Σημαντικοί αριθμοί στον κόσμο του Harry Potter | Μέρος Β' - The Daily Owl
fade
42320
post-template-default,single,single-post,postid-42320,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Σημαντικοί αριθμοί στον κόσμο του Harry Potter | Μέρος Β’

Συνεχίζοντας το κυνήγι θησαυρού των αριθμών και των νοημάτων τους στον κόσμο του Harry Potter, ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερες αριθμολογικές διασυνδέσεις στη ιστορία της Τζ.Κ. Ρόουλινκ. Ας αφήσουμε να μας πουν από την σκοπιά τους την ιστορία οι αριθμοί 7, 9 3/4, 11, 12, 13 και 19.

 

 

7

 

 

To 7 αποτελεί τον κυρίαρχο αριθμό στην ιστορία του Harry Potter. H Τζ. Κ. Ρόουλινγκ φαίνεται πως βασίζει τις αριθμητικές αναλογίες της ιστορίας της στη θεωρία του Αριθμολόγου Bridget Wenlock σύμφωνα με την οποία το 7 είναι ο πιο ισχυρός μαγικός αριθμός.

7 πεμπτουσιωτές (Ημερολόγιο, Δαχτυλίδι, Harry, Ναγκίνι, Διάδημα , Κύπελο, Φυλαχτό)

7 παιδιά έχει η οικογένεια Weasley

7 πατώματα έχει το Hogwarts

7 είναι τα χρόνια φοίτησης στο Hogwarts

7 βιβλία

 7 παίκτες του Quidditch

7 φυλακισμένοι απέδρασαν από την έπαυλη των Malfoy (Mr. Ollivander, Ron, Harry, Hermione, Luna, Dean, και Griphook)

Η μάχη των 7 Potter. 

 

“…θα γεννηθεί στην εκπνοή του έβδομου μηνός..» έλεγε η προφητεία της Trelawney για εκείνον που θα νικούσε τον Voldemort. Tόσο ο Harry όσο και ο Neville έχουν γεννηθεί τον έβδομο μήνα του χρόνου, τον Ιούλιο

7 είναι τα περάσματα από το Hogwarts  στο Hogsmead σύμφωνα με το χάρτη των Marauders.

7 φίδια ήταν ως έμβλημα στην πύλη της Κάμαρας με τα Μυστικά

7 δοκιμασίες για να φτάσει κάποιος στη φιλοσοφική λίθο (ο Fluffy, η Παγίδα του Σατανά, τα ιπτάμενα κλειδιά, το γιγάντιο μαγικό σκάκι, το Troll, τα 7 φίλτρα και ο Καθρέφτης της Erised)

7 κλειδαριές στο σεντούκι του καθηγητή  Moody

7 Γαλέρες πλήρωσε ο Harry για το ραβδί του

7 Μαθήματα Κορμού στο πρώτο έτος του Hogwarts

7 τα συστατικά του Πολυχημικού Φίλτρου

7 ήταν και οι καθηγητές Ενάντια στις Σκοτεινές Τέχνες (Quirinus Quirrell, Gilderoy Lockhart, Remus Lupin, «Alastor Moody», Dolores Umbridge, Severus Snape, Amycus Carrow)

7 διαφορετικά είδη ξορκιών είναι γνωστά

7 άτομα εισήλθαν στην Καλύβα που Ουρλιάζει και αποκαλύφθηκαν τα εγκλήματα του Peter Pettigrew

Και η λίστα του εφτά συνεχίζεται για πολλές σειρές ακόμη, όσο εμβαθύνουμε στη μαγική ιστορία, ίσως και για αμέτρητες σειρές, αν συμπεριλάβουμε και όλα τα ξόρκια και μαγικά ονόματα γνωστά και άγνωστα με εφτά συλλαβές.

 

 

9 ¾

 

 

Ο αριθμός 9 ¾ ίσως να μην είναι ακέραιος αριθμός όμως για την ιστορία του Harry Potter αποτελεί αριθμό ορόσημο, κυρίως χάρη στην πλατφόρμα 9 3/4. Όμως το νούμερο αυτό κρύβει ακόμη περισσότερα μυστικά. Ο Harry Potter «εξαφανίστηκε» από τον μαγικό κόσμο στις  31 Oκτ/1 Νοεμβρίου 1981. 9 ¾ χρόνια μετά στις 31 July 1991 ο εντεκάχρονος πια Harry ξανασυστήνεται στον Μαγικό Κόσμο. Τα τελευταία κρυμμένα 9 ¾ εντοπίζονται στη διάρκεια του σχολικού έτους στο Hogwarts το οποίο διαρκεί 9 ¾ του χρόνου ( 1η Σεπτεμβρίου με τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου)

 

 

11

 

 

Ο αριθμός 11 είναι ιδιαίτερος αριθμός και αποκαλείται μυστικός σε πολλές απόκρυφες παραδόσεις. Στα 11 είναι η ηλικία που όλοι οι μάγοι και οι μάγισσες ξεκινούν την ακαδημαϊκή τους ζωή στο Hogwarts. Επιπλέον το ραβδί του Harry με την ιδιαιτερότητα του δίδυμου πυρήνα με αυτού του Voldemort συνδέεται με τον μυστικό αριθμό 11 καθώς είναι έχει μήκος 11’’.

 

 

 12

 

 

Άλλο ένα πολλαπλάσιο του 3 και του 4 που κυριαρχεί τόσο στην αρχαία ελληνική μυθολογία όσο και στον Μαγικό Κόσμο, ο αριθμός 12, συμβολίζει πολλές φορές την αναγέννηση. Ο Dumbledore ανακάλυψε 12 διαφορετικές χρήσεις για το αίμα δράκου οι οποίες εξακολουθούν να αποτελούν μυστήριο. Ο Sirius Black και η οικογένεια του διέμεναν στο Grimmauld Place με αριθμό 12 το οποίο “αναγεννήθηκε”, θα μπορούσαμε να πούμε, όταν έμεινε σε αυτό η νέα οικογένεια του Harry. Επίσης 12 δέντρα κοσμούσαν τα Χριστούγεννα τη μεγάλη αίθουσα του Hogwarts, εποχή που είναι κοντά στην αλλαγή ή αναγέννηση του χρόνου.

 

 

13

 

 

Για πολλούς το 13 είναι γρουσούζικος αριθμός όπως και για την καθηγήτρια Trelawney. «Όταν 13 άτομα τρώνε μαζί στο ίδιο τραπέζι, ο πρώτος που θα σηκωθεί είναι και ο πρώτος που θα πεθάνει» σύμφωνα με μια προφητεία της Trelawney. Στο συγκεκριμένο δείπνο στον Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν όπου η Trelawney πρωτοείπε αυτήν την προφητεία, ο πρώτος που σηκώθηκε ήταν ο Dumbledore, ο οποίος άφησε τη θέση του για να χαιρετίσει την Trelawney.  H προφητεία αυτή της καθηγήτριας Μαντικής του Hogwarts βγήκε αληθινή. Το συμβάν επαναλήφθηκε σε αντίστοιχες περιστάσεις δείπνων ή συγκεντρώσεων με 13 άτομα και τον Sirius ή τον Lupin να σηκώνονται πρώτοι αντίστοιχα και την προφητεία να επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά.

 

 

19 (χρόνια μετά)

 

 

1+9=10 ο αριθμός 10 σύμφωνα με τους Πυθαγόρειους αποτελεί τον πιο ιερό από όλους τους αριθμούς. Πίστευαν ότι είναι ο αριθμός που συμβολίζει το σύνολο των θείων επιρροών που κράτησαν το σύμπαν μαζί. Μετά από 19 χρόνια από τη μάχη του Hogwarts βλέπουμε το happy end της ιστορίας με τους πρωταγωνιστές να είναι ευτυχισμένοι, ενωμένοι και τη ζωή να συνεχίζεται. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ θα μπορούσε να γράψει απλά “μετά από 20 χρόνια” όμως στο τόσο καλά μελετημένο παζλ της ιστορίας της το 19 ταίριαζε καλύτερα.

EnchantedFeather

(Time)Traveler, Μικρή Γιαπωνέζα, Footballer , Dancer , Magic Creature/ Σπουδάζω Φυσική και διάφορα άλλα τρελά και μαγικά, σχολείο στο Hogwarts , διακοπές στη Ναrnia , τοξοβολία στην κατασκήνωση με τις Αμαζόνες κτλ / Words are our most inexhaustible source of magic... και μην ξεχνάμε The North remembers

2 Comments
 • Avatar
  Ιφιγενεια Καραγιωργη

  I love Weasley’s house it’s really cool

  September 8, 2018 at 12:45 pm Reply
 • Avatar
  Αγάπη Μπελιμπασάκη

  Οι πεμπτουσιώτες είναι η τιάρα της Rovena Ravenclaw , η Ναγκίνι , το ημερολόγιο του Tom Riddle,το κύπελλο του Hufflepuff, το δαχτυλίδι της μητέρας του Voldemort και το διάσημα

  February 7, 2019 at 11:54 pm Reply

Post a Comment