Όλες οι σεζόν του Game of Thrones σε κατάταξη - The Daily Owl
fade
54860
post-template-default,single,single-post,postid-54860,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Όλες οι σεζόν του Game of Thrones σε κατάταξη

Μετά την εικόνα ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν δει το τελευταίο επεισόδιο της 8ης σεζόν Game of Thrones:

 

 

To Game of Thrones τελείωσε για πάντα και ήρθε η στιγμή να πραγματοποιήσουμε την κατάταξη των σεζόν που έχουμε δει μέχρι σήμερα, από τη χειρότερη στην καλύτερη. 

 

 

 

Στην τελευταία θέση, η 8η σεζόν

 

 

Tι να πρωτοθυμηθούμε; Τα έξι επεισόδια όπου στρίμωξαν όλες τις εξελίξεις που είχαν αποφασίσει να συμβούν στην τελευταία σεζόν; Την “ποίηση” στην οποία χάθηκαν οι δημιουργοί της σειράς, ώστε να επισπεύσουν την παρουσίαση των γεγονότων; Το φαν σέρβις που σίγουρα πραγματοποιήθηκε (αλλά θα συνεχίσουν να αρνιούνται οι δημιουργοί της σειράς μέχρι – και όποτε και αν – εκδοθούν τα βιβλία); Τους χαρακτήρες όπως ο Euron, που δεν τους έκαναν απολύτως τίποτα; Φυσικά και η σεζόν διέθετε και πολλές καλές στιγμές αλλά σίγουρα κατατάσσεται στην τελευταία θέση όλης της σειράς. Για να δώσουμε ένα επίκαιρο παράδειγμα, η 8η σεζόν είναι η Cersei πλακωμένη από τα τούβλα των υπόλοιπων 7.

 

 

 

Στην προτελευταία θέση η 5η σεζόν

 

 

Σπουργίτια, Σχολές Δολοφόνων, περιπλανήσεις σε εξωτικά μέρη (τα οποία απλά λειτούργησαν αφηγηματικά ως “καθυστέρηση”), το βιολί του θείου Stannis να εξακολουθεί να παίζει, η Brienne με τον Podrick να κόβουν βόλτες στο νομό Τρικάλων – γενικώς η σεζόν διέθετε διάφορες επιμέρους πλοκές που δε μας ξετρέλαναν, με την εξαίρεση βέβαια του επεισοδίου Hardhome, που πράγματι έδωσε για πρώτη φορά την πραγματική εικόνα του κινδύνου των Λευκών Οδοιπόρων (άσχετα με το τι έγινε μετά), καθώς και του δημόσιου ευτελισμού της Cersei. Δεν θα την ξαναβλέπαμε αυτοτελώς όμως, αυτό θέλουμε να πούμε.

 

 

 

Στην 6η θέση βρίσκεται η 1η σεζόν

 

 

Έλα παιδιά τώρα, καλή ήταν, αλλά αν το σκεφτείς, έθεσε το groundwork για να γίνει της μουρλής αργότερα – δηλαδή μέχρι το σημείο που κύλησε το κεφάλι του συγχωρεμένου του Ned στο χώμα του King’s Landing οι μισοί ήμασταν έτοιμοι να την παρατήσουμε. Ε, μετά προέκυψαν και τρεις δράκοι – and all the rest is history. Το πιο σημαντικό πράγμα της 1ης σεζόν ήταν πως σου έδινε να καταλάβεις ότι τίποτα δεν ήταν σίγουρο με αυτή τη σειρά. 

 
 
 
 
 

Στην 5η θέση βρίσκεται η 2η σεζόν

 

 

 

O Boρράς θυμάται, αλλά έλα που το Westeros έχει άλλα έξι βασίλεια (είχε τουλάχιστον) και έτσι περάσαμε μια βόλτα από όλα. Αυτό από μόνο του δεν ήταν, βέβαια, κακό, ωστόσο η υπόθεση ήταν λίγο “απλωμένη”, και τότε αρχίσαμε να μη θυμόμαστε (για πρώτη φορά) ποιος είναι ποιος, πού έχουμε ξαναδεί τον κύριο με τη μπρονζέ πανοπλία και να αναλογιζόμαστε τη δουλειά έχει ο Tyrion με το κωλόσογό του, αφού κατά βάση είναι καλός άνθρωπος. Βέβαια, το Blackwater είναι, για να το πούμε απλά, επεισοδιάρα.

 

 

 

Στην 4η θέση βρίσκεται η 7η σεζόν

 

 

Παρότι τα βιβλία έχουν τελειώσει προ πολλού, οι εξελίξεις τρέχουν, ο Στρατός των White Walkers πλέον παίζει δυνατά στην υπόθεση (μην κοιτάτε τι έγινε μετά, αυτό δεν αλλάζει), η Arya ξεκληρίζει τους Frey, o Jon τα βρίσκει με την Dany (KAI EINAI KAI ΤARGARYEN), η Sansa με την Arya βγάζουν από τη μέση τον Littlefinger, πέρα από το Τείχος γίνεται της τρελής και, κυρίως, όλα συμβαίνουν χωρίς καθυστέρηση, αλλά όχι τσαπατσούλικα – πράγμα που δε συγκίνησε βέβαια τους μελλοντικούς εαυτούς των Benioff και Weiss.

 

 

 

Στην 3η θέση, η 3η σεζόν (ταιριαστό)

 

 

Πάρα πολύ άγχος μάς είχε πιάσει στην 3η σεζόν, αφού δε βλέπαμε προκοπή για το Σταρκέικο εξαρχής, πράγμα που επιβεβαιώθηκε με το επεισόδιο του Κόκκινου Γάμου. Η σεζόν ήταν γεμάτη με ζουμερές εξελίξεις και αγωνία στο Westeros (στην πρώτη κατηγορία ανήκουν π.χ. τα συμπεθεριά που επιχείρησε το Tyrell-έικο), ενώ στην έτερη ήπειρο του σύμπαντος του Martin η Khaleesi γινόταν ο Τσε Γκεβάρα με οξυζενέ. Πώς να μην την αγαπήσεις αυτή τη σεζόν; 

 

 

 

Στη 2η θέση βρίσκεται η 4η σεζόν

 

 

Πεθαίνει μαρτυρικά ο Joffrey. Πεθαίνει μαρτυρικά ο Joffrey. Πεθαίνει μαρτυρικά ο Joffrey. Πεθαίνει μαρτυρικά ο Joffrey. Πεθαίνει μαρτυρικά ο Joffrey. Πεθαίνει μαρτυρικά ο Joffrey. Πεθαίνει μαρτυρικά ο Joffrey. Πεθαίνει μαρτυρικά ο Joffrey. Πεθαίνει μαρτυρικά ο Joffrey. Πεθαίνει μαρτυρικά ο Joffrey. Πεθαίνει μαρτυρικά ο Joffrey. Πεθ… κ.λπ.

 
 
 
 

Και την πρωτιά κερδίζει η 6η σεζόν

 

 

Η Sansa τρώει λάχανο τον Ramsay Bolton (ο οποίος αμέσως πριν έχει “φάει” τον πατέρα του και τη μητριά του), ο Jon γίνεται βασιλιάς στο Βορρά (ας μη θυμηθούμε τη συνέχεια, please), ο Tyrion περνάει τέλεια στο Meereen, η Daenerys είναι αιχμάλωτη στο Vaes Dothrak, οι Tyrell προσπαθούν να ελευθερώσουν την Margaery και τον Loras, και η δίκη της Cersei προγραμματίζεται, πολύ απλά για να γίνει το Baelor στάχτη και μπούρμπερη. Θέλετε κι άλλο; Έχουμε: στο πρώτο επεισόδιο είχε αναστηθεί ο Jon Snow. Ούτε αυτό σας φτάνει; Όλες οι σχέσεις των βασικών χαρακτήρων μπαίνουν σε μια σειρά καθώς πλέον καθένας γνωρίζει τι θέλει και τι δε θέλει και όλοι προχωρούν με άξονα τις επιθυμίες τους (και σε τέμπο που μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε αυτές τις εξελίξεις σαν άνθρωποι). Μια λέξη ακόμα, για το φινάλε: Hodor

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι ερωτήσεις που έχουμε μετά το φινάλε του Game of Thrones

To MasterChef πάει στο Westeros

30 σκέψεις μετά το τελευταίο επεισόδιο της 8ης σεζόν Game of Thrones

Το στοιχείο της 1ης σεζόν Game of Thrones που έδειχνε εξαρχής ποιος θα καθόταν στο Σιδερένιο Θρόνο

Λεπτομέρειες που ίσως δεν παρατηρήσατε στο τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το 5ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το 4ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το 3ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το 2ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το πρώτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment