Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια: Ετήσιες προβλέψεις για το 2019 - The Daily Owl
fade
46977
post-template-default,single,single-post,postid-46977,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια: Ετήσιες προβλέψεις για το 2019

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις ετήσιες προβλέψεις της Πετρούλας Φον Τρίερ για το 2019. Ο Δίας θα βρίσκεται στον Τοξότη ως τις 2 Δεκεμβρίου 2019 ευνοώντας τις καινοτόμες ιδέες και καλλιεργώντας την αισιοδοξία στην ψυχούλα μας, σαν ένας φύλακας άγγελος, σαν τον κουμπάρο – σπόνσορα – Πυγμαλίωνα – Δαλάι Λάμα του “είναι” μας, όπως θα έλεγε και η Μύριαμ Απλού. 

 

 

Οι Εκλείψεις Ηλίου της χρονιάς (6 Ιανουαρίου στον Αιγόκερω, 2 Ιουλίου στον Καρκίνο, 26 Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω) και οι Εκλείψεις Σελήνης (21 Ιανουαρίου στον Λέοντα, 17 Ιουλίου στον Αιγόκερω) θα πιέσουν αρκετά την καθημερινότητά μας, πράγμα στο οποίο θα μας ξαλαφρώνει ο προαναφερθείς Δίας, ο πλανήτης της τύχης. 

 

 

 

Ο Ουρανός στον Ταύρο μετά τις 5 Μαρτίου θα ξεκολλήσει διάφορες καταστάσεις επαγγελματικές και οικονομικές που μας είχαν στοιχειώσει πιο πολύ από ό,τι η Αντιγόνη τον Μαρκορά, ενώ διάφορα εμπόδια στην επικοινωνία (Ναι, Αετόπετρα εκεί; Τι πήρα, νομό Ιωαννίνων;), καθώς και ποικίλες επιστροφές από το παρελθόν θα φέρει ο ανάδρομος Ερμής (5-27 Μαρτίου, 7 Ιουλίου – 1 Αυγούστου, 31 Οκτωβρίου – 20 Νοεμβρίου). 

 

Για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας

 

 

ΚΡΙΟΣ

 

To πνεύμα σας είναι εξαιρετικά πρόθυμο για να σας αποσυντονίσουν τυχαία ανατρεπτικά γεγονότα. 

Γενικά:

Ο Δίας στον Τοξότη ξυπνάει μέσα σας τη Μάγια Τσόκλη συνδυαστικά με τον Ζακ-Υβ Κουστώ και ο κόσμος αποτελεί το πεδίο εξερεύνησής σας. Πλέον οι πνευματικές σας αναζητήσεις θα αποτελούν την κινητήρια δύναμη της καθημερινότητάς σας, στο πλαίσιο της οποίας δεν θα προλαβαίνετε να κατεβάζετε νέες καινοτόμες ιδέες. Στις αρχές και το τέλος της χρονιάς (διότι ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΕΣΑΣ θα τύχαινε αυτός ο διπολισμός) ενδέχεται να υπάρξουν απότομες αλλαγές στα επαγγελματικά, οι οποίες όμως θα είναι ως επί το πλείστον ευνοϊκές – σαν να σας ανακαλύπτει, όπως τη Μύριαμ Απλού λατζέρα στην Αστόρια, ένας διάσημος μουσικός και να σας κάνει βασίλισσα της Σαρδέλας και του Αζερμπαϊτζάν και εντέχνου ρεπερτορίου – απλά στον δικό σας τομέα. 

 

Γκομενικά:

Η Σεληνιακή Έκλειψη στις 21 Ιανουαρίου σάς εξαναγκάζει να ξεκινήσετε τη χρονιά με πάθος – πάνω που είχατε βάλει το HD πακέτο του Netflix με τις 5 τις οθόνες – το οποίο βέβαια καλό θα ήταν να διαχωριστεί από τον inner Νίκο Φώσκολο που σας κατατρέχει όποτε θυμηθείτε πως “εσάς δε σας αγάπησε κανείς”. Επειδή, ωστόσο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην καριέρα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παραμελήσετε την ίδια σας τη σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις και για το 2019) και μάλιστα χωρίς να το αντιληφθείτε άμεσα. Ο τομέας των γκομενικών θα δεχτεί πιέσεις, όμως αν φέρετε στη ζωή σας την υπομονή (και βγάλετε την Βίρνα Δράκου), αντιμετωπίζοντας με ωριμότητα και σύνεση απουσιολόγου κάθε επιμέρους περιστατικό, τότε δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα – ω ναι, ακόμα και όσους πεταχτούν μπροστά σας σαν ποδοβολητό Σελήνης, από το πουθενά (ή και από το παρελθόν).  

 

Επαγγελματικά/ οικονομικά:

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω θα βοηθήσει (κι άλλο) στον τομέα της καριέρας, όμως θα χρειαστεί να κάνετε μια μικρή μικρή θυσία, δηλαδή να ολοκληρώνετε ό,τι είναι αυτό που ξεκινάτε (καλά, σχεδόν ό,τι ξεκινάτε, μην είμαστε υπερβολικοί), με βασική αρχή μάλιστα να έχετε στο νου σας πρώτα την ολοκλήρωση και μετά την έναρξη per se. Ειδικά για τους γεννημένους του β΄ δεκαημέρου, το πράγμα θα δουλέψει ακόμα καλύτερα, με συναδέλφους και αφεντικά (δεξιά κι αριστερά) να σας εμπιστεύονται ακόμα παραπάνω – όχι επειδή είστε όμορφοι όπως η Σόφη της Μαρκάταινας, αλλά επειδή όντως κρατάτε τη δουλειά σε έναν ρυθμό. Σε όλο αυτό θα πρέπει, φυσικά, να προσέξετε τον Πλούτωνα στον ίδιο Οίκο, ο οποίος είναι ο εχθρός της σταθερότητας και ο φίλος της ανασφάλειας. Ο φόβος της αποτυχίας (ΤΗΣ ΠΟΙΑΣ;) θα προσπαθήσει να κρεμαστεί πάνω από το κεφάλι σας, όμως εσείς δεν θα τον αφήσετε. Κι αν κάτι αλλάξει απότομα στο τέλος ή και τις αρχές της χρονιάς, η προσαρμοστικότητά σας θα κάνει kick in αμέσως. 

 

Προσωπικότητα που σας ταιριάζει: κυρία Φούλη από το “Πλάκα Κάνεις”:

 

 

 

 

 

 

ΤΑΥΡΟΣ

 

Όλα συμβαίνουν για να μη βαριέστε ποτέ – σκεφτείτε πως η ζωή σας μιμείται τη λειτουργία του ελληνικού κράτους.

 

Γενικά:

Ανέκαθεν ζοριζόσασταν να κινηθείτε με ψυχική ηρεμία σε δυο ταχύτητες – μια που γκαζώνει τέρμα και μια που πάει σαν μπάρμπας με απαρχές γλαυκώματος σε Toyota 30ετίας – όμως ο Ουρανός πάνω σας (κάπως πιο μόνιμα αυτή τη φορά) από τις 5 Μαρτίου θα σας αναγκάσει να τσιτωθείτε σε κάθε τομέα, όχι μόνο για να διαφυλάξετε ό,τι έχετε, αλλά και για να πάρετε κάτι παραπάνω. Παράλληλα με αυτή τη δημιουργική τσίτα θα χρειαστεί να διατηρήσετε και την καθημερινή σας ηρεμία στα δέοντα για το well being σας επίπεδα, με το πρόγραμμα “φαγητό, τηλεόραση, ξανά φαγητό, μια στιγμή να πάω να δω αν είναι έτοιμα τα ποπ κορν, ποτάκι, θα το φας αυτό το πατατάκι;” να παραμένει υποχρεωτικά ως έχει. Η φροντίδα του εαυτού σας δεν είναι πάντα αυτονόητη, ιδίως όταν προκύπτουν οικονομικά ζητήματα που θα αποσυντόνιζαν ως και τον Στουρνάρα, όμως (ιδίως για τους γεννημένους το β΄ δεκαήμερο) δεν θα είναι καθόλου δύσκολο το project management σε σχέση με την προσωπική σας ανάπτυξη και σε πνευματικό επίπεδο. Σημασία έχει να μην το βάζετε κάτω πουθενά και να βλέπετε κάθε πρόκληση της καθημερινότητας σαν ένα ταψί τυρόπιτα που μόλις βγήκε από τον φούρνο: δεν γίνεται να πάει χαμένη, πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο. 

 

Γκομενικά:

Η Σεληνιακή Έκλειψη στις 21 Ιανουαρίου πραγματοποιείται στον Οίκο του σπιτιού σας και φέρνει στην επιφάνεια πράγματα που ίσως να μην θέλατε να αντιμετωπίσετε σε πρότερο χρονικό διάστημα και, συνακόλουθα, αλλαγούλες απαραίτητες για να συνεχιστεί καλά η χρονιά. Ναι, όλο αυτό συμβαίνει μια στο τόσο γιατί το ζητούμενο από εσάς, δηλαδή η σταθερότητα, επιτυγχάνεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όταν είστε λίιιγο πιο flexible σε πράγματα που δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία (σαν να λέμε το σύμπαν σας λυπάται και δε σας ενοχλεί άλλο). Από τα μέσα Φεβρουαρίου ως τα τέλη Μαρτίου εκφράζετε πιο εύκολα τις επιθυμίες σας προς τον Θανάση (και τον κανονικό και τον υποψήφιο), πράγμα που σας κάνει ακαταμάχητους, ενώ με την Αφροδίτη πάνω σας από τα μέσα Μαΐου ως τις 9 Ιουνίου να περιμένετε αρκετή γκομενική κίνηση και δη εκτός των συνηθισμένων καλουπιών που επιλέγετε να φέρνετε διαρκώς στη ζωή σας. Μην κωλώσετε, όμως, σαν την Μαίρη τη μπαρόβια (τη φίλη του Βλάσση), και μην ξεχνάτε πως δε σας φταίνε τόσο οι πλανήτες για το τι συμβαίνει και το τι ΔΕΝ συμβαίνει στα γκομενικά σας, όσο η τάση σας να τα περνάτε όλα από κόσκινο και να καθυστερείτε να ζήσετε το “τώρα”. 

 

Επαγγελματικά/ Οικονομικά:

Οι κοινές δουλειές θα πάνε καλά, τα λεφτάκια θα έρθουν γιατί θα το επιδιώξετε να έρθουν, όμως συνολικά η δουλειά δεν θα σας απασχολήσει και πάρα πολύ μέσα στη χρονιά, κι αυτό οφείλεται σε δυο παράγοντες: πρώτον, η εγγενής τάση σας να τα κάνετε “όλα σε ένα νοικοκυρεμένα” θα σας γλιτώσει από διάφορες κακοτοπιές (λέγε με “Κατερίνα Γιουλάκη σε θέση προϊσταμένης”) και, δεύτερον, δεν είναι πως ήρθε η στιγμή να ανακαλύψετε πως υπάρχει ζωή και μετά το 12ωρο (τα 8ωρα είναι για τους φλώρους), απλά πλέον δε θα σας γεμίζει μόνο αυτό – κι αυτή θα είναι μια ανάγκη που θα βλέπετε στον καθρέφτη αμέσως μόλις θα ξυπνάτε, ιδίως από τα τέλη Μαρτίου και μετά. 

 

Προσωπικότητα που σας ταιριάζει: Σπύρος Παπαδόπουλος 

 

 

 

 

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

“Όχι, Ηρώ μου, εγώ θα σου πω πώς είναι οι σχέσεις, δεν θα μου πεις εσύ”

 

Γενικά:

Ας πούμε ότι μέχρι τώρα για αρκετό χρονικό διάστημα βρισκόσασταν σε ένα υπαρξιακό σκοτάδι, στο πλαίσιο του οποίου διαδραματιζόταν οι “μουσικές καρέκλες” της ζωής σας, όσο εσείς είχατε την αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου με σπασμένο πόδι που θα έπρεπε να διαγωνιστεί επί ίσοις όροις με τους λοιπούς συμμετέχοντες, οι οποίοι δεν αντιμετώπιζαν κανένα απολύτως κινητικό πρόβλημα. Το σκοτάδι διαλύεται σιγά σιγά με την πάροδο των μηνών και πλέον δεν βλέπετε ούτε το σπασμένο πόδι και, κυρίως, ούτε κανέναν άνθρωπο από αυτούς στο ρόλο της πατερίτσας. Νέα οπτική έρχεται με τη νέα χρονιά στα πάντα, στις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις), στην εκπλήρωση των στόχων σας, ακόμα και στην κοινωνική σας ζωή, με ανακαλύψεις που θα κάνουν διασκεδαστική την καθημερινότητα και θα αποβάλουν από το “είναι” σας αυτή την εσάνς “μόλις πέρασε από δω η γρουσούζα η συννυφάδα μου, πες στη μαμά να με ξεματιάσει, χάνομαι σου λέω” – πρώτον, γιατί το παθαίνετε και χωρίς συννυφάδα και δεύτερον γιατί όλα είναι πιο απλά όταν δεν τους δίνετε τόση σημασία. Εκμεταλλευτείτε την περίοδο των Εκλείψεων για δημιουργική αποδόμηση των υπαρξιακών τοτέμ σας και μην ξεχάσετε για κανένα λόγο ότι ο Μεγάλος Δάσκαλος φέρνει δυσκολίες ακριβώς για να σας διδάξει σε επίπεδο σκέσεων (πάντα με κάπα) τι είναι αυτό που στ’ αλήθεια θέλετε.

 

Γκομενικά:

Είστε, μια ωραία ατμόσφαιρα είστε, χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας ωστόσο, καθώς ο Δίας κάνει δουλίτσα από τον Τοξότη, σκορπίζοντας αστερόσκονη πάνω από τις σκέσεις σας (ναι, πάνω από αυτές με το κάπα), αποκαθιστώντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την έλλειψη εμπιστοσύνης σε ό,τι σας είχε κοστίσει (δεν εξετάζουμε αν και κατά πόσο φταίγατε και εσείς για αυτό) και κυρίως στα εξής δυο: το ανθρώπινο είδος με την απρόβλεπτη συμπεριφορά του, τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που δεν γίνονται ακόμα σωστά σε αυτή τη χώρα. Το βασικό είναι ότι πλέον ο ενθουσιασμός σας να γνωρίσετε τον άλλο κομποζάρεται ιδανικά με τη γνήσια διάθεσή σας να μην αλλάξετε τίποτα γι’ αυτόν αν δεν το θέλετε πραγματικά και χωρίς να υπάρχει η προοπτική αυτή η αλλαγή να “συμπληρώνει” το κομμάτι που λείπει απ’ τον σπασμένο καθρέφτη του δυϊσμού σας. Και σε φιλικό επίπεδο η συνύπαρξη είναι καλύτερη, αυτό βέβαια προϋποθέτει πάντα ότι η δική σας δοτικότητα θα παραμείνει σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα. 

 

Επαγγελματικά/ Οικονομικά:

Η δουλειά πάντα θα θέλει να σας ξεζουμίζει, αυτό είναι πιο προβλέψιμο κι από την ώρα άφιξης της Maria Menounos στο κόκκινο χαλί των Όσκαρς. Ο Ποσειδώνας (ιδίως για όσους έχουν γεννηθεί μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο) θα σας φορτώσει με πράγματα που μπορείτε μεν να κάνετε, ωστόσο ίσως σας προκαλέσουν ρυτίδες, κι επειδή το καλό υαλουρονικό δεν εξαρκεί για να περισώσει στη διάθεσή σας, θα χρειαστεί να παραμείνετε στο αρχικό σας πρόγραμμα και να μην τα φτύσετε απλά και μόνο για να δείξετε στον εαυτό σας ότι μπορείτε να το κάνετε. Τα λεφτάκια για το 2019 έρχονται μετά από έξυπνες επενδύσεις (δεν εννοούμε ακριβά ρούχα με μεγάλη έκπτωση) – κι αν η λέξη “επένδυση” σας ακούγεται πιο ξένη από τη φράση “σωστή τονικότητα” για τη Φωτεινή Δάρρα, να θυμάστε απλά πως το “αργά και σταθερά” δεν είναι μόνο τρόπος ασφαλούς οδήγησης αλλά και πλοήγησης στη σκληρή (για όλους, μην το πάρετε προσωπικά) καθημερινότητα. 

 

Προσωπικότητα που σας ταιριάζει: Καίτη Κολεσίδου – Γκιούλμπαμπα

 

 

 

 

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 

Καλημέρα, καινούργια μου αγάπη, καλημέρα, καινούργια ζωή.

 

Γενικά:

Καιρό γυροφέρνετε στο μυαλό σας την ιδέα πως ό,τι φαίνεται να αποσυντίθεται, κι απλά κρύβεται πίσω από μια φορτωμένη βιτρίνα που αποσπά την προσοχή, έχει έρθει η ώρα να πεταχτεί στα σκουπίδια, όμως περιμένετε τον Ουρανό να σας ανοίξει την πρώτη μαύρη σακούλα μπροστά σας. Όλα γίνονται αργά από πέρυσι και έτσι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν, όμως σημασία έχει πως η ανάγκη σας να αποτινάξετε από πάνω σας όλα τα βαρίδια προηγουμένων ετών θα ικανοποιηθεί και μάλιστα χωρίς τον κλασικό τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε τα πράγματα (“χάσου απ’ τα μάτια μου, πού πας, γύρνα πίσω, είπα εγώ να φύγεις“, κ.λπ.). Δεν μιλάμε ακριβώς για αναγέννηση από τις στάχτες, ούτε για κάτι ετερόφωτο (και άρα προσωρινό για τη δική σας περίπτωση), αλλά για την εξελικτική πορεία που πραγματοποιείτε (δια πυρός και σιδήρου) εδώ και καιρό και η οποία θα σας κάνει μέσα στη χρονιά πιο “λαίμαργους” (αλλά όχι για τζανκ, if you know what I mean), πιο αποφασιστικούς (αλλά όχι μονόχνωτους) και πιο δημιουργικούς (αλλά όχι για ίντριγκες που παραμένουν μόνο στο μυαλό σας και σας χαλάνε το “τσι”). 

 

Γκομενικά:

Σας φαίνονται πολλά (ιδίως σε εσάς του β΄και γ΄ δεκαημέρου) τα όσα πρέπει να διαχειριστείτε σχετικά με τον Θανάση, είτε αυτός υπάρχει στη ζωή σας είτε αποτελεί παρελθόν. Το μόνο πράγμα που μπορεί να σας αποστερήσει τη δύναμή σας στον τομέα των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις), αυτό που σας δίνει το πάνω χέρι συναισθηματικά, είναι ο φόβος ότι ο Θανάσης δεν θα είναι έτοιμος να πάρει αυτά που θα του δώσετε. Το καλό είναι πως, σταδιακά μέσα στη χρονιά, θα μάθετε πως η τυχόν επιτυχία μιας συναλλαγής (με την ευρεία έννοια του όρου, να συμπεριλαμβάνει και τις σκέσεις – με κάπα) δεν πρέπει να κρίνεται μόνο από τη διάθεση που είχε ο άλλος στο πλαίσιό της. Στις Εκλείψεις της χρονιάς να περιμένετε απότομες αλλαγές, ευχάριστες κατά βάση – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είναι επίπονες, με την πρώτη Ηλιακή της χρονιάς στις 6 Ιανουαρίου να σας απελευθερώνει σε πρώτη φάση από τα πιο πάνω συναισθηματικά βαρίδια. Στις αρχές Ιουλίου η Ηλιακή Έκλειψη πάνω σας θα είναι ό,τι χρειάζεστε για να πάτε παραπέρα τη ζωή σας (ξανά, όχι εύκολα, αλλά πότε στ’ αλήθεια το εύκολο ήταν με εσάς το ζητούμενο, έστω και από βίτσιο;), ενώ στα μέσα του ίδιου μήνα η Σεληνιακή Έκλειψη ενδέχεται να θέση σε κίνδυνο αυτή σας την προσπάθεια, γι’ αυτό και κάντε κουμάντο με τις διακοπές, μην τρέχετε στις παραλίες της Κύθνου έξαλλοι με το σύμπαν χωρίς να μπορείτε να χαρείτε τις θάλασσες και τις ακτές. 

 

Επαγγελματικά/ Οικονομικά:

Ένας νέος κύκλος έχει ήδη ξεκινήσει στα επαγγελματικά σας και θα διαρκέσει ως τις αρχές Δεκεμβρίου του 2019. Ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα πράγματα που θα μάθετε αυτή τη χρονιά συγκαταλέγεται και η υπομονή στον εργασιακό χώρο, υπό την έννοια ότι πλέον θα μετράει περισσότερο το “να πληρώσουμε Νίκο μου, να πληρώσουμε και να φύγουμε” (και δη χωρίς την κλάψα) παρά το να κάθεστε ώρες επί ωρών περνώντας μια μια τις καρτέλες του ΙΚΑ και προσπαθώντας να βρείτε τι δεν έκανε ο συνάδελφος, ενώ του είχατε πει ότι η πρωτοβουλία του στο συγκεκριμένο κομμάτι θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με αυτή της διοίκησης της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια όταν επιλέγει μόνη της τραγούδι για τη Eurovision: μπάχαλο. Πλέον το μπάχαλο δεν σας χαλάει (τόσο) την αισθητική, αλλά μαθαίνετε να βάζετε την απόστασή σας ανάμεσα σε αυτό και τον εργασιακό ψυχισμό σας, καθώς μετράτε την αποδοτικότητα με βάση το πόσο ξεκούραστος επιστρέφετε στον καναπέ σας το βράδυ. Αργείτε σε αυτά, αλλά όταν τα καταφέρετε, δεν υπάρχει άλλος να τα κάνει τόσο ωραία.  

 

Προσωπικότητα που σας ταιριάζει: Δήμητρα Παπαδοπούλου στους Απαράδεκτους

 

 

 

 

 

ΛΕΩΝ

 

Ποδαρικό με υπαρξιακό vertigo και απότομες αλλαγές που θα ζήλευε (λογοτεχνικά) και ο George R.R. Martin.

 

Γενικά: 

Εσείς που βαριέστε το flatness (άλλο τι λέτε στον κόσμο) και την ήσυχη καθημερινότητα, ήρθε η ώρα να πάρετε αυτό που αποζητάτε από τον πρώτο κιόλας μήνα της χρονιάς, καθώς η Σεληνιακή Έκλειψη πάνω σας στις 21 Ιανουαρίου φέρνει τη βουή και την αντάρα στη ζωή σας, το υπαρξιακό vertigo, τη διχοτόμηση του “είναι” που θα σας εξωθήσει σε μεγάλες και απότομες αλλαγές. Φυσικά αυτό έρχεται πακέτο με το άγχος, αλλά όσο υπάρχει υαλουρονικό και υπομονή (αυτή δε θα τη βρείτε στα φαρμακεία, κάντε κουμάντο αλλιώς) η αλλαγή που θέλατε στην καθημερινότητα (αλλιώς έπρεπε να προσέχατε τι ευχόσασταν). Με τον Κρόνο στον 6ο Οίκο σας (ειδικά οι γεννημένοι το β΄ δεκαήμερο) θα χρειαστεί στις προαναφερθείσες αλλαγές να συμπεριλάβετε (άνευ εκλείψεων και παραπόνων) ένα ανανεωμένο πρόγραμμα wellness, που θα σας επιτρέπει να ξεκουράζεστε σαν άνθρωποι. Ο Ουρανός στον Ταύρο από τον Μάρτιο και μετά θα θέσει σε κίνηση και τα επαγγελματικά σας, τα οποία ωστόσο θα σας απασχολήσουν μόνο στο βαθμό που θα αποσπάσουν την προσοχή σας από το σον σον, που θα είναι ανελέητο. 

 

Γκομενικά: 

Ο Δίας στον Τοξότη φέρνει την τύχη στα γκομενικά σας, ωστόσο για να πραγματοποιηθεί αυτό θα χρειαστεί πρώτα (αν δεν την κάνετε ήδη) μια συνεκτική επισκόπηση (= βραδιά αναμνήσεων παρέα με δυο μπουκάλια Τζόνι) παλιών επιτυχιών (= άσωτων γκόμενων που το μόνο που άφησαν πίσω τους ήταν στάχτη και τρύπια σώβρακα) μέσα από τις οποίες βγήκατε πιο σοφοί (= και πιο μπαϊλντισμένοι, αλλά ας είναι) με σκοπό να ξέρετε καλύτερα τι ψάχνετε. Το φοβερό στην περίπτωση του Δία είναι πως, μαζί με την τύχη και τον συνακόλουθο ενθουσιασμό, αυξάνεται και η προσωπική σας σοφία και πλέον ξέρετε πώς και για ποιον πρέπει να αγωνιστείτε και ποιος είναι πιο χαμένη περίπτωση από ό,τι ήταν ο Στράτος για τη Ρεγγίνα (στη 2η σεζόν Βέρα στο Δεξί). Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 αυτή η κατάσταση θα φέρει μπόλικο κόσμο στη ζωή σας. Choose wisely.

 

Επαγγελματικά/ Οικονομικά:

Ο Ουρανός στον Ταύρο (ειδικά για όσους έχουν γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο) θέλει πολύ ξεκάθαρα πράγματα στα εργασιακά σας και για κανένα λόγο δεν θα σας αφήσει να κολλάτε ένσημα κάπου όπου καταπιέζεται η δημιουργικότητά σας (στην οποία βάζει φωτιά κι ο Δίας). Όσοι τολμούν ανταμείβονται διαχρονικά σε αυτή τη ζωή (εκτός από αυτούς που τόλμησαν απλά για να πουν ότι το έκαναν, γ’ αυτό προσέξτε) γι’ αυτό και η χρονιά, ειδικά μετά τον Μάρτιο, προφέρεται για τέτοιες αλλαγές στη δουλειά που θα φέρουν και νέες συνεργασίες και, συνεπώς, λεφτάκια για να τραφεί το “εγώ” σας (καλά, και για να γεμίσει το ψυγείο σας). Δεν είναι απαραίτητο να πάθετε εμμονή με το να γίνετε το αφεντικό σε κάτι που δε σηκώνει τέτοιο ρόλο, ούτε να τα σπάσετε με όλους – εξάλλου αυτό που σας ενδιαφέρει πάντα είναι να δείξετε πως εσείς τους ξελασπώσατε, από όποια θέση κι αν το κάνατε. 

 

Προσωπικότητα που σας ταιριάζει: Γιολάντα Ραγιά, η ορίτζιναλ Ντένη

 

 

 

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

 

There’s no place like home. Ακόμα κι όταν δεν μυρίζει χλωρίνη από το σοβατεπί ως το ταβάνι. 

 

Γενικά:

Το πρότυπο της ζωής σας διαχρονικά συνδυάζει στοιχεία τόσο από τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό, όσο και τον γάτο Garfield, αν αφαιρέσουμε την ξινίλα του πρώτου και την αεργία του δεύτερου (παρότι ενίοτε κινείστε στο πεδίο της πρώτης προκειμένου να αποφύγετε τη δεύτερη). Ο Δίας στον Τοξότη ως τον Δεκέμβριο του 2019 θα σας αφήσει στην ησυχία του φυσικού σας χώρου, στο σπίτι σας δηλαδή, για να χαρείτε την οικογένειά σας (αν όχι τους εξ αίματος συγγενείς, όσους επιλέξατε στην πορεία), επιλύοντας σταδιακά οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα δημιουργηθεί, και συσφίγγοντας σχέσεις που θα ανανεώσουν τον τρόπο ζωής σας περισσότερο και από ό,τι ανανεώθηκε η Άντζελα Δημητρίου μετά το δεύτερο διαζύγιο από τον Γιώργο Τρούπη. Ειδικά από τον Μάρτιο και μετά ίσως προκύψει κάποια πίεση στο συγκεκριμένο κομμάτι, γι’ αυτό μην ξεχνάτε να ζητάτε κι εσείς από τους άλλους, προκειμένου να μη συμβούν σκηνές όπως “Όταν μου ζητούσες να σου δείξω το καρεκλάτο την ήξερες την Σάσα, την ήξερες την Σάσα;”.

 

Γκομενικά: 

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω (ειδικά για τους γεννημένους το β΄ δεκαήμερο) θα συνεχίσει να ασκεί τις δικές του πιέσεις στα γκομενικά, οι οποίες για τους αδέσμευτους θα δρουν αποτρεπτικά, τύπου “πού να μπλέκεις τώρα, κι αν είναι από αυτούς που πιστεύουν πως η γη είναι επίπεδη“, ενώ για τους δεσμευμένους θα συνδέονται με βαθύτατους υπαρξιακούς προβληματισμούς που μόνο ο Πλαπούτας με τη γκόμενά του την Καριοφυλλιά μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν, φυσικά σε ένα ταξίδι στη Μονεμβασιά. Βέβαια, το καλό είναι πως θα αποφύγετε όντως την κουλοσύνη που επικρατεί εκεί έξω (flat earthers, antivaxers, υποστηρικτικές του Trump), με την επιλεκτικότητα να σας ανταμείβει σταδιακά, ενώ από την άλλη όσοι βρίσκονται σε σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις) θα χρειαστεί να την τεστάρουν θρου εντ θρου, ώστε να μην προχωρήσουν σε τίποτα πιο επίσημο και χαντακωθούν χωρίς λόγο. Φυσικά ο Θανάσης θα νιώθει κάπως ξεκομμένος από τη φάση, ενώ εσείς θα θέλετε τα πάντα τ ώ ρ α, σαν 15χρονο, ωστόσο υπάρχει πάντα η μέση λύση, δηλαδή η δική σας υπομονή σε συνδυασμό με την αναλυτική σας σκέψη, η οποία θα παρακάμψει και τη στάχτη που θα προσπαθήσει να σας ρίξει ο απατηλός Ποσειδώνας στους Ιχθύες. 

 

Επαγγελματικά/ Οικονομικά:

Δεν περιμένατε τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες για να συνειδητοποιήσετε ότι περιβάλλεστε από ανθρώπους που σας στέλνουν διφορούμενα μηνύματα (τα μισά εκ των οποίων είναι καραμπινάτα ψέματα), γι’ αυτό και οι επαγγελματικές συνεργασίες πρέπει να συνεχίσουν να περνάνε από διαρκή έλεγχο, ο οποίος είναι το μόνο εργαλείο για την πρόληψη της διάχυτης ηλιθιότητας που μαστίζει τον πλανήτη και αποτελεί, φυσικά, τον κρυπτονίτη σας. Η δουλειά θα σας απασχολήσει βέβαια τόσο όσο, καθώς το σπίτι θα είναι σε προτεραιότητα, πράγμα που δεν σας χαλάει βέβαια καθόλου, διότι και τα οικονομικά θα είναι σταθερά, αν φυσικά δεν προβείτε σε αουλίκια της στιγμής, ιδίως τις περιόδους του ανάδρομου Ερμή (5-27 Μαρτίου, 7/7-1/8, 31/10-20/11). Αν κάποια στιγμή χρειαστεί να τολμήσετε κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο τις ισορροπίες της δουλειάς, σκεφτείτε πρωτίστως τις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις, και οι επαγγελματικές) που θα στηρίξουν αυτό το εγχείρημα. Εκεί κρύβεται το “ναι” ή το “όχι” για να προχωρήσετε ανάλογα. 

 

Προσωπικότητα που σας ταιριάζει: Ασπασία Βαρδάτσικου 

 

 

 

 

 

ΖΥΓΟΣ

 

Ζάχος Δόγκανος on acid

 

Γενικά:

Ο Δίας στον Τοξότη σας δίνει την απαραίτητη διπλωματική ικανότητα και ευκολία στην επικοινωνία που θα χρειαστείτε για να αντιμετωπίσετε τις όποιες στριμόκωλες καταστάσεις σάς έχουν περιορίσει το εύρος κινήσεων στην καθημερινότητα. Ως γνωστόν, η διπλωματία είναι η τέχνη που ξεκινάς να εφαρμόζεις στην καθημερινότητα όταν η συνεννόηση ως αξία/ έννοια πατώνει χειρότερα κι από τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Γιουροβίζιον το ’98, με τραγουδίστρια τη Διονυσία Καρόκη. Ο Πλούτωνας από τη θέση του συνεχίζει (ιδίως για τους γεννημένους στα τέλη του β΄ δεκαημέρου) να δημιουργεί τριβές με τα σόγια, οι οποίες καταλήγουν, κλασικά, στο να μη σας ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέραν του να περνάτε εσείς καλά, ενώ και ο Κρόνος συνεχίζει να σκορπάει την ξινίλα του πάνω από τις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με τους δικούς σας ανθρώπους. Βέβαια, αυτό σημαίνει πως έχει έρθει σίγουρα η ώρα να αναδιοργανωθείτε και να ξεφορτωθείτε ανθρώπους που θεωρούσατε βαρίδια για χρόνια – κι εδώ θα δείξει αν όντως το εννοούσατε. Κατά τη διάρκεια των Εκλείψεων το χάος θα αποτελέσει πηγή δημιουργίας και, αργότερα, αυτοπεποίθησης καθώς, όπως ήδη ξέρετε, αν δεν σας πιέσουν, χαΐρι δε βρίσκετε με τίποτα.  

 

Γκομενικά: 

Έχετε χάσει την εμπιστοσύνη σας στις αξίες και τους θεσμούς και ό,τι έχει απομείνει όρθιο σε αυτό το χώρο είναι η Καίτη Γαρμπή, ο Σταμάτης Γονίδης, ο μουσακάς χωρίς κολοκύθι και η σοκοφρέτα. Φυσικά και έχετε δίκιο να αισθάνεστε έτσι, όμως εν γένει η χρονιά θα είναι πιο mild από ό,τι περιμένατε, καθώς ο Θανάσης θα είναι συνεννοήσιμος και, όπου αυτό δε συμβαίνει, απλά δεν σας απασχολεί καθώς το μότο σας από “γύρνα πίσω θα πεθάνω, έχω αρχίσει και τα χάνω” μετατρέπεται σταδιακά σε “να και τ’ άστρα να κι η γλάστρα αν δεν έρθεις”. Από τον Σεπτέμβρη η Αφροδίτη πάνω σας θα κάνει θαύματα, αλλά μέχρι τότε οι επιτυχίες θα έρθουν, απλά ίσως δεν καταλήξουν σε κάτι πιο μόνιμο – όχι ότι σας νοιάζει, διότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα που δίνουν χαρά στη ζωή σας. Οι δεσμευμένοι θα μπορούν να φέρουν εις πέρας διάφορα σχέδια που έχουν κάνει κατά καιρούς (ως και ανακαίνιση στο μπάνιο σάς βλέπω να κάνετε) και μάλιστα σε κλίμα ευχάριστο, χωρίς καμία προστριβή ή, έστω, υποψία κρυφής ατζέντας. 

 

Επαγγελματικά/ Οικονομικά:

Οι διαδικασίες που παίρνουν χρόνο σάς τρομάζουν όσο και σας γοητεύουν και τα επαγγελματικά σας έχουν μπει ακριβώς σε μια τέτοια φάση, η οποία θα χαρακτηριστεί την ερχόμενη χρονιά τόσο από ρίσκα, όσο και από περιόδους που δεν θα αποτολμάτε ούτε “όχι” να ψελλίσετε στους από πάνω σας. Ο Ουρανός στον Ταύρο μετά τις 5 Μαρτίου θα βελτιώσει τα οικονομικά σας κι έτσι, με αυτό το πρόβλημα (σχετικά) επιλυμένο θα μπορείτε να εντοπίσετε τι σας αρέσει, τι σιχαίνεστε (πλέον σίγουρα) και τι θα έπρεπε να κάνετε ώστε να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας και, βασικότερα, στους μελλοντικούς στόχους που έχετε για την τσέπη σας. Δεν είναι ακριβώς μια χρονιά μετάβασης, αλλά μια χρονιά συνειδητοποίησης και πρακτικότητας, στην οποία καμιά φορά (γκούχου) χωλαίνετε εκνευριστικά για ευφυείς άνθρωποι. “Στρογγυλέψτε” λίγο το “μια κρύο, μια ζέστη” που εφαρμόζετε στο χώρο εργασίας έναντι όλων και κανείς δεν θα πάθει τίποτα. 

 

Προσωπικότητα που σας ταιριάζει: Mα φυσικά ο Ζάχος – και όχι μόνο για το 2019.

 

 

 

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

 

Γενικά:

Ένα πράγμα που σας ευχαριστεί βαθύτατα και που πολύς κόσμος αδυνατεί να κατανοήσει είναι το πόσο εύκολα ξεφορτώνεστε όποιον και ό,τι ανέχεστε, ενδεχομένως και επί δεκαετίες ολόκληρες, in a blink of an eye, πιο γρήγορα κι από όσο χρειάζεται η Εύη για να θάψει την Αμανατίδου μόλις η τελευταία γυρίσει το κεφάλι της αλλού. Ο Ουρανός στον 7ο Οίκο σας των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις) από τον Μάρτιο και μετά θα κάνει μια μεγάλη εκκαθάριση σε αυτό τον τομέα, κι έτσι είναι καλή ευκαιρία να ξεφύγετε από καταστάσεις καταπίεσης, ξεχωρίζοντας μόνο τις σκέσεις (πάντα με κάπα λέμε) που έχουν σημασία – και μόνον αυτές. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω κάθεται βαρύς στον Οίκο των ιδεών και της επικοινωνίας (ιδίως για τους γεννημένους το β΄ δεκαήμερο) κι έτσι δεν θα είναι τόσο εύκολο να συνεννοηθείτε με τους ανθρώπους γύρω σας (καλά, ξέρουμε και πώς συνεννοείστε όταν δεν είναι ο Κρόνος στον Αιγόκερω, αλλά τέλος πάντων). H αλήθεια είναι πως βαριέστε πολύ τις εντάσεις, γιατί πιστεύετε πως τις ζείτε στο φουλ μόνοι σας, ενώ οι άλλοι απέναντί σας νομίζουν πως παίζουν στη Μελωδία της Ευτυχίας, αλλά για το 2019 θα πιάσει τόπο η όποια σας ταλαιπωρία στον τομέα αυτό. Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Λέοντα στις 21 Ιανουαρίου φέρνει πολλές απότομες αλλαγές στη δουλειά και μια αίσθηση δικαίωσης απέναντι στο πανελλήνιο (κοινώς: “κάποια ζώα δε με πιστεύανε”). 

 

Γκομενικά: 

Οι σκέσεις (πάντα με κάπα είπαμε) περνάνε από το υπαρξιακό σας κόσκινο που θέλει να ξεφορτωθεί τους Χαλακατεβάκηδες της ζωής σας, τους ανθρώπους δηλαδή που νομίζουν πως είναι διαχειριστές στην υπαρξιακή πολυκατοικία άλλων, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορούν ούτε να πάνε στο περίπτερο να διαλέξουν τις σωστές τσίχλες που τους είπατε. Ό,τι αντέχει θα αντέξει και ό,τι είναι για τα μπάζα θα πάει με χαρά να τα βρει. Με αυτά τα δεδομένα, για όσους είναι μόνοι τους, ο Θανάσης μπορεί μεν να προσεγγιστεί, αλλά το πιθανότερο είναι πως εσείς δεν θα το θέλετε, καθώς όλοι θα σας ξινίζουν ή – χειρότερα – θα σας φαίνονται επικά αδιάφοροι, ένας συνδυασμός Ελένης από το Ρετιρέ και της καριέρας της Βανέσας Αδαμοπούλου. Δεν υπάρχει πιο παντοδύναμο ζώδιο όταν είναι μόνο του, γι’ αυτό μην ενδώσετε παραπάνω από όσο θέλετε να παίξετε – και να το κάνετε, εξάλλου, ο Ουρανός εκεί θα είναι από το Μάρτη και μετά για να ξεφορτώνει μπάζα αβέρτα. 

 

Επαγγελματικά/ Οικονομικά:

Ο Δίας στον Τοξότη φέρνει λεφτάκια και γενικότερα τύχη στον τομέα των εισοδημάτων, αρκεί βέβαια κι εσείς να μην είστε σκορποχέρηδες και να φτιάξετε πράγματι ένα πλάνο επένδυσης (δηλαδή να μην μπουκάρετε στα εμπορικά κέντρα αδιακρίτως χωρίς έλεγχο στις κάρτες) ή, έστω, ένα πλάνο αποταμίευσης (ομοίως παραπάνω). Οι επαγγελματικές εξελίξεις θα είναι άμεσες από τα τέλη Ιανουαρίου, γι’ αυτό καλό θα ήταν να είστε προετοιμασμένοι σε σχέση με το τι θέλετε, τι λέτε πως θέλετε αλλά στην πραγματικότητα φοβάστε και τι δεν έχετε κάνει ποτέ και είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε. 

 

Προσωπικότητα που σας ταιριάζει: Ο Γιάννης από τους Απαράδεκτους, ειδικά όταν λέει “Ρίχτε μου Φώτα”

 

 

 

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αν έχεις τύχη διάβαινε. Διάβαινε καλέ, που σου λέω και μη χαζεύεις. 

 

Γενικά:

Συνήθως σε κάθε ομάδα ανθρώπων, όπως αυτή κι αν προσδιορίζεται (οικογένεια, φίλοι, λέσχη κεντήματος) εσείς είστε οι πρωτοπόροι, τα ελεύθερα πνεύματα, οι ηθικολόγοι και ταυτόχρονα οι πάρα πολύ λαρτζ σε όλα, αναζητώντας διαρκώς το υπέρτατο νόημα της ζωής (αν και αυτό, όπως όλοι οι άλλοι ξέρουμε, βρίσκεται στα ρολά κανέλας). Ο κυβερνήτης σας Δίας πάνω σας για έναν σχεδόν χρόνο θα σας φέρει τύχη, εφόσον κι εσείς δεν κοιμάστε όρθιοι ή δεν κάνετε λανθασμένες παρορμητικές επιλογές στους στόχους για τη ζωή σας, θα σας δώσει πίσω τον χαμένο χρόνο που ξοδέψατε προσπαθώντας να αλλάξετε πράγματα που δεν αλλάζουν ή να δείξετε πως σάς αρέσει να περιορίζεστε σε ένα συγκεκριμένο κάδρο σκέψης. Η προσωπική ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα είναι το ζητούμενο αυτής της χρονιάς και η μεγάλη της πρόκληση. Δείξτε αυτό που είστε και ψάξτε αυτό που σας λείπει πραγματικά. 

 

Γκομενικά: 

Αν έχεις τύχη διάβαινε, αυτό λέει ο σοφός λαός, εσείς βέβαια όταν έχετε τύχη δεν “διαβαίνετε” απλά, αλλά σταματάτε να δείτε αν τα φανάρια αναβοσβήσουν σωστά, τι φυτρώνει στην άκρη του δρόμου και πόσα πετρελαιοκίνητα έχουν περάσει, ώστε να υπολογίσετε προχείρως τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους. Αυτές λοιπόν οι παράλληλες ενασχολήσεις πρέπει να περιοριστούν σημαντικά αυτή τη χρονιά, καθώς ο Δίας στον Τοξότη φέρνει συναισθηματικές εξελίξεις και δη απρόσμενες, τόσο αν είστε σε σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις) όσο κι αν ο Θανάσης αποτελεί μια μακρινή ανάμνηση ή ένα άπιαστο (νομίζετε) όνειρο. Όσο αφήνετε τον εαυτό σας ελεύθερο να εκφραστεί και δεν περιορίζεστε από επιθυμίες άλλων ανθρώπων ή εμπόδια καταστάσεων που θεωρείτε εσείς ανασταλτικά για την ευτυχία σας, όλα θα προχωράνε. Η επιρροή του Ποσειδώνα στους Ιχθύες ίσως δημιουργήσει μερικές εντάσεις με την οικογένειά σας, όμως τίποτα συγκλονιστικά κακό ή άβολο δεν θα προκύψει αν δεν ξεχάσετε πως αυτή είναι η χρονιά σας σε όλα. 

 

Επαγγελματικά/ Οικονομικά:

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω (ιδίως για όσους έχουν γεννηθεί το β΄ δεκαήμερο) θέλει να κάνετε τον Λύκο της Wall Street αλλά από το Κουκάκι και να βρείτε νέους τρόπους να χρηματοδοτήσετε τα ταξίδια που ονειρεύεστε να πάτε. Μεγαλύτερη σημασία έχει οπωσδήποτε η στάση σας στα επαγγελματικά, καθώς έχει έρθει η ώρα να εντοπίσετε τι πρέπει να αλλάξει στη συμπεριφορά σας ώστε: (α) να σας παίρνουν στα σοβαρά όλοι χωρίς δεύτερη σκέψη, (β) να είστε αποτελεσματικοί χωρίς απλά να δουλεύετε non stop, (γ) να μην πιέζετε συναδέλφους και αφεντικά χωρίς λόγο, καθώς καθένας έχει τους δικούς του ρυθμούς και, guess what, καμιά φορά οι δικοί σας είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν στα δεδομένα άλλων ανθρώπων και όχι το ανάποδο. 

 

Προσωπικότητα που σας ταιριάζει: Ο μοναδικός Τζιοβάνι Ντάλλας

 

 

 

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

A little less conversation, a little more action

 

Γενικά:

Αυτά που ξέρατε θέλετε έτσι κι αλλιώς να τα ξεχάσετε (ειδικά όσα έγιναν μέσα στο 2018), κι όσα έρχονται θα κάνουν τους άλλους να θέλουν να σας ξεχάσουν, πολύ απλά διότι το δικό τους σταματάει να περνάει. Η χρονιά ξεκινάει με Ηλιακή Έκλειψη πάνω σας στις 6 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται ξανά με Ηλιακή Έκλειψη στις 26 Δεκεμβρίου, φέρνοντας απότομες αλλαγές στη ζωή σας, εκκαθαρίσεις και τα πρώτα αποτελέσματα της μαθητείας σας κάτω από τον Κρόνο. Δεν είναι πως μια ωραία πρωία ξυπνήσατε όπως η Έφη Σαρρή κάποτε κι αρχίσατε να τραγουδάτε “Άι σιχτίρι, άι σιχτίρι, θα κλειστώ σε μοναστήρι”: ούτε διαφημιστικό για νέο σινγκλ είναι η ζωή σας, ούτε απλή απόπειρα να χαλάσετε τη βολή όσων εξαρτιούνται από εσάς. Ήρθε η ώρα να πράξετε για τη δική σας ευτυχία, διότι μόνο από εσάς εξαρτάται. Σε περίπτωση που ο Πλούτωνας κάνει τα δικά του και σας αποσταθεροποιεί τη διάθεση, αγνοήστε όσο μπορείτε τις φοβίες που έρχονται στην επιφάνεια και αξιοποιήστε το ένστικτό σας. Ο Δίας είναι η Πέπη στη Σωσώ σας, η Μάχη στη Φλώρα σας, η βοήθεια που χρειάζεστε για να μην επαναλάβετε τα λάθη του παρελθόντος, γι’ αυτό αξιοποιήστε την εμπειρία σας και μη φοβηθείτε να βουτηχτείτε σε νέες περιπέτειες. 

 

Γκομενικά: 

Η Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο στις 2 Ιουλίου φέρνει τα πάνω κάτω στις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και πλέον ο Θανάσης δεν θα μπορεί να αποφύγει την κουβέντα για το πού πάει αυτό το λεωφορείο – κι αν δεν πάει κάπου γιατί συνεχίζεται η διαδρομή. Έτσι κι αλλιώς από τον Μάρτιο και μετά όλα θα αρχίσουν να διαμορφώνονται διαφορετικά, με την υπομονή σας να έχει εξαντληθεί σε πολλαπλά επίπεδα: (α) απέναντι στον εαυτό σας και στο πόσο τον είχατε παραμελήσει, (β) απέναντι στο πόσο λανθασμένη τακτική είναι το “φυσάω και το total 2% επειδή κάποτε κάηκα από έναν τραχανά ξινό”, (γ) απέναντι στο πόσο έχετε αφήσει τον Θανάση (εφόσον υπάρχει) να αλωνίζει στη ζωή σας, ξεχνώντας ότι εσείς καθορίζετε την ατζέντα και όχι ο κάθε ουρανοκατέβατος τύπος που κάποτε σας γυάλισε. Η Σεληνιακή Έκλειψη πάνω σας στις 16 Ιουλίου θα σας φέρει σημαντικά νέα, ρίχνοντας φως σε πράγματα που θα σας βοηθήσουν να περάσετε ένα ισορροπημένο καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση, αν το θελήσετε και δεν έχετε παραιτηθεί από τη διαδικασία του φλερτ και της προσωπικής ευτυχίας, όλα μπορούν να προχωρήσουν. 

 

Επαγγελματικά/ Οικονομικά:

Τα οικονομικά σας θα κινηθούν καλύτερα τους τελευταίους μήνες του χρόνου, με τα διαστήματα των Εκλείψεων να επιδεικνύετε τις ικανότητες που έχετε ως μάνατζερς των πάντων και να ξεγλιστράτε μέσα από τις δυσκολίες μπροστά στις οποίες άλλοι θα έφευγαν τρέχοντας πιο πολύ από όσο απέφευγε ο Κωνσταντίνος την Ντένη όταν εκείνη είχε ανακαλύψει πως τα ‘χει με την Μαρίνα. Στα επαγγελματικά οι δυσκολίες ξεπερνιούνται αν διατηρήσετε τις ισορροπίες, ενώ το σύμπαν σάς δείχνει το λεγόμενο tough love με εξαιρετικά, όμως, αποτελέσματα. Και κάτι ακόμα: αν δεν σας καλύπτει η δουλειά σας, τότε υπάρχουν δυο επιλογές. Είτε να σταματήσετε τη γκρίνια και να περιμένετε υπομονετικά, είτε να τα κάνετε όλα όπα. Το πρόβλημα είναι πως το 2019 και οι δυο επιλογές ταυτόχρονα θα ταιριάζουν στην προσωπικότητά σας και ποιος θα βρεθεί να αποφασίσει για εσάς. 

 

Προσωπικότητα που σας ταιριάζει: Χριστίνα από την Τελική Απόφαση 

 

 

 

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Απέξω επιτυχημένος CEO των πάντων κι από μέσα η Μαρία της Γειτονιάς

 

Γενικά:

Πραγματώνετε Σωκράτη Μάλαμα “Άλλα θέλω κι άλλα κάνω, πώς να σου το πω, έλεγα περνούν τα χρόνια, θα συμμορφωθώ”, καθώς η προσωπική σας ανάπτυξη τη νέα χρονιά αβαντάρεται ιδιαίτερα σε δυο επίπεδα, το φιλικό/ κοινωνικό και το επαγγελματικό, όσο η συναισθηματική σας ασφάλεια μοιάζει να εξαρτάται, σε πρώτο πλάνο κι αν έχετε τη διάθεση να την αφήσετε έτσι, από την “καλοσύνη των ξένων”. Η Μπλανς Ντιμπουά δε σας πάει πάρα πολύ και με δεδομένο ότι είστε ελεύθερο πνεύμα, είναι τουλάχιστον αστείο να αφήνετε τον Θανάση να παίζει μπάλα στη δική σας έδρα, μόνο και μόνο επειδή νομίζετε πως αυτό είναι που “πρέπει” να συμβεί για να περάσετε καλά. Έχετε βέβαια πάρα πολλές δουλειές, ειδικά μετά τις αρχές Μαρτίου και κανείς δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία σας στη δουλειά. Η χρονιά είναι εξαιρετική για να δικτυωθείτε κοινωνικά και να αξιοποιήσετε κάθε νέα διαπροσωπική σχέση που θα προκύψει, καθώς συνεχίζετε να είστε αξιαγάπητοι και παρά το όποιο άγχος σάς προκαλεί το μέλλον, ξέρετε πως είστε φτιαγμένοι για να το ξεπερνάτε (με τον όποιοκ τρόπο). Από τον Μάρτιο και μετά η πίεση στο σπίτι ίσως ενταθεί, γι’ αυτό μην ξεχνάτε ποτέ πως ακόμα κι εσείς ίσως χρειαστεί να κάνετε υποχωρήσεις. 

 

Γκομενικά: 

Η Σεληνιακή Έκλειψη στις 21 Ιανουαρίου συγκλονίζει τα γκομενικά σας και εν γένει τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις λέμε), κυρίως διότι σάς θυμίζει πώς είναι εσύ να αποφασίζεις για τους άλλους με βάση τα όσα θέλεις, καθώς και το πώς μοιάζει η ανεξαρτησία μετά από αρκετό καιρό υποχωρήσεων χωρίς λόγο. Αν, παραδόξως σε σχέση με τη συνήθη σας διάθεση, δεν αισθάνεστε έτοιμοι να δώσετε πολλά στον Άλλο, ίσως και να μη χρειάζεται να το κάνετε – δεν είναι εξάλλου υποχρεωτικό. Αν είστε μόνοι σας, ίσως ο έρωτας να έρθει από ένα μέρος που δεν περιμένατε – κι όχι βέβαια όπως το έπαθε η Φλώρα με τον Αχιλλέα μετά το σχολείο. Μην ξεχνάτε: δεν είναι κακό να πηγαίνεις στα ψαχουλευτά, να μην ξέρεις τι ακριβώς θα σε κάνει ευτυχισμένο και πώς θα το καταφέρεις. Κακό είναι να εκχωρείς το δίχως άλλο αυτή τη σημαντική αρμοδιότητα σε όποιον νομίζει πως είναι σίγουρος για σένα και τρία αυτά επίπεδα – πράγμα, όπως αντιλαμβάνεστε, λίαν απίθανο. 

 

Επαγγελματικά/ Οικονομικά:

Τα λεφτάκια χρειάζονται προσοχή γενικότερα και ανά διαστήματα να μην ξεχνιέστε λέγοντας στον εαυτό σας “τι θα τα κάνω; Μαζί μου θα τα πάρω;”, πρώτον διότι δε χρειάζεται η σκέψη σας να φτάνει ως εκεί και δεύτερον διότι είστε πολύ πιο ευφυείς από τον μέσο όρο για να πιστεύετε σε υπεραπλουστεύεις. Τα χρονικά διαστήματα των εκλείψεων το άγχος σας θα γίνεται ο μπαμπούλας της καθημερινότητας, όμως η αποφασιστικότητά σας σε σχέση με τη δουλειά και τις φιλοδοξίες σας θα κυριαρχεί σε όλα, προκαλώντας ένα συναίσθημα “σαπέρα μωρή που θες και να σου πω τι έχω σκεφτεί για το meeting, λες και μαζί το κάναμε το brainstorming”. Δεν θα είστε οι πιο πρόθυμοι για συνεργασία στον πλανήτη, όμως δεν πειράζει, αρκεί να μην το τραβήξετε στα όρια και προκαλέσετε τα αντίποινα του αφεντικού σας. 

 

Προσωπικότητα που σας ταιριάζει: Η Σόφη από το Ντόλτσε Βίτα

 

 

 

ΙΧΘΥΕΣ

 

Όσοι βρεθούν στο δρόμο σας θα γυρίσουν με το ίδιο καράβι

 

Γενικά:

Κάτι οι απογοητεύσεις που πήρατε την προηγούμενη χρονιά, κάτι η διέλευση του Δία στον Τοξότη, η διάθεσή σας είναι μια ειλικρινής βερσιόν της Μαρκάταινας που λέει ότι δε θα σκέφτεται τον Αντώνη και θα αφοσιωθεί στην κόρη της, το εγγόνι της και την Μπουμπουλίνα. Η αλήθεια είναι πως η “επαγγελματική χιονοστιβάδα” που πλάκωσε όσους είχαν αμφισβητήσει τις ικανότητές σας στέκεται αγέρωχη πάνω τους – όπου και θα παραμείνει για να σας ευνοεί ως και τον Δεκέμβριο. Τίποτα από το παρελθόν δεν σας καίει πια την ψυχούλα σας, η συνείδησή σας είναι καθαρή καθώς ξέρετε πολύ καλά πως δεν αδικήσατε κάποιον (ιδίως γκομενικώς) και πλέον δεν αισθάνεστε καθόλου το ταπεινό χαμομηλάκι ή η ευαίσθητη αθερίνα που είναι έτοιμη να θυσιαστεί χωρίς λόγο  για να αισθάνεται κάποιος άλλος συναισθηματικά πλήρης. Είναι όμορφο συναίσθημα η προσωπική επιτυχία σε κάθε τομέα, γι΄αυτό μην πιστέψετε ούτε στιγμή πως δεν την αξίζετε. Ο Ποσειδώνας πάνω σας (ειδικά για τους γεννημένους το β΄ δεκαήμερο) θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο για να αναδείξετε άγνωστες όμορφες πτυχές της ψυχούλας σας. 

 

Γκομενικά: 

Το λάθος που κάνουν οι άνθρωποι που δεν αποτολμούν συχνά να βγουν από το comfort zone τους, έστω κι αν αυτό είναι παραχωμένο ανάμεσα στις πιο άβολες καταστάσεις, ως μια μορφή αυτοτιμωρίας, είναι να πιστέψουν πως η ένταση και η επίθεση συνιστούν την απάντηση σε όλα (ενώ όπως όλοι ξέρουμε η απάντηση σε όλα είναι “Λίτσα Γιαγκούση” συνδυαστικά με τη δισκογραφία του Γιάννη Καραλή). Για να βρείτε την αγάπη ή για να τη διατηρήσετε όπως την έχετε ονειρευτεί δε χρειάζεται να φέρετε τον κόσμο ανάποδα ή να πάθετε μετάλλαξη, ίσα ίσα το μόνο που θα χρειαστείτε είναι διαχείριση του υφέρποντος θυμού σας και φροντίδα του εαυτού σας. Ο Θανάσης δεν θα έχει έτσι κι αλλιώς όρεξη για να συμμευτάσχει σε κόντρες, που γι’ αυτόν είναι εξ ορισμού χωρίς νόημα, όμως σε ό,τι ζητήσετε με αληθινή ανάγκη θα σας συμπαρασταθεί. 

 

Επαγγελματικά/ Οικονομικά:

Η δουλειά θα σας απασχολήσει περισσότερο από όσο απασχολεί την Ιωάννα Λίλλη η βελτίωση της ποιότητας της τρέσας και θα η ενέργειά σας θα μετουσιωθεί σε σκληρή προσπάθεια, την οποία θα καταβάλετε με χαρά, καθώς πλέον η αυτοπεποίθησή σας είναι αποκαταστημένη και η εργατικότητά σας ακολουθεί την ίδια οδό. Αυτή η προσπάθεια θα ανταμειφθεί και μακροπρόθεσμα, γι’ αυτό μην παραλείψετε να σκεφτείτε και εκτός “κουτιού” και της προαναφερθείσας comfort zone για μεγαλύτερα πράγματα. Τυχόν εμπόδια που θα προκύψουν στη διάρκεια των εκλείψεων δεν θα σας σταματήσουν τη φόρα, όμως να προσέχετε τυχόν νέες συνεργασίες, μήπως θέλουν να κλέψουν κάτι από τη λάμψη σας, χωρίς να δίνουν ως αντάλλαγμα κάτι απτό και χρήσιμο. Τα λεφτάκια θα έρθουν και μέσα από τις νέες (και παλιές, γιατί όχι) κοινωνικές επαφές σας, αλλά δεν θα σας νοιάζουν τόσο, όσο η ικανοποίηση του “το βλέπεις αυτό το εξέλ; δικό μου είναι, και έχει σώσει έναν όμιλο, δυο διευθυντές, τρεις χιλιάδες εργαζόμενους και ενδεχομένως ένα μικρό χωριό στη Δυτική Αφρική από τη μαλάρια”. 

 

Προσωπικότητα που σας ταιριάζει: Ζενεβιέβ Μαζαρί

 

 

Όλα τα Άστρα και τα Ζώδια Βρίσκονται εδώ. Μείνετε συντονισμένοι στην Ημερήσια Κουκουβάγια κάθε Παρασκευή για τις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου.

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment