Τι σχέση έχουν τα τέρατα του Bird Box με τον κόσμο του Harry Potter; - The Daily Owl
fade
48685
post-template-default,single,single-post,postid-48685,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Τι σχέση έχουν τα τέρατα του Bird Box με τον κόσμο του Harry Potter;

Βασισμένη στο ομότιτλο μετα-αποκαλυπτικό μυθιστόρημα του Josh Malerman, η ταινία Bird Box, που είναι διαθέσιμη για streaming στο Netflix από τις 21 Δεκεμβρίου, έκανε ρεκόρ τηλεθέασης με πάνω από 45 εκ. views. Σε σκηνοθεσία της βραβευμένης με Όσκαρ για την ταινία Ιn a Better World Susanne Bier το Bird Box παρουσιάζει την “τυφλή” εκδοχή του A Quiet Place (John Krasinski), έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι οδηγούνται στην παράνοια όταν αντικρίζουν κάποια μυστηριώδη δύναμη. Μόλις αυτό συμβεί, ο θάνατος είναι βέβαιος για όλους, καθώς η δύναμη τους εξαναγκάζει να αυτοκτονήσουν. Κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας είναι η Malorie, την οποία υποδύεται η Sandra Bullock και η οποία προσπαθεί να επιβιώσει σε αυτό τον κόσμο μαζί με τα δυο παιδιά της.

 

 

 

Κι αν οι ομοιότητες με το A Quiet Place είναι παραπάνω από προφανείς, η σχέση του Bird Box με τoν κόσμο του Harry Potter αποκαλύφθηκε μαζί με το τι ήταν αυτή η μυστηριώδης δύναμη που έσπρωχνε τους ανθρώπους στην αυτοκτονία. Ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν δει την ταινία:

 

 

 

Ο σχεδιαστής και γλύπτης Andy Bergholtz δημιούργησε 3-4 εκδοχές των τεράτων της ταινίας, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες σκηνές της. Για τη σκηνή με την Bullock, της οποίας ο χαρακτήρας ήταν έγκυος, ο σχεδιαστής είχε δημιουργήσει ένα τερατώδες μωρό που θα την πλησίαζε απειλητικά, ενώ για κάθε άλλο χαρακτήρα, η μυστηριώδης δύναμη θα έπαιρνε διαφορετική μορφή, ανάλογα με τους φόβους του. Ουσιαστικά δηλαδή ο Bergholtz σχεδίασε μερικά Boggart, τα μαγικά πλάσματα που παίρνουν τη μορφή του χειρότερου φόβου κάθε μάγου και εξαφανίζονται με το ξόρκι RiddikulusΔυστυχώς δεν έχει βρεθεί ακόμα ο τρόπος να αντιμετωπιστούν τα Boggart στη ζωή των Muggles και έτσι οι πρωταγωνιστές αναγκάστηκαν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα με δεμένα τα μάτια τους, ένα trend που έχει διαδοθεί ανά τον κόσμο υπό τη μορφή ενός (πάρα πολύ επικίνδυνου) challenge, για το οποίο μάλιστα η Netflix προειδοποίησε τον κόσμο να μην το υιοθετήσει, καθώς κρύβει κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα, αλλά και την ίδια τη ζωή όσων το προσπαθήσουν.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Οδηγός Pop Culture για το 2019: Ταινίες, σειρές και όσα έχουμε να κάνουμε μέσα στη χρονιά

Χαμός στα γυρίσματα του La Casa de Papel στην Ιταλία

Black Mirror: Bandersnatch | Yπάρχουν σκηνές που δεν θα δούμε ποτέ

Οι καλύτερες original σειρές του Netflix για το 2018

Ο φόβος και τα Boggart στον κόσμο του Harry Potter και των Muggles

Όλες οι νέες κυκλοφορίες του Netflix για τον Ιανουάριο του 2019

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment