"Σιωπηλός Δρόμος": Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη σειρά του Mega - The Daily Owl
fade
75012
post-template-default,single,single-post,postid-75012,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

“Σιωπηλός Δρόμος”: Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη σειρά του Mega

Το συγγραφικό δίδυμο των Άγριων Μελισσών, Πέτρος Καλκόβαλης και Μελίνα Τσαμπάνη, βρίσκονται πίσω από τη  σειρά μυστηρίου του Mega, ΄Σιωπηλός Δρόμος‘, που σύντομα θα προβληθεί και εκτός Ελλάδας Κι αν αυτό είναι κάτι που ήδη γνωρίζατε, ίσως να μην είχατε ακούσει πως τη μουσική της σειράς έχει γράψει ο Ted Regklis, ο Έλληνας συνθέτης που βρίσκεται πίσω από τη μουσική του trailer της πολυβραβευμένης ταινίας Parasite.

 

 

 

 

Ο τίτλος της σειράς μυστηρίου είναι εμπνευσμένος από το παραμύθι των αδελφών Γκριμ, ‘Ο Αυλητής του Χάμλιν‘. Σύμφωνα με τον μύθο, από τον οποίο εμπνεύστηκαν οι αδελφοί Γκριμ την υπόθεση του παραμυθιού, τον 13ο αιώνα εμφανίστηκε στo Hameln της Κάτω Σαξονίας ένας παράξενος άνθρωπος που υποσχέθηκε να απαλλάξει την πόλη από τους ποντικούς με τη βοήθεια της φλογέρας του, αρκεί να έπαιρνε την ανάλογη αμοιβή από τους κατοίκους της. Ο αυλητής πράγματι κράτησε την υπόσχεσή του, οι κάτοικοι της πόλης αρνήθηκαν όμως να τον πληρώσουν και έτσι για να τους εκδικηθεί απήγαγε τα παιδιά τους.

 

 

 

 

Στο δρόμο από όπου χάθηκαν τα παιδιά απαγορεύτηκε, από τότε, να ακούγεται μουσική και γι’ αυτό ονομάστηκε “Σιωπηλός Δρόμος“. 

 

 

 

 

Ο σκηνοθέτης της σειράς Βαρδής Μαρινάκης δήλωσε πως εμπνεύστηκε για το δημιουργικό αποτέλεσμα της νέας αυτής παραγωγής, τόσο από τις σκανδιναβικές νουάρ σειρές, όσο και από το True Detective και το Big Little Lies. Παρότι η αισθητική της σειράς δε θυμίζει αυτή του Big Little Lies, με τη συγκεκριμένη ξένη παραγωγή υπάρχει το κοινό στοιχείο των κοινωνικών θεμάτων που αναδεικνύονται στο πλαίσιο της υπόθεσης. 

 

 

 

Καθώς η σειρά είναι συνδυασμός αστυνομικού θρίλερ και κοινωνικού δράματος, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της οικογένειας και των ανθρώπινων σχέσεων, οι οποίες όμως έχουν διαφθαρεί για μια σειρά από λόγους που θα μάθουμε στην πορεία. Ο σκηνοθέτης, διαβάζοντας το σενάριο, αποφάσισε να ασχοληθεί με μια πιο εξωστρεφή παραγωγή, σε σχέση με την ως τότε εργογραφία του στον κινηματογράφο, που να μην υστερεί, όμως, σε ποιότητα.

 

 

 

 

 

Ο εξαιρετικός ηθοποιός Δημήτρης Λάλος που υποδύεται τον αστυνομικό Νάσο Οικονομίδη, που αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση της απαγωγής των παιδιών, έκανε τη δική του έρευνα για το ρόλο και μίλησε με αστυνομικούς που ασχολούνται με τέτοιου είδους αδικήματα, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για το ρόλο. 

 

Πηγές: 1, 2, 3

Πηγές φωτογραφιών: Wikipedia, Το Βήμα

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά “10 Λεπτά Κήρυγμα”

Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τους Απαράδεκτους

Οι καλύτεροι γυναικείοι ρόλοι της ελληνικής τηλεόρασης

Σε ποιες περιοχές της Αθήνας έμεναν οι πρωταγωνιστές των δημοφιλών ελληνικών σειρών;

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment