Τι απέγινε το σώμα του Voldemort μετά τη Μάχη του Hogwarts; - The Daily Owl
fade
38608
post-template-default,single,single-post,postid-38608,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Τι απέγινε το σώμα του Voldemort μετά τη Μάχη του Hogwarts;

Αυτή η φωτογραφία είναι ίσως η πιο ανακριβής αναπαράσταση θανάτου στις ταινίες Harry Potter. Ο Lord Voldemort, αμέσως μετά την επιστροφή της φονικής κατάρας που (ξανα)έριξε στον Harry πέθανε ακαριαία (με δεδομένο ότι είχαν καταστραφεί όλοι του οι Πεμπτουσιωτές) και το σώμα του έπεσε στο έδαφος. Συνεπώς, οι “στάχτες” που φαίνονται ότι άρχισαν να αποκολλώνται από το σώμα του Voldemort δεν εμφανίζονται πουθενά στο βιβλίο O Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου. Τι απέγινε, λοιπόν, το σώμα του Voldemort μετά τη Μάχη του Hogwarts;

 

 

 

Σύμφωνα με την επίσημη Wikipedia του Harry Potter, το σώμα του Lord Voldemort (δεν το αποκαλούμε “άψυχο κορμί” γιατί αυτό ήταν και όσο “ζούσε”), μετακινήθηκε από διάφορους υποστηρικτές της πλευράς του Harry που βρισκόταν στο προαύλιο του κάστρου σε ένα σημείο μακριά από τις σορούς των Remus Lupin, Tonks, Fred Weasley και Coling Creevey, πράγμα που έγινε για λόγους σεβασμού στους συγκεκριμένους νεκρούς. Λίγο καιρό μετά, η σορός του Voldemort τοποθετήθηκε σε μια άλλη τοποθεσία, έξω από τη Μεγάλη Αίθουσα του Hogwarts. Το ακριβές σημείο της είναι, μέχρι σήμερα άγνωστο. Σύμφωνα, βέβαια, με διάφορες θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί από φανς, το σώμα του Voldemort μετακινήθηκε και από αυτή την τοποθεσία.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την 1η θεωρία, η σορός του Voldemort, κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, ξεθάφτηκε από ειδικούς απεσταλμένους του Υπουργείου Μαγείας, οι οποίοι έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε τυχόν εναπομείναντες Θανατοφάγοι να μην βρουν ποτέ τη σορό του αρχηγού τους. Κατόπιν, η μετακίνηση της σορού έγινε σε μυστικό σημείο εντός του Υπουργείου Μαγείας, όπου πολύ συγκεκριμένοι αξιωματούχοι γνωρίζουν πού ακριβώς βρίσκεται και πώς προστατεύεται. 

 

 

 

Σύμφωνα με τη 2η θεωρία, το σώμα του λίγο καιρό μετά τον προσωρινό ενταφιασμό του κάηκε, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει κανένα μνημείο που να μπορεί να “βάζει ιδέες” σε μάγους που νοσταλγούσαν τους Θανατοφάγους και θα ήθελαν να αναβιώσει η δράση τους. Αυτή η πρακτική θυμίζει λίγο τη θεωρία ότι η σορός του Hitler κάηκε από τους Ρώσους ώστε κανείς να μην τη βρει ποτέ. 

 

 

Εσείς τι πιστεύετε ότι απέγινε το σώμα του Voldemort μετά τη Μάχη του Hogwarts; 

 

Διαβάστε ακόμα:

Harry Potter: Γιατί η τελική μάχη έγινε στο Hogwarts;

Τα 5 μεγάλα λάθη του Voldemort στη Μάχη του Hogwarts

H σκηνή από τη Μάχη του Hogwarts που κρύβει μια συγκινητική λεπτομέρεια

Συμμετείχαν τελικά οι Slytherin στη Μάχη του Hogwarts;

10 + 1 αποκαλύψεις της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ που έγιναν μετά τη Μάχη του Hogwarts

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment