4 μίνι σειρές όπου μπορείτε να απολαύσετε τον Benedict Cumberbatch - The Daily Owl
fade
39793
post-template-default,single,single-post,postid-39793,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

4 μίνι σειρές όπου μπορείτε να απολαύσετε τον Benedict Cumberbatch

Τον γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τον ομώνυμο ρόλο του Sherlock και τον αγαπήσαμε για κάθε βήμα του, τηλεοπτικό, κινηματογραφικό, θεατρικό, αλλά και συνολικά για την προσωπικότητά του, τον τρόπο που εκφράζεται, τον άνθρωπο που είναι. Αυτές είναι 4 σειρές, εκτός του Sherlock, όπου πρωταγωνιστεί ο Benedict Cumberbatch.

 

 

 

To the Ends of the Earth (2005)

 

 

 

Το 1812, ο νεαρός Βρετανός ευγενής Edmund Talbot ταξιδεύει ακτοπλοϊκά στην Αυστραλία, μαθαίνοντας για τον εαυτό του και για τη ζωή γενικά πολλά παραπάνω πράγματα από αυτά που περίμενε από ένα ταξίδι αναψυχής. Πρόκειται για μια μίνι σειρά τριών επεισοδίων του BBC Two, που βασίζεται στην ομότιτλη τριλογία μυθιστορημάτων του William Golding. Η σειρά είναι αρκετά “rock’n’roll” για την εποχή όπου διαδραματίζεται, καθώς θίγει θέματα όπως το σεξ και τα ναρκωτικά. Μαζί με τον Cumberbatch πρωταγωνιστούν οι Jared Harris και Sam Neil.

 

 

 

 

The Last Enemy (2008)

 

 

Κι όμως, ο Cumberbatch είχε παίξει σε sci-fi πριν το Star Trek Into Darkness. Στη Μεγάλη Βρετανία του μέλλοντος, εξαιτίας σοβαρών τρομοκρατικών απειλών, τίθεται σε εφαρμογή ένα κυβερνητικό σχέδιο στο πλαίσιο του οποίου ένα software (“hello, Big Brother”) παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα για λόγους ασφάλειας (και υπέρμετρου ελέγχου). Ένας επιστήμονας αρχίζει να αναζητά τις αιτίες του θανάτου του αδερφού του και έτσι παρασύρεται σε μια συνωμοσία και έναν απροσδόκητο έρωτα. Η μίνι σειρά του BBC αποτελείται από πέντε επεισόδια, όπου ο Cumberbatch πρωταγωνιστεί με τους Anamaria Marinca, Max Beesley και Robert Carlyle. 

 

 

 

 

Parade’s End (2012)

 

 

H πολυβραβευμένη σειρά του BBC Two βασίστηκε στην ομότιτλη τετραλογία μυθιστορημάτων του Ford Madox Ford και αποτελείται από πέντε επεισόδια σε σκηνοθεσία Susanna White. Ο Benedict Cumberbatch, η Rebecca Hall, η Adelaide Clemens, ο Rupert Everett και η Miranda Richardson πρωταγωνιστούν στη σειρά που χαρακτηρίστηκε ως το “πραγματικά posh Downton Abbey” και αποτελεί τη σειρά του BBC Two με την υψηλότερη τηλεθέαση μετά το Rome. Λίγο πριν τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε έναν συντηρητικό Βρετανό ευγενή, την σύζυγό του και μια νεαρή φεμινίστρια συνταράζει τις ζωές των πρωταγωνιστών σε μια Ευρώπη που αλλάζει μέρα με τη μέρα. 

 

 

 

 

Patrick Melrose (2018)

 

 

O Patrick Melrose είναι ο κεντρικός ήρωας των βιβλίων του Edward St. Aubyn, δηλαδή του Βρετανού συγγραφέα της πενταλογίας Never Mind, Bad News, Some Hope, Mother’s Milk, και At Last, που αποτελούν τη σειρά The Patrick Melrose Novels. Πρόκειται για μια σειρά αυτοβιογραφικών βιβλίων, όπου ο St. Aubyn διοχέτευσε όλες του τις αναμνήσεις από τη δυσλειτουργική οικογένεια όπου μεγάλωσε, στο πλαίσιο της οποίας αντιμετώπισε τον αλκοολισμό και τον εθισμό στην ηρωίνη. Η νέα μίνι σειρά του Showtime και του Sky, στην οποία ο Cumberbatch ήθελε από καιρό να πρωταγωνιστήσει, μεταφέρθηκε στην τηλεόραση από τον David Nicholls (One Day, Far from the Madding Crowd). Για καθένα από τα βιβλία της σειράς γυρίστηκε και ένα επεισόδιο. Η υπόθεση διαδραματίζεται στη Νότια Γαλλία τη δεκαετία του 1960, στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1980 και στη Βρετανία στις αρχές των ’00s. Δίπλα στον Cumberbatch πρωταγωνιστούν οι Holliday Grainger (Strike), Ηugo Weaving, Anna Madeley, Blythe Danner, Allison Williams, Pip Torrens, Jessica Raine, Prasanna Puwanarajah, Indira Varma και Celia Imrie.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

10 βρετανικές μίνι – σειρές εποχής

10 σειρές εποχής που είναι διαθέσιμες στο Netflix

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment