Σπάνιο αντίτυπο του πρώτου βιβλίου Harry Potter πουλήθηκε σε "μαγική τιμή" - The Daily Owl
fade
60850
post-template-default,single,single-post,postid-60850,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Σπάνιο αντίτυπο του πρώτου βιβλίου Harry Potter πουλήθηκε σε “μαγική τιμή”

Ένα σπάνιο αντίτυπο του βιβλίου Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος πουλήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία σε πλειστηριασμό έναντι του “μαγικού” ποσού των 46 χιλιάδων λιρών!

 

 

Η σπάνια έκδοση του βιβλίου με το σκληρό εξώφυλλο ανήκε σε μια οικογένεια από το Lancashire που φυλούσε το αντίτυπο μέσα σε έναν χαρτοφύλακα επί 20 χρόνια, προκειμένου να το κρατήσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ως κειμήλιο, όταν όμως άκουσαν ότι ένα άλλο βιβλίο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ πωλήθηκε έναντι του ποσού των 28 χιλιάδων λιρών, άλλαξαν γνώμη και αποφάσισαν το κειμήλιο να γίνει πηγή εισοδήματος. 

 

Στο βιβλίο υπάρχουν δυο λάθη που το καθιστούν σπάνιο και σε συνδυασμό με την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, η τελική του τιμή έφτασε σε αυτό το ύψος. Το βιβλίο ανήκε στην πρώτη έκδοση των 500 αντιτύπων, 300 από τα οποία είχαν καταλήξει σε βιβλιοθήκες. Συνολικά ο αγοραστής θα καταβάλει για την απόκτηση του αντιτύπου το ποσό των 57 χιλιάδων λιρών, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. 

 

Αν θέλετε να μάθετε τις πιθανότητες τα δικά σας βιβλία Harry Potter να αξίζουν χιλιάδες ευρώ, κάντε κλικ εδώ – αν και εμείς δεν θα τα αποχωριζόμασταν για όλα τα χρήματα του κόσμου.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Μάθετε αν τα Harry Potter βιβλία σας κοστίζουν χιλιάδες ευρώ

9 spin off του Χάρι Πότερ που θα θέλαμε να έχει γράψει η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

Όλοι οι χαρακτήρες του Χάρι Πότερ που σκέφτηκε “να σκοτώσει” η Ρόουλιγνκ

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ επιβεβαιώνει γνωστή θεωρία για την Ερμιόνη

Κι αν τελικά το σημάδι στο μέτωπο του Χάρι δεν είναι κεραυνός;

Χαρακτήρες που η Ρόουλινγκ “έκοψε” από τα βιβλία Χάρι Πότερ

No Comments

Post a Comment