Οι ανταρόλυκοι της οικογένειας Σταρκ - The Daily Owl
fade
20414
post-template-default,single,single-post,postid-20414,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Οι ανταρόλυκοι της οικογένειας Σταρκ

 

Στον κόσμο του ‘Game of Thrones’, εκτός από τους γνωστούς μας ήρωες που περνάνε διά πυρός και σιδήρου σε κάθε επεισόδιο, προκειμένου να… πάρουν το εισιτήριο και για το επόμενο, υπάρχουν κι άλλοι, αφανείς ήρωες. Πολλοί από τους οποίους δεν είναι καν δίποδοι, αλλά τετράποδοι. Και οι ανταρόλυκοι της οικογένειας Σταρκ ανήκουν σίγουρα σ’ αυτήν την κατηγορία.

 

fanart___valar_morghulis_by_fictograph-d5c3rrw

Νυμέρια και Άρυα

Οι ανταρόλυκοι είναι ζώα που έχουν συγγένεια με τους λύκους, είναι όμως πιο μεγάλοι και πιο δυνατοί, με μακρύτερα πόδια, μεγαλύτερο κεφάλι και με πιο τονισμένο και μακρύτερο ρύγχος. Στο μέγεθος μπορούν να φτάσουν όσο ένα πόνι. Ως προς τα χρώματα, είναι είτε γκρίζοι με χρυσά μάτια είτε μαύροι με πράσινα, ενώ το είδος του αλμπίνου ανταρόλυκου είναι λευκό με κόκκινα μάτια.

Ο ανταρόλυκος είναι ένα είδος που έχει εκλείψει πέρα από το Τείχος, γιατί λόγω του μεγάλου μεγέθους και της αγριότητάς τους έπεφταν θύματα των κυνηγών. Παρ’ όλα αυτά, είναι ζώα κοινωνικά και ταξιδεύουν σε αγέλες, όμως μπορούν να επιβιώσουν εξίσου καλά και μόνοι, μιας και είναι εξαιρετικοί κυνηγοί.

lady_by_smirtouille-d9kt1c8

Αρχόντισσα και Σάνσα

Για τους περισσότερους στο Γουέστερος ο ανταρόλυκος ήταν ένα μυθικό πλάσμα, μιας και δεν είχε εμφανιστεί νότια του Τείχους για περίπου δύο χιλιάδες χρόνια. Ώσπου μια μέρα, ο Ρομπ Σταρκ βρήκε έναν νεκρό θηλυκό ανταρόλυκο μαζί με τα έξι κουτάβια του. Τότε ο πατέρας του, Νεντ Σταρκ, αποφάσισε να χαρίσει από ένα στο καθένα από τα πέντε παιδιά του, αλλά και στον Τζον Σνόου. Από την πρώτη στιγμή, το δέσιμο μεταξύ των νεαρών ανταρόλυκων με τα αφεντικά τους έμελλε να είναι βαθύ, μοναδικό, ουσιαστικό και παντοτινό.

 

Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε πως ένας γκρίζος ανταρόλυκος σε λευκό φόντο είναι το έμβλημα του Οίκου των Σταρκ. Ποιοι όμως είναι οι έξι ανταρόλυκοι και τι έχουν απογίνει; Δυστυχώς, μια ανάσα πριν από το τέλος της 6ης σεζόν, μόνο δύο από αυτούς έχουν απομείνει ζωντανοί. Πάμε όμως να τους δούμε αναλυτικά παρακάτω:

9ab8011de99d6126a13f9056529e313b-d4zpinr

Γκοστ και Τζον

 • Ο Γκοστ (Ghost), ο αλμπίνος ανταρόλυκος που υιοθετήθηκε από τον Τζον Σνόου, τον ακολούθησε ως το Τείχος και παρέμεινε πιστός φύλακας και σύντροφός του, όσο εκείνος αποτελούσε μέλος της Νυχτερινής Φρουράς και περιπλανιόταν στις περιοχές του Βορρά. Όταν οι συνάδελφοί του εκτέλεσαν τον Τζον ως προδότη, ο Γκοστ ήταν κλεισμένος σε ένα δωμάτιο του πύργου, ανήμπορος να βοηθήσει το αφεντικό του. Πλέον βρίσκεται μαζί του στο Γουίντερφελ, μετά τη νίκη του επί του ψυχάκια Ράμσεϊ Μπόλτον.
 • Η Νυμέρια (Nymeria), ο γκρίζος ανταρόλυκος της Άρυα Σταρκ, ακολουθούσε την νεαρή αφέντρα της σ’ όλες τις εξερευνήσεις και τις τρέλες της. Μια μέρα που ο Τζόφρεϊ απείλησε την Άρυα, η Νυμέρια τον δάγκωσε και η μικρή Σταρκ, φοβούμενη για τη ζωή της αγαπημένης τετράποδης φίλης της και με βαριά καρδιά, την κυνήγησε έτσι ώστε να τη διώξει μακριά της. Προς το παρόν η τύχη της αγνοείται.
 • Η Αρχόντισσα (Lady), ο γκρίζος ανταρόλυκος της Σάνσα Σταρκ ήταν ιδιαίτερα δεμένη με την κυρά της, όπως άλλωστε και τα αδέλφια της με τα δικά τους αφεντικά. Ο δύστυχος ανταρόλυκος θανατώθηκε στη θέση της Νυμέρια, όταν η τελευταία δάγκωσε τον ‘που-να-καίγεσαι-αιώνια-στις-εφτά-κολάσεις’ Τζόφρεϊ, μετά από εντολή της Σέρσεϊ. Μάλιστα, αναγκάστηκε να την θανατώσει ο ίδιος ο Ένταρντ Σταρκ, παρά της διαμαρτυρίες και τα παρακάλια της κόρης του, Σάνσα. Η Αρχόντισσα ήταν η μικρότερη από τα αδέλφια της και ο πρώτος ανταρόλυκος που θανατώθηκε στο ‘Game of Thrones.
 • Ο Γκρέιγουιντ (Grey Wind), ο γκρίζος γοργοπόδαρος ανταρόλυκος του Ρομπ Σταρκ, ακολουθούσε τον αφέντη του στο Γουίντερφελ και τα
  robb_stark_and_grey_wind_game_of_thrones_by_ravenseye1113-d59tkzn

  Γκρέιγουιντ και Ρομπ

  περίχωρα, αλλά και αργότερα μαζί με τον στρατό του, στο ταξίδι τους προς το Νότο και στις μάχες που δίνει ο Ρομπ προκειμένου να επικρατήσει εναντίον των αντιπάλων του για το θρόνο του Βορρά. Κατά τη διάρκεια του περιβόητου Κόκκινου Γάμου, ο Γκρέιγουιντ βρέθηκε μακριά από το αφεντικό του, κλειδωμένος στους στάβλους, όπου και θανατώθηκε από τους άντρες του Φρέυ με βαλλίστρες, την ίδια ώρα που οι Σταρκ έβρισκαν εξίσου τραγικό θάνατο στην μεγάλη αίθουσα. Κατόπιν, το κεφάλι του ανταρόλυκου ράφτηκε πάνω στους ώμους του Ρομπ, ως τελική ύβρη προς τους Σταρκ. Ήταν ο δεύτερος ανταρόλυκος που θανατώθηκε.

 • Ο Μαλλιαρός (Shaggydog), ο ανταρόλυκος του μικρότερου Σταρκ, Ρίκον, ξεχώριζε από τους άλλους εξαιτίας του μαύρου τριχώματός του. Αρχικά βρισκόταν σχεδόν παντού με τον Σάμερ, μιας και τα μικρότερα αδέλφια Σταρκ επίσης περνούσαν πολύ χρόνο μαζί, ακόμα και αφότου δραπέτευσαν από το κάστρο. Αργότερα, τα ίχνη του χάθηκαν μαζί με εκείνα του Ρίκον. Όταν ο μικρός Σταρκ, η άγρια Όσα και ο Μαλλιαρός κατέφυγαν στον Οίκο των Ούμπερ για να ζητήσουν καταφύγιο, εκείνοι τους παρέδωσαν στους Μπόλτον. Μάλιστα, χρησιμοποίησαν το κεφάλι του Μαλλιαρού προκειμένου να πείσουν τους τελευταίους πως το μικρό αγόρι που έφερναν μαζί τους ήταν όντως ο Ρίκον Σταρκ. Ήταν ο πιο αδάμαστος από τα αδέλφια του και ο τρίτος ανταρόλυκος που θανατώθηκε.
 • Ο Σάμερ (Summer), ο γκρίζος ανταρόλυκος του Μπραν Σταρκ, παρέμενε μόνιμα στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, όταν συνέβη το ατύχημα που τον άφησε παράλυτο, και από τότε στεκόταν φύλακας και φρουρός του. Αργότερα, μετά την κατάληψη του Γουίντερφελ από
  bran_and_summer_by_miko851-d5qu4ud

  Σάμερ και Μπραν

  τον Θίον Γκρέιτζοϋ, δραπέτευσε μαζί με το αφεντικό του και τους συντρόφους του και τους ακολούθησε στο ταξίδι τους πέρα από το Τείχος. Πολλές φορές, ο Μπραν ως Αλλόμορφος έμπαινε στο μυαλό του Σάμερ. Ο ανταρόλυκος βρήκε τραγικό θάνατο από τα ζόμπι του Βασιλιά της Νύχτας, στην προσπάθειά του να τα καθυστερήσει και να δώσει έτσι χρόνο στον Μπραν να δραπετεύσει. Ήταν ο τέταρτος και τελευταίος ανταρόλυκος που σκοτώθηκε. (Ελπίζουμε το νούμερο των νεκρών ανταρόλυκων να παραμείνει ως έχει και στην επόμενη σεζόν!)

 

rickon_and_shaggy_by_miko851-d5qu4pn

Μαλλιαρός και Ρίκον

Ο θάνατος των ανταρόλυκων, αυτών των περήφανων πλασμάτων που ήταν τόσο δεμένα με τα αφεντικά τους, δεν είναι λυπηρός μονάχα γιατί βλέπουμε να χάνεται τόσο το ζώο, όσο και ο δεσμός. Είναι εξίσου λυπηρό γιατί, ουσιαστικά, μαζί τους χάνεται ένα κομμάτι ενός σπάνιου είδους, που ουσιαστικά έχει εκλείψει. Είναι σαν να πεθαίνει κάθε φορά ένας δράκος της Νταινέρυς. Γιατί, αν οι δράκοι της Θυελλογέννητης είναι η φωτιά, οι ανταρόλυκοι του Βορρά θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ο πάγος – αν παραμείνουμε στη ζωολογία κι αφήσουμε στην άκρη τους Γουάιτ Γουόκερς και τα ζόμπι τους.

Επίσης, είναι τρομερά λυπηρό και σοκαριστικό να βλέπεις τον τρόπο με τον οποίο θανατώθηκαν. Κανένα από τα μεγαλόπρεπα θηλαστικά δεν έχασε τη ζωή του πολεμώντας σε μια μάχη, προκειμένου να προστατέψουν τα αφεντικά τους – εκτός του Σάμερ. Οι υπόλοιποι τρεις ανταρόλυκοι θανατώθηκαν ύπουλα και πανούργα, χωρίς ουσιαστικά να έχουν την ευκαιρία/δυνατότητα να αμυνθούν.

Μπορεί οι περισσότεροι από τους ανταρόλυκους των Σταρκ να χάθηκαν, όπως και τα αφεντικά τους. Όμως, όσο υπάρχουν οι επαπομείναντες δύο, αλλά και οι επιζώντες Σταρκ, υπάρχει ελπίδα. Ας μην το ξεχνάμε ποτέ: Ο ΒΟΡΡΑΣ ΘΥΜΑΤΑΙ! Και όπως ήρθε η μέρα όπου στα τείχη του Γουίντερφελ υψώθηκε ξανά το λάβαρο του Οίκου Σταρκ, ίσως έρθει και η μέρα που η Νυμέρια και ο Γκοστ θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια μικρή έστω εκδίκηση για τα άδικα χαμένα και θυσιασμένα αδέλφια τους.

the_direwolves_of_westeros_by_jessyr-d5f3au7

 

 

 
ΠΗΓΕΣ

 

Chrissa Vasileiou

Geminis, bookworm, coffee lover, storyteller... Aν δεν έχεις βρει ακόμα το παραμύθι που σε αντιπροσωπεύει, δημιούργησε το δικό σου!

No Comments

Post a Comment