Ταινίες όπου πρωταγωνιστούν "περίπου" super heroes - The Daily Owl
fade
39588
post-template-default,single,single-post,postid-39588,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ταινίες όπου πρωταγωνιστούν “περίπου” super heroes

Πολλοί οι ήρωες, πολλά τα σύμπαντα, πολλές και οι εταιρείες παραγωγής – με κυριότερες δυο, ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε. Οι τρόποι για να γίνει κάποιος ήρωας με υπερδυνάμεις είναι επίσης πολλοί. Κάποιοι γεννιούνται έτσι, ημίθεοι ή εξωγήινοι με υπερδυνάμεις που τους κάνουν ήρωες. Κάποιοι από την άλλη τους τσιμπάει αράχνη, τους χτυπάει κεραυνός ή ακτινοβολία και ξυπνούν την άλλη μέρα με υπεράνθρωπες δυνατότητες. Υπάρχουν κι αυτοί που με το μυαλό, τα εκατομμύριά τους και κάποια εκπαίδευση κυκλοφορούν με στολές και όπλα τελευταίας τεχνολογίας δίνοντας ξύλο και πολεμώντας το έγκλημα και το κακό.

Δε λείπουν όμως κι εκείνοι που μια ασθένεια ή ένα ατύχημα τους οδηγεί να μεταμορφωθούν σε υπερήρωες.  Ήρωας όμως δε σημαίνει απαραίτητα υπερδυνάμεις, αλλά και θάρρος, θέληση και προσπάθεια. Οι παρακάτω ήρωες ανήκουν σε μια ιδιαίτερη κατηγορία «super» αυτοδίδακτων, αντισυμβατικών ηρώω  που σίγουρα το προσπάθησαν πολύ με το θέμα του ηρωισμού – καθώς και με το θέμα των στολών. Παρακαλώ, μην επιχειρήσετε τα παρακάτω σπίτι.

 

 

 

Kick – Ass (2010)

 

“Ήμουν απλώς ένας συνηθισμένος τύπος, δεν υπήρχε τίποτα στην ιστορία μου που να υποδεικνύει  το τυπικό ταξίδι ενός ήρωα, ούτε ραδιενεργές αράχνες ή καθεστώς πρόσφυγα από έναν καταδικασμένο εξωγήινο κόσμο” – Dave Lizewski 

 

 

Ήρωας της Marvel με δημιουργούς τους  Mark Millar και John Romita, Jr., ο  Dave Lizewski ή αλλιώς Kick -ass ή «ο μεγαλύτερος υπερήρωας όλων των εποχών» αποτελεί στην αρχή της ιστορίας έναν απλό μέσο έφηβο χωρίς να τον χαρακτηρίζει κάτι το ιδιαίτερο. Δεν έχει το θάρρος να μιλά στα κορίτσια ούτε την δύναμη να υπερασπιστεί τον εαυτό του, η φαντασία του όμως οργιάζει στο πλαίσιο της ιδέας να γίνει super ήρωας. Όταν ο Dave χάνει την μητέρα του από ανεύρυσμα και μένει με τον βουτηγμένο στην απώλεια πατέρα του, μοναδική του διέξοδος είναι τα βιντεοπαιχνίδια και τα κόμικς. Τότε είναι που αποφασίζει να πάρει το δρόμο του υπερήρωα, φορώντας μια αυτοσχέδια στολή που φορά κάτω από τα κανονικά του ρούχα, αρχίζοντας γυμναστήριο και επιλέγοντας να “πλακωθεί” στις πρωτεΐνες ώστε να μπορεί με ευκολία να ανεβαίνει σε σκεπές. Ένα βράδυ αποφασίζει να αναλάβει δράση μπαίνοντας σε ένα καβγά και καταλήγοντας μαχαιρωμένος και με σπασμένα κόκαλα στο νοσοκομείο. Μετά από μήνες θεραπείας και τέσσερις εγχειρήσεις ο Dave επιστρέφει αποφασισμένος να πετάξει όλα τα κόμικς, έχοντας υποσχεθεί να μην ασχοληθεί ξανά με τα του υπερηρωισμού. Η υπόσχεση του αυτή αθετείται, όμως, αμέσως καθώς παίρνοντας δυο κλομπ και φορώντας ξανά τη στολή του πάει να βρει αυτούς που τον μαχαίρωσαν. Για άλλη μια φορά μπλέκεται σε καβγά πολλών εναντίον ενός καταφέρνοντας αυτή τη φορά να αμυνθεί, καθώς τα μεταλλικά κομμάτια που έχει στα πρώην σπασμένα του κόκαλα  και οι αναίσθητες νευρικές απολήξεις τον κάνουν πιο σκληρό και ανθεκτικό στον πόνο. Κάποιος τραβά σε βίντεο τη μάχη ανεβάζοντας την στο YouΤube και έτσι γεννιέται ο Kick-Ass.

 

 

 

Super (2010)

 

 

O Frank Darrbo είναι ένας άγρυπνος μάγειρας που έχει ως χόμπι να βοηθά την αστυνομία στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Όταν τον παρατά η Arwen  γυναίκα του για τον έμπορο ναρκωτικών Jacques (Kevin Bacon) χάνει τη μια από τις δυο σταθερές της ζωής του. Στην προσπάθειά του να την φέρει πίσω φτιάχνει μια αυτοσχέδια στολή – πολλή φόδρα – και μεταμορφώνεται στον Crimson Bolt, έναν super ήρωα με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά μια εμφαν  έλλειψη ικανοτήτων. Το μόνο άτομο που γνωρίζει την ταυτότητά του είναι η Libby, πωλήτρια στο κατάστημα με τα κόμικς που πηγαίνει ο Frank.  Η Libby γίνεται το τσιράκι του Crimson Bolt με το όνομα ‘Boltie.’ Οι δυο τους βγαίνουν στους δρόμους κυνηγώντας το έγκλημα, έχοντας προς έκπληξή τους τη τηλεόραση με το μέρος τους. Αν και προδομένος, ο  άτσαλος Frank ή – καλύτερα – ο Crimson Bolt μένει πιστός στη γυναίκα του προσπαθώντας να την σώσει από τα ύπουλα σχέδια του Jacques. Το τέλος της ταινίας είναι κι αυτό αναπάντεχο διδάσκοντας πως για ,τι γίνεται στη ζωή  υπάρχει κάποιος  λόγος που κατανοείται μετέπειτα.

 

 

 

Defendor (2009)

 

 

O απίστευτος Woody Harrelson ενσαρκώνει αυτόν τον αντισυμβατικό ήρωα, χωρίς υπερδυνάμεις και εκατομμύρια, μόνο με μια  αυτοσχέδια στολή με ένα «D» από μονωτική ταινία στο στήθος και κάτι βαζάκια με επιθετικές σφήκες. O Arthur Poppington, λοιπόν, το πρωί είναι ένας απλός εργαζόμενος, ενώ τα βράδια κυκλοφορεί ως ένας μαυροφορεμένος  super ήρωας με το όνομα Defendor. Μέσα σε όλα, το δικαστήριο του έχει επιβάλλει περνάει από ψυχιατρική αξιολόγηση με επιβλέποντα γιατρό την Cristina Yang , Dr. Ellen Park. Ένας διεφθαρμένος αστυνομικός, ένας Σέρβος μαφιόζος και ένα κορίτσι που το εκμεταλλεύονται είναι κάτω από όλες τις βρομοδουλειές του υποκόσμου της πόλης όπου ζει ο Arthur. Εκείνος, παρά τα ψυχολογικά του προβλήματα, τα μπλεξίματα με το νόμο και την αίσθηση ότι δεν ανήκει σε αυτή την πόλη, βάζει τη στολή του και υπερασπίζεται τους πολίτες της από τους κακοποιούς. Παράλληλα αναζητά συνεχώς το μεγάλο του εχθρό, Captain Industry, ο οποίος ευθύνεται για την απώλεια της μητέρας του. Μοναδικές δυνάμεις  του Defendor αποτελούν το θάρρος, η τρέλα και τα απίστευτα αυτοσχέδια όπλα του με καθημερινά αντικείμενα, όπως βόλους – τι να πεις, γούστα είναι αυτά. Eίναι ίσως ο πιο καλοντυμένος της κατηγορίας, επιλέγοντας το μίνιμαλ μαύρο. Ο Defendor προσφέρει γέλιο και διακωμωδεί το ρόλο του super ήρωα πριν από τους προαναφερθέντες, αλλά και τον ίδιο τον Deadpool και τους Guardians of the Galaxy.

 

 

 

Mystery Men (1999)

 

 

Μια ομάδα ερασιτεχνών ηρώων καλείται να υπερασπιστεί την πόλη τους Champion από τον υπερκακό Casanova Frankenstein, που έχει απαγάγει τον πραγματικό υπερήρωα της πόλης Captain Amazing. To κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος ο Captain Amazing κανονίζει την απελευθέρωση του Casanova Frankenstein με σκοπό την αύξηση των εσόδων του, θεωρώντας ότι μόνο εκείνος μπορεί να τον ξαναπιάσει. Όμως αυτός που πιάνεται είναι τελικά ο ίδιος. Εφτά αποτυχημένοι wannabe super – ήρωες είναι αυτοί που συγκεντρώνονται και πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, πιστεύοντας στο εαυτό τους και την ομάδα, για να περισώσουν την κατάσταση. Όπλα τους κουτάλια, φτυάρια, μπάλες του bowling καθώς κι άλλες κατά φαντασίαν υπερδυνάμεις. Τις στολές τους δε θα τις έλεγε κανείς διακριτικές, καθώς τις χαρακτηρίζει μια 80s διάθεση. Άλλη μια ταινία για  outsiders που στο τέλος της μέρας έγιναν ήρωες – όχι επειδή γεννήθηκαν αλλά επειδή το ήθελαν και το προσπάθησαν.

EnchantedFeather

"The game is afoot"

No Comments

Post a Comment