Η Σχολή Μαγείας Uagadou - The Daily Owl
fade
41881
post-template-default,single,single-post,postid-41881,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Η Σχολή Μαγείας Uagadou

Στην αφρικανική ήπειρο βρίσκονται πολλά μικρά μαγικά σχολεία, όμως αυτό που έχει ξεχωρίσει ανά τους αιώνες και συγκεκριμένα εδώ και τουλάχιστον 1000 χρόνια, είναι το Uagadou. Στο μεγαλύτερο από όλα τα μαγικά σχολεία του κόσμου φοιτούν μαθητές από όλη την Αφρική. Η μόνη “διεύθυνση” που έχουμε για το Uagadou είναι “Βουνά της Σελήνης”. Οι επισκέπτες του μιλούν για ένα εντυπωσιακό οικοδόμημα λαξευμένο στην πλαγιά του βουνού, βουτηγμένο στην ομίχλη, που καμιά φορά μοιάζει να αιωρείται. Καθώς η μαγεία έχει τις ρίζες της στην αφρικανική ήπειρο, το Uagadou είναι ένα εξαιρετικό σχολείο, με τους μαθητές του να ειδικεύονται στην Αστρονομία, την Αλχημεία και τις Μεταμορφώσεις. 

 

 

 

Καθώς το ραβδί αποτελεί ευρωπαϊκή εφεύρεση, οι Αφρικανές μάγισσες και μάγοι το χρησιμοποιούν μεν από τον προηγούμενο αιώνα, ωστόσο ακόμα συνεχίζουν την παράδοση των ξορκιών με τα δάχτυλα. Αυτή η παράδοση είναι χρήσιμη για τους ανήλικους μαθητές του Uagadou όταν θέλουν να αμυνθούν ενάντια σε τυχόν κατηγορίες παραβίασης της Διεθνούς Συμφωνίας Μυστικότητας των μάγων: “Δεν έκανα μαγικά, μόνο νοήματα με τα χέρια μου”. 

 

 

 

 

Σε ένα πρόσφατο Διεθνές Συνέδριο Μεταμορφωμάγων, η ομάδα του Uagadou προκάλεσε αίσθηση καθώς κατά τη διάρκεια της συγχρονισμένης μεταμόρφωσής τους ξάφνιασαν τους μεγαλύτερους σε ηλικία μάγους που αισθάνθηκαν απειλή, καθώς έβλεπαν μια ομάδα δεκατετράχρονων μάγων να μεταμορφώνονται σε ελέφαντες και τσιτάχ! 

 

 

 

 

Οι μαθητές μαθαίνουν αν έγιναν δεκτοί στο Uagadou από τους Αγγελιοφόρους των Ονείρων, τους οποίους ειδοποιεί ο εκάστοτε διευθυντής ή διευθύντρια. Ο Αγγελιοφόρος εμφανίζεται στον ύπνο των παιδιών και αφήνει ένα στοιχείο, συνήθως μια ενεπίγραφη πέτρα, η οποία βρίσκεται στα χέρια τους μόλις ξυπνήσουν. Αυτή η μέθοδος είναι μοναδική ανάμεσα σε όλα τα Μαγικά Σχολεία του κόσμου. Στη μακρά λίστα των διάσημων αποφοίτων του Uagadou συμπεριλαμβάνεται ο Babajide Akingbade, που διαδέχθηκε τον Albus Dumbledore στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μάγων. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Η Σχολή Μαγείας Durmstrang

Castelobruxo: H Σχολή Μαγείας της Βραζιλίας

Η Σχολή Μαγείας Mahoutokoro

Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο μαγικό σχολείο

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment