγειο. Μέσα στο κάστρο υπάρχουν πολλές κρήνες, καθώς και ένα εκκλησάκι. 

 

 

 

 

 

Η Quinta da Regaleira είναι ένα ακόμα διάσημο αξιοθέατο της Sintra, που χτίστηκε σε γοτθικό ρυθμό από τα μέσα του 19ου ως τις αρχές του 20ού αιώνα. Αρχικά αποτέλεσε την καλοκαιρινή κατοικία της κόρης ενός πλούσιου εμπόρου. Το κτίσμα περιλαμβάνει πολλούς πύργους, τούνελ και πηγάδια και λόγω της πολυπλοκότητας της αρχιτεκτονικής του κυκλοφορούν μέχρι και σήμερα δεκάδες θρύλοι και ιστορίες γύρω από τους ανθρώπους που το κατοίκησαν. 

 

 

 

 

To ταξίδι ολοκληρώνεται στις παραλίες της Sintra, οι οποίες είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές και προτιμώνται ιδιαίτερα από τους σέρφερς λόγω των τεράστιων κυμάτων του Ατλαντικού. 

 

 

Πηγή φωτογραφιών

 

Διαβάστε ακόμα:

Παραμυθένια μέρη έμπνευση για τον κόσμο της Disney

Kάστρα της μεσαιωνικής εποχής

Δέκα σημεία της Βαρκελώνης που επιβάλλεται να επισκεφτείς

Οι πιο παράξενες παραλίες του κόσμου

Εντυπωσιακές τοποθεσίες γυρισμάτων του Game of Thrones

Μυστηριώδεις αρχαιολογικοί χώροι του κόσμου

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment